נוכח כל האמור לעיל, טען הנתבע כי התובעת התרשלה בייצוגו מול המוסד לביטוח לאומי, גרמה לו נזק בכך, והפרה את הסכם שכר הטירחה עת טענה כי יש לשכור את שירותיו של עורך דין נוסף, וכי על הנתבע לשאת בעלות שכר טירחתו.
עיון בהסכם שכר הטירחה מעלה כי הייצוג אותו התחייבה התובעת לספק לנתבע, הנו ייצוג "בעיניין תאונת עבודה מיום 29.12". כמו כן סוכם, כי הלקוח ישלם שכר טירחה בגין קריאת התיק, פתיחתו, הכנת החומר ומשלוח החומר כנדרש לביטוח לאומי, סך של 3,000 ₪ פלוס מע"מ. כמו כן סוכם, כי עבור ניהול התיק, לרבות ייצוג מול המוסד לביטוח לאומי, ישלם הלקוח מכל סכום שיפסק, סכום של 15% פלוס מע"מ.
קריאה פשוטה של סעיף 2 להסכם שכר הטירחה מעלה, כי התובעת התחייבה כלפי הנתבע, לנהל את התיק עבורו, לרבות ייצוג מול המוסד לביטוח לאומי, אולם לא רק. ראו לעניין זה את עדותה של גב' איפרגן מטעם התובעת, לפיה בהגינותה ציינה, כי ה"לרבות" הכוונה כי הטיפול כולל עניינים נוספים לפני או אחרי הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי.
...
לטענת התובעת במסגרת הסכמי שכר טרחה אלו, נקבע מה גובה שכר הטרחה אותו ישלם הנתבע לתובעת בגין השירותים אותם הוא זכאי לקבל במסגרת ההסכמים.
כך למשל, נקבע בעניין זה על-ידי כבוד השופט א' ריבלין בעניין יכין חקל (בפסקה 10) כלהלן:
"כיצד אומדים את השכר הראוי? קביעת השכר הראוי בגין טרחת עורך דין צריך שתיעשה בכל מקרה ומקרה לפי נסיבותיו. ודוק: דרך קביעתו של השכר הראוי, ושיעורו, אינם בגדר ידיעה שיפוטית, ועל בית המשפט לקבעם על בסיס הראיות המובאות בפניו (ע"א 261/86 חברת דנו הישראלית נ' הורשפלד, פ"ד מג(1) 160, 165; פרשת ביניש-עדיאל הנ"ל). בהקשר זה יש להביא בחשבון, בין היתר, את הזמן שהקדיש עורך הדין לטיפול בעניינו של הלקוח, את מהותו, היקפו ומידת מורכבותו של השירות, את שוויו של העניין נשוא השירות, ואת המוניטין של עורך-הדין (ראו ע"א 499/89 רמת אביבים בע"מ נ' מירון, בן ציון ופריבס, עורכי דין, פ"ד מו (4) 586, 593). כמו-כן ניתן להתחשב בשיטה המקובלת לקביעת שכר הטרחה בתחום הנדון – במידה וקיימת שיטה כזו (על הדרכים המקובלות לקביעת שכר טרחתו של עורך-דין, ראו למשל ע"א 2871/00 מועין דאוד ח'ורי נ' בנק מרכנתיל דיסקונט, פ"ד נז(6) 319, 326)".
נוכח האמור לעיל, הרי שטענת התובעת בסיכומיה כי "השכר הראוי" נתון לשיקול דעת בית המשפט, נדחית על ידי מכל וכל.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל אני קובעת כי הסכם שכר הטרחה מול חברת מנורה שריר וקיים והתובעת זכאית לשכר טרחתה בגובה של 1,180 ₪.
כמו כן אני קובעת שהסכם שכר הטרחה בגין תאונת העבודה כלל התחייבות של התובעת לייצג את הנתבע אף בערכאות משפטיות, כולל בית הדין לעבודה.