מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שלילת רישיון טיס עקב מגבלה רפואית

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בדיון הוסיפה וטענה ב"כ המערער, כי על אף שרישיונו של המערער נשלל מסיבות נוירולוגיות, בהרכב הועדה לא נכח נורולוג.
ראו גם: עע"מ 7201/11 רחמני ד.א. עבודות עפר בע"מ נ' רשות שדות התעופה (7.1.2014).
בנסיבות אלה, נוכח העדר נימוקים להגבלות, הן בהחלטת הועדה והן בהחלטת רשות הרשוי ונוכח הפגיעה בפרנסת המערער, הנובעת מהגבלות אלה, אני מבטלת את ההגבלות שהטילה ועדת הערר על רישיון הנהיגה מדרגה 1C. ככל שיחול שינוי כלשהוא במצבו הרפואי של המערער, על המערער להודיע על כך, מיד, לרשות הרשוי.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את המסמכים אשר בפניי, את המלצת הוועדה, את החלטת רשות הרישוי, ואת טיעוני הצדדים, סבורה אני שיש לקבל את הערעור, בכל הנוגע להגבלות שהוטלו על הרישיון מדרגת 1C, שאושר למערער.
המשיב ישלם למערער את אגרת הערעור (בשערוך כדין) וכן שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הנכות התפקודית לטענת התובע, משמעותה התפקודית של נכותו הכוללת במכלול התחומים ושלילת רישיון הנהיגה על משאית בעקבות מצבו הרפואי גדעה למעשה לחלוטין את יכולת ההישתכרות של התובע מאז קרות התאונה ואילך.
לטענתה, המל"ל קבע לתובע 10% נכות אורתופדית בגין הגבלה קלה בכיפוף הגב לפנים, 20% נכות אורולוגית בגין תכיפות בהטלת שתן דבר הנפוץ לאנשים בגילו וניתן לטפול כפי שעלה מדו"ח וועדת המל"ל מיום 18.11.09 ו-20% נכות נפשית שבפועל אפילו התובע לא ייחס לה חשיבות שכן היא לא אוזכרה בתצהירו והוא אינו מטופל בגינה שנים.
התובע לא סתר קביעות אלה ואף לא הוכיח קיומו של קשר סיבתי בין טענותיו לשימוש בקנביס, בקב הליכה ובשקית שתן ואף לא הוכח כי רישיונו לרכב כבד נשלל בגין פגיעתו בתאונה ולמעשה לתובע מיגבלות תפקודיות משמעותיות ללא קשר לתאונה.
לצד כל אלה, התובע מטפל בבנו הצעיר שחלה והוא פעיל בעמותת סופר מוטו והוא אף טס עם בנו לתחרות אופנועים בחו"ל (שם, עמ' 8 ש' 31).
...
עוד לעניין זה ראה פסק דין אנוך העוסק בתנאי קרן פנסיה חדשה בדומה לענייננו, כדלקמן: "המסקנה העולה מן האמור היא כי קרן פנסיה חדשה דומה בעניינים רבים להסדר ביטוחי טיפוסי, אם כי יש לה גם מאפיינים ייחודיים משלה. היטיב לבטא זאת בית המשפט המחוזי בעניין מגדל מקפת:
כמו כן, סבורני כי אין לנכות את מענק הפרישה ששולם לתובע, היות ומענק זה היה משולם לו כך או אחרת עם פרישתו.
סוף דבר: הנתבעת תפצה את התובע, כדלקמן: הפסד שכר עבר - 489,742 ₪ הפסד השתכרות עתיד - 440,553 ₪ פנסיה ותנאים סוציאליים - 95,166 ₪ עזרת צד ג' עבר - 10,000 ₪ עזרת צד ג' עתיד - 30,000 ₪ הוצאות רפואיות עבר ועתיד - 20,000 ₪ נסיעות עבר ועתיד - 10,000 ₪ כאב וסבל - 68,180 ₪ ______________________________________________________ סה"כ 1,163,641 ₪ לאור סכום תקבולי המל"ל (1,443,201 ₪) עולה על פניו כי התביעה "נבלעת". לפיכך, התביעה נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי: המבקש 1, יליד 1991, אזרח אוקראינה, ניכנס לישראל ביום 15.9.16 כתייר באמצעות רישיון ביקור מסוג ב/2 שהונפק לו למשך 3 חודשים.
אולם, המבקשים לא התייצבו במשרדי המשיבה ביום 21.10.18 ובהמשך לכך בא כוחם פנה למשיבה במכתבים בהם נטען כי נבצר מהמבקשים להתייצב בשל "מיגבלה רפואית". עוד במסגרת מכתבים אלו ביקש בא כוח המבקשים לקבוע מועד חדש לבצוע הראיונות לכל אחד מהמבקשים.
זאת, כאשר לשיטת בית הדין לעררים גם לא היה כל יסוד להאמין שהמבקשים אכן מוזמנים לראיונות, בהיתחשב בכך שהם כבר עברו ראיונות, ומיד בסופם, לאחר שנשאלו אם יש להם דבר להוסיף והשיבו בשלילה, קיבלו את ההזמנה במסגרתה נדרשו להתייצב שבוע לאחר מכן בפני המשיבה.
על כך מוסיפה המשיבה ומפנה לכך שבראיונות שנערכו למבקשים נטען על ידם כי הם לא חוו בעיות בהנפקות הדרכונים שלהם ולא נתקלו בבעיות בשדה התעופה או במעבר הגבול בעת עזיבתם את אוקראינה.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה למתן סעד זמני, בתשובה לבקשה ובתגובה לתשובה, אני סבור כי בנסיבות העניין דין הבקשה למתן סעד זמני להידחות.
על המבקש מוטל הנטל להראות כי מתקיימים שני תנאים מצטברים: האחד – שיש להליך הערעורי סיכוי להצליח, והאחר - שמאזן הנזקים מטה את כף המאזניים להיעתר לבקשה (בן-נון וחבקין, הערעור האזרחי (2012), 586-587; עע"ם 6754/13 שרסטה נ' משרד הפנים (פורסם בנבו, 16.2.2014)).
לאור כל האמור לעיל, הבקשה למתן סעד זמני נדחית והצו הארעי מיום 4.12.19 מבוטל בזאת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הדיונים הבאים שנקבעו בתובענה נדחו עקב סגירת בתי המשפט בהוראת שר המשפטים ועקב המיגבלות שהוטלו על טיסות מחו"ל בשל נגיף הקורונה, אשר מנעו את הגעתו של הנתבע לארץ לצורך הדיון.
הנתבע ביקש לציין, כי סיים לימודי הנדסאים בטכניון, עבד במשרד הנדסת ביניין וארכיטקטורה, ומזה כ - 40 שנה הנו עוסק בבנייה בקליפורניה, ארה"ב, כשבידיו רשיון לעבודות בניה שניתן לו שם. הוא שב ותיאר את הטרדה והסבל שהיו מנת חלקן של אמו ואחיותיו במהלך עבודות הבניה שביצע התובע בחלקה השכנה.
ראה גם רע"פ 3904/96 מזרחי נ' מדינת ישראל [2.11.1998]; ע"א 3056/99 שטרן נ' המרכז הרפואי על שם חיים שיבא, פ"ד נ"ו (2) 936 [2002]).
שלישית, עדותה של נתבעת מס' 2 בדיון בפניי בדבר הקשר הרגשי שיש לנתבעים לגדר הרשת שהקים בשעתו אביהם, נשמעה אמינה באזניי, הגם שהתובע היתייחס לטענה זו בבטול; העובדה שמדובר בגדר רשת, רעועה ועקומה בחלקה, אינה שוללת את היותה זיכרון של הנתבעים מאביהם המנוח ומאהבתו לאדמה.
...
לאור כל אלו אני קובעת, כי התובע לא ביקש, וממילא לא קיבל מראש, את הסכמת הנתבעים להקמת גדר ההפרדה, ולמעשה העמידם בפני עובדה מוגמרת של גדר הפרדה קיימת בין שתי החלקות.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 7,955 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען, שלאחר התאונה והאישפוז, הוא נאלץ לשהות בבית מלון עקב מגבלותיו הגופניות ועד אשר יוכל לטוס בחזרה לישראל.
עוד טען, שהנתבעת התרשלה בבדיקת הכסוי הבטוחי הנרכש על ידו ושללה את חבותה בפיצויו בתגמולי הביטוח עת לא בדקה את העובדה האלמנטרית קרי את הכיסויים המורחבים אותם רכש המופיעים בפוליסת הביטוח ובכלל זה כסוי נגד פעילות ספורט אתגרי הכולל רכיבה על אופנוע.
עוד טענה שסך של 1,495.42 $ הוטענו בכרטיס הפספורטכארד וסך של 7,481.28$ שולמו ישירות למרכז הרפואי בתאילנד וכי התובע קיבל שירות מיטבי ותגמולי ביטוח מלאים לפי דרישתו, ובהתאם לפוליסת הביטוח ולפיכך, דין תביעתו – דחייה.
התובע ניסה להכחיש ששינה גרסה, אך לא היה לו מענה מניח הדעת לאופן בו ניסח דבריו בדרישתו המקוונת ולעובדה שצירף לאותה דרישה רישיון נהיגה שלו.
...
לנוכח כל האמור לעיל, ביהמ"ש דוחה גם הטענה בעניין זה. התביעה לתשלום פיצוי בגין עוגמת נפש כאמור לעיל, התובע ביקש בכתב התביעה לחייב הנתבעת לשלם לו פיצוי בגין עוגמת נפש.
אילו ביהמ"ש היה קובע שהנתבעת דחתה שלא כדין התביעה, יתכן שהיה מקום לפסוק עוגמת נפש, אך זה לא המקרה כאן ולכן ביהמ"ש דוחה גם התביעה בענייו זה. ביהמ"ש דוחה התביעה לנוכח כל האמור לעיל, ביהמ"ש דוחה התביעה על כל רכיביה.
סוף דבר ביהמ"ש דוחה התביעה ומחייב התובע לשלם לנתבעת שכ"ט בא כוחה בסך של 15,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו