לאחר שעיין במסמכים, הגיש הנתבע כתב הגנה מתוקן, במסגרתו טען, בנוסף לאמור במכתבו נשוא ההליך דנן, כי אף אילמלא נשללה הזכאות בגין הבעלות/השמוש ברכב, הרי שהייתה היא נשללת בגין הפקדות שבוצעו לחשבון הבנק של התובעת, כמו גם בגין נסיעותיה לחו"ל.
בישיבת קד"מ שהתקיימה ביום 25.12.13, נקבע כי בהליך דנן תתברר זכאותה של התובעת בשים לב לשלוש העילות לשלילת זכאות שפורטו בכתב ההגנה (בעלות ברכב, הכנסות, נסיעות לחו"ל).
ההחלטה על שלילת הגמלה רטרואקטיבית, התבססה על המצב המשפטי שהיה קיים במועד בו שולמה לתובעת גימלת הבטחת הכנסה, ולפיו קבע סעיף 9א לחוק הבטחת הכנסה, תשמ"א – 1980 חזקה חלוטה, לפיה בעלות / שימוש ברכב שוללת את הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה, אלא בהתקיים חריגים שפורטו בחוק:
סעיף 9א קבע כדלקמן:
(א) בסעיף זה, "רכב" - רכב מנועי כהגדרתו בסעיף 1 לפקודת התעבורה, שבבעלות התובע או שבשימושו של התובע או ילדו הנמצא עמו, למעט אופנוע.
...
(ד) (1) הוראות סעיפים קטנים (א), (ב) ו-(ג1) לא יחולו על מי שמתקיימים בו שניים אלה:
(1) הוא היה זכאי לגמלה בעד החודש הקלנדרי שקדם לחודש היציאה;
(2) הוא נזקק לטיפול רפואי מחוץ לישראל, או שהוא זכאי לגמלה מאחר שעיקר זמנו מוקדש לטיפול בבנו, בבתו, בבן זוגו או בהורהו לפי הוראות סעיפים 2(א)(7) ו-2(ג) (להלן – בן משפחה חולה) והוא נלווה לבן משפחתו החולה אשר נזקק לטיפול רפואי מחוץ לישראל;
לנוכח האמור בהוראות החוק, ובשים לב לפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בתיק עב"ל עבל (ארצי) 35137-05-12 מחמוד חמאד נ' המוסד לביטוח לאומי) אנו קובעים כי התובעת לא היתה זכאית לגמלת הבטחת הכנסה לחודש אוקטובר 2011.
כללו של דבר
לנוכח כל האמור לעיל החלטנו לקבל את התביעה ולבטל את החלטת פקיד התביעות בדבר שלילת זכאותה של התובעת לגימלה רטרואקטבית, מחמת בעלות / שימוש ברכב.
עם זאת, אנו קובעים כי בדין נשללה הזכאות ביחס לחודש אוקטובר 2011 בגין נסיעתה של התובעת לנופש בחו"ל.
מאחר שהתובעת יוצגה על ידי הלשכה לסיוע משפטי, איננו עושים צו להוצאות.