דיון
התובעת החלה עבודתה בשירות העמותה ביום 23.6.2010 בהקף של 1/3 משרה - פעמיים בשבוע למשך שעתיים עד ארבע שעות [סעיף 5 לתצהירה של הגב' נעמי מורביה, יו"ר עמותת מאבק הנכים, (להלן: "הגב' מורביה")], וזאת עד למועד פיטוריה, ביום 15.5.2011, אשר ניכנסו לתוקף ביום 1.6.2011.
התמונה היחידה שצולמה על ידי מר רוזנבלום ובה נראית לכאורה עובדת מעשנת צולמה בתוך חדר, אשר לא הוכח לגביו כי אינו "חדר או אולם שעובדים בו רק מי שהם מעשנים". משכך, לא הוכח, כי לא ניתן לראות בחדר זה "כאיזור עישון מבלי שיהיה צורך בהיתר מפורש של האחראי במקום", כמשמעו בסעיף 15 לתוספת לחוק למניעת העישון, בנוסחו דאז.
הנתבעת הגישה תצהיר עדות ראשית של מר יאיר עמר, קב"ט בבניין ההסתדרות, ולפיו הנתבעת הקפידה ועודנה מקפידה על קיומו של פקוח יעיל על אכיפת החוק, בין היתר, באמצעותו בתפקידו כקב"ט הבניין וכן באמצעות הקצאת פינות עישון כדין והתקנת שלוט מתאים האוסר על העישון.
בצדק ציין בא כוח המשיבה, כי בחוקים שבהם ביקש המחוקק לקבוע פיצויים ללא הוכחת נזק, עשה כן מפורשות (סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע תשכ"ה-1965, סעיף 10 (א)(1) לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, וסעיף 5(ב) לחוק איסור הפליה במוצרים ושירותים ובכניסה למקומות צבוריים תשס"א-2000 – בכל אלה נקבע הסכום של 50,000 ₪, ובסעיף 3א לפקודת זכות יוצרים – בין 20-10 אלף ₪).
...
לפיכך, דין התביעה להתקבל חלקית ביחס למחדלי הנתבעת במניעת עישון כמצוות החוק ותקנותיו.
אף כי כאמור דומני ש"הכדור העיקרי" מצוי בתחומו של המחוקק, נראה לי שמשהופרה חובה חקוקה, ומשהמדובר במשפחה ובה ילדים ואשה בהריון, יש מקום ליתן ביטוי חזק יותר – ולוא גם עדיין במישור הסמלי – לנזק, לשם הרתעת הרבים.
כמו כן, תשלם הנתבעת הוצאות בסכום האגרה, כפי ששולמה, ושכר טרחת עורך דין בסך של 3,500 ₪.