כעת מונחת בפניי בקשת הנתבעת להורות למומחים הרפואיים מטעם בית המשפט להיתעלם מחלק מהמסמכים שנשלחו אליהם על ידי התובע בנגוד לדין ובנגוד להחלטת בית המשפט מיום 30/11/2020, בהיותם מסמכים המהוים "חוות דעת" וסיכומים של טיפולים נפשיים ואחרים שנקבע לגביהם במפורש שאין לשלוחם למומחה שמונה בהתאם לחוק הפלת"ד. המסמכים האמורים הנם, נ/53, נ/55, נ/59, נ/62, נ/65 ו- נ/75 (שככל הנראה בטעות לא צויין בסעיף 1 לבקשה).
ב- רע"א 3906/95 אסתר אמר נ' הדר חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מט(3), 303, קבע בית המשפט העליון מפיה של כב' השופטת ט' שטרסברג-כהן, כי " "שני עקרונות צריכים להנחותנו ולשמש אמת מידה לתיחום מסגרת החומר אותו נרשה להעביר למומחה: האחד, שמלאכת השיפוט תשאר תמיד בידי בית המשפט ולא תועבר על ידו למומחה; השני, שיאופשר למומחה לקבל זרימת מידע ותיעוד הדרושים לו כדי שחוות דעתו תהיה רצינית, ענינית ומקצועית. לא הרי אורטופד, 'החי' בעיקר מבדיקה קלינית ומצילומי רנטגן, כהרי פסיכיאטור הניזון ממכלול העובדות הרלוואנטיות הקשורות באישיותו של הנבדק לפני התאונה ואחריה. מה שצילום רנטגן מהוה עבור האורטופד יכול מידע על היתנהגות האדם, מצבו הנפשי, מאפיני אישיותו, הישגיו וכישוריו האינטלקטואלים לפני התאונה ואחריה, להוות עבור פסיכיאטור."
בפסיקה נקבע כי ניתן להעביר למומחה כרטיס טיפולים אותנטי שנערך על ידי פסיכולוג (ראה רע"א 5638/95 מגדל חברה לביטוח נ' שמור, פ"דג מט (4), 865), וכי מומחה שמונה בתחום הפסיכיאטרי רשאי לשוחח עם בני המשפחה שיתלוו לנפגע או לראיין מורים או אנשים מקורבים אחרים לנפגע במטרה להביא בפני המומחה לא רק את תלונותיו של הנפגע אלא גם לקבל מהם מידע אודות הנפגע (ראה ע"א 7265/95 שרון גלדשטיין ואח' נ' ג'נט בראל ואח' פ"ד נ(3), 214), וכי "יש מקרים שבהם קו הגבול אינו ברור. במקרים כאלה ייתן בית המשפט את דעתו, בין היתר, על השאלה אם מדובר במסמך שנערך על-ידי גוף בלתי תלוי בבעלי הדין, שלא ביוזמתם של בעלי הדין, המשקף שלב טבעי של הטיפול הרפואי, וכן אם באבחנות ובהערכות שבמסמך יש כדי לפגוע באי-תלותו של המומחה הרפואי ולהשפיע על חוות-דעתו (ראה רע"א 2339/96 אררט חברה לביטוח בע"מ נ' אוולין דלל נ(4) 529), וכי נראה כי דרישה אחת שיש לעמוד על קיומה היא שהמסמך מהוה חלק מהליך טפולי" (ראה רע"א 5662/08 הפינקס חברה לביטוח בע"מ נ' אפרים חסנב (פורסם בנבו ביום 10/11/2008)).
נראה כי אין בהם כדי לפגוע בעצמאות שיקול דעתו של המומחה שמונה על יד בית המשפט, שכן חזקה כי מדובר על מומחה מקצועי ומנוסה, וכזרועו הארוכה של בית המשפט ניתן לסמוך עליו שידע להפריד את המוץ מן התבן, להבחין בין קביעות שבמומחיות לבין תאור מצב וטיפולים שניתנו, ולשמור על עצמאות שיקול דעתו והתרשמותו גם אל מול 'מקצת חוות דעת'.
...
אני סבורה כי מניעת המומחה הפסיכיאטרי מלעיין במסמכים אלה תעמד אותו במצב של העדר מידע חיוני לגבי התובע לצורך גיבוש חוות דעת עניינית, רצינית ומקצועית.
לאור האמור, אני מורה על המצאת מסמכים נ/53, נ/55, נ/59, נ/62 ו- נ/65 למומחה שמונה על ידי בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי.
בנסיבות העניין ולאור התוצאה אליה הגעתי, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 2,500 ₪.