מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר נהג אוטובוס בתאונת עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובע, אשר עבד כנהג אוטובוס, להכיר בפגיעה בגבו כפגיעה בעבודה בהתאם לסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשנ"ה -1995 (להלן: "החוק") על פי תורת המקרוטראומה.
התובע תיאר בתצהירו המשלים באריכות את מתכונת עבודתו: "אני יליד שנת 1962, נשוי ואב לילדים, עבדתי כנהג אוטובוס בחברת אגד (להלן: "המעסיק") מיום 14.6.1984 ובמשך עשרים ושבע (27) שנים עד שעבודתי כנהג אוטובוס הופסקה בשל אירוע התאונה כפי שתואר בתצהיר עדות ראשית שהגשתי.
העתק צלומי מתלוש השכר לחוד ינואר 2011 מצורף כנספח ב לתצהירי בהתייחס לדרכים משובשות וטיבו של מושב הנהג התחלתי לעבוד באגד לאחר שחרורי מהצבא ושובצתי כנהג בקוים בינעירוניים ארוכים, הסעות תלמידים והסעות חיילים וזאת בין היתר בגלל שקבלתי סיווג ביטחוני גבוה מאוד.
...
במסגרת פסק הדין קבענו, כי לאור האמור בחוות דעת המומחה שמונה בתיק אין מנוס מדחיית התביעה.
בנסיבות אלו אנו מורים על מינויו של מומחה שיבחן האם הפגימה שאירעה לתובע בגב קשורה לתנאי עבודתו.
סוף דבר: בהתאם לפסק הדין בערעור השלמנו את ההכרעה בתשתית העובדתית בנוגע לאופן עבודתו של התובע ועל כן ימונה מומחה - יועץ רפואי מטעם בית הדין, בתחום האורתופדי, לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לבין פגיעתו של התובע בגב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובע אישר כי אכן כחצי שנה לאחר התאונה ניסה לשוב לעבודתו כנהג על המשאית הגדולה בפל-רז ברם לאחר 3 שבועות הפסיק שכן לא היה מסוגל, לטענתו, לעבוד עליה בשל מגבלותיו, המאפשרות לו, ע"פ הנטען, לעבוד בנהיגת משאיות קטנות בלבד או כנהג אוטובוס בשכר נמוך בהרבה.
מכל מקום ותוך מתן משקל לאפשרות שהדבר יאושר, גולם סכום מסוים בפצוי הגלובאלי שנקבע לעיל גם ביחס לנושא זה. נכויים: הנתבעת טוענת כי מאחר ומדובר בתאונת עבודה, אזי, היה על התובע למצות זכויותיו במל"ל ומשלא עשה כן, יש לבצע ניכוי רעיוני של תגמולי המל"ל בהתאם לנכות שנקבעה ע"י מומחה בית המשפט בהתאם לחוות דעת אקטוארית שהגישה הנתבעת.
...
אין בידי לקבל טענת הנתבעת.
לאחר בחינת נתוני שנת 2016 ונתוני שנת 2017 (שנת התאונה) כפי שפורטו בחוות דעת המומחים לעיל, אני סבורה שיש להעמיד הכנסתו החודשית של התובע, עובר לתאונה, על סכום חודשי של 23,344 ₪ (הממוצע בין 2016-2017), ולאחר ניכוי מס הכנסה, הסכום נטו הינו במעוגל 20,000 ₪, ובשערוך להיום מאמצע התקופה (הפרשי הצמדה בלבד) סך של 20,400 ש"ח. ביחס להפסדי העבר אציין שני דברים הנוגעים לשנת 2018 – השנה הסמוכה לפציעה, טרם ביטול ההסכם של התובע עם פל-רז ביחס למשאית: ראשית - הוברר בעדות התובע כי לאחר כ-6 חודשים ממועד התאונה שב לעבוד בפל-רז ועבד כנהג משאית במשך כ-3 שבועות.
לכל האמור לעיל אוסיף הדברים הבאים: הנתבעת שהינה מבטחת בביטוח חובה של מלגזה בבעלות פל-רז, בחרה לטעון כי התובע היה עובד פל-רז. הנתבעת כאמור לעיל לא הביאה ולו ראשית ראיה להוכיח כי בטענה זו מחזיקה גם פל-רז, דהיינו, כי פל-רז מקבלת הטענה כי היא מעבידתו של התובע.
חישוב הפיצויים: בשים לב לכל האמור לעיל להלן חישוב הפיצוי: כאב וסבל – בהתאם לנכות רפואית של 38.44% בצירוף 25 ימי אשפוז, בניכוי גיל, ובצירוף ריבית סך של 72,250 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הפסדי שכר לעבר עובר לתאונה ובמשך כ-10 שנים, עבד התובע כנהג אוטובוס וסדרן.
ההלכה היא שעל נפגע בתאונת עבודה לפנות למוסד לביטוח לאומי לקבלת הגימלאות המגיעות לו ואם לא פנה הניזוק למיצוי זכויותיו, רשאי בית המשפט להעריך את גובה הגימלאות שלהם היה זכאי הניזוק, לו פנה למוסד לביטוח לאומי ולנכות סכום זה מהפיצויים המגיעים לניזוק (ע"א 8133/03 יצחק נ' לוטם שיווק בע"מ פד נ"ט (3) 66, 82).
...
משלא נסתרה חוות הדעת וניתנו הסברים על ידי המומחה לשאלות שנשאל, הסברים המניחים את הדעת שהגיונם בצידם, מתבקשת המסקנה שיש להעדיף את חוות דעתו של המומחה.
דין הטענה להידחות.
בענייננו, לא הונחה תשתית לכך שקיים סיכוי שהתובע יזכה בתגמולים ועל כן אין כל מקום לחייבו בפנייה למוסד לביטוח לאומי או בהקפאת סכום מהפיצויים ועל כן נדחית טענת הנתבעת בנדון.
סוף דבר התובע זכאי לפיצוי כדלקמן: בגין הפסדי שכר בעבר: 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

המומחה קבע כי בגין מכלול הממצאים הקליניים והרנטגניים של התובע, הכוללים בין היתר, צליעה משולבת, דילדול שרירים, קיצור מיזערי, והגבלת תנועות מפרק הירך, נכותו היא בגובה של 15%, כמצב ביניים בין סעיף 35(1)ב לבין סעיף 35(1)ג לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: תקנות הביטוח הלאומי).
הפסד שכר וגריעה מכושר ההישתכרות התובע טוען בתצהירו כי לפני התאונה עבד כמלווה של ילד בעל נכות, תמורת שכר חודשי של 2,099 ש"ח, ובמקביל נטל חלק בגידול ילדיו, וכי סמוך למועד התאונה היתקבל לעבודה כנהג אוטובוס בחברת הסעות, עבודה בה אמור היה להתחיל לעבוד ביום 1.5.2011 עבור שכר של 7,000 ש"ח, אך הדבר נבצר ממנו בעקבות התאונה.
...
על רקע כל האמור לעיל יש לבחון, מהו בסיס השכר אשר לפיו יש לחשב את הפסדי השכר של התובע, לעבר ולעתיד.
נוכח כל האמור לעיל ייפסק לתובע פיצוי בגין הפסדי שכר לעבר כדלקמן: א. בגין תקופת הנכות הזמנית עליה הורה המומחה בתחום האורתופדיה, ארבעה חודשים ועשרה ימים, ייערך חישוב על בסיס שכרו האחרון של התובע קודם לתאונה (סך של 2,099 ש"ח * 4.3 = 9,025 ש"ח, כולל פנסיה - 10,153 ש"ח) בניכוי גמלת הבטחת ההכנסה שקיבל התובע בחודשים אפריל עד יוני 2011 (1,758 ש"ח*3 = 5,275 ש"ח).
סיכומם של דברים - הנה כי כן, ומכל הטעמים המפורטים לעיל, תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בסך של 115,239 ש"ח. כמו כן תישא הנתבעת באגרת המשפט ובשכר טרחת עורך-דין בהתאם להוראות הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי כתוצאה מהתאונה נגרמו לרכבו נזקים אשר הוערכו בידי שמאי בסך של 23,918 ₪, שכר טירחת שמאי בסך 1,800 ₪, ירידת ערך בסך של 1,894 ₪ ,נסיעות, זמן והוצאות בסך 1,500 ₪ ומכאן סכום התביעה על סך של 29,112 ₪.
לאחר שעיינתי בכל החומר שבתיק ושמעתי את העדויות, לא מן הנמנע כי התאונה ארעה בתאריך אחר מזה שנטען על ידי התובע וזאת בין היתר נוכח עדותו של הבעלים של הנתבעת לפיה ביום 5.11.20 לא היה לאוטובוס ביטוח רכוש, האוטובוס החל לעבוד ביום 6.11.20 (שורות 1-2 בעמ' 23 לפרוטוקול) והציג דוח פעילות לנהג האוטובוס (נ/4).
...
על כן, בקשת הנתבעת להורות על דחיית התביעה נוכח העדר התייצבות התובע לדיון, נדחית.
לאור כל האמור, אני קובעת כי עלה בידי התובע להוכיח את התרחשובת התאונה ונסיבותיה ובעניין הנזק, התביעה נתמכה בחוות דעת שמאית שלא נסתרה, ועל כן אני מקבלת את התביעה (מלבד הדרישה לפיצוי בסך של 1,500 ₪ בגין נסיעות, זמן והוצאות).
לסיכום: לנוכח כל האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובע סך של 27,612 ₪.
כמו כן הנתבעת תשלם לתובע אגרת בית משט בסך של 769 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 4,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו