מכאן הסיקה התובעת כי "מקום בו קיבלו הנתבעים החזר ברור כי בעיניינם החולה החלטה 1299 על אף שבוטלה קודם למועד החזרת הכספים וזאת אך ורק לאור פנייתה של התובעת עבורם במועד בו טרם בוטלה החלטה 1299 (ההדגשה במקור – ע.ה.)".
התובעת הזכירה כי "קבלת שטר מכר אינה פעולה שיוחדה לעורכי דין (ההדגשה במקור – ע.ה.)." לגבי ייפוי הכוח נטען "כי הנטל להוכיח זיוף של ייפוי הכוח שניתן על ידי הנתבעים עליהם בלבד".
התובעת טענה כי "בנגוד לנטען על ידי התובעים כי לא נאמר להם דבר בשלב הטרום חוזי באשר למהות הטיפול הרי שנאמר לנתבע מס' 2 בפגישה בינו לבין הגב' שוורץ כי הטיפול בקבלת דמי ההיתר הנו טפול פשוט ביותר וניתן למצוא חזוק לכך בתרשומת הוטסאפ שצורפה לתצהירה של הגב' אפרת שוורץ מטעם התובעת". כמו כן, הפניתה לתכתובת שצורפה בנספח מס' 2 לתצהירה של גב' שוורץ ממנו למדה כי "הובהר לנתבע מס' 2 פשטותו של ההליך והיותו קל למימוש וטענותיו האפשריות כיום בעיניין זה אינם אלא היאחזות בקש".
דיון והכרעה
אין זו הפעם הראשונה שתביעה של אישיות משפטית שרויטל עומדת מאחוריה, לחייב לקוח לשלם לה שכר טירחה בגין טיפולה בעיניינו ברשות מקרקעי ישראל, מגיעה לדיון וליבון לפני בימ"ש.
על בימ"ש לידון ולהכריע בסוגיות שלהלן:
האם, לאחר הדיון וההכרעה בעיניין ברנס, תאק (ת"א) 34841-05-14 רויטל ברנס (שבח קארד – החזרי מס שבח) נ' חן תמורי (פורסם בנבו), יש לשוב לידון בטענת התובעת כי רמ"י לא יישמה הרפורמה משנת 2010 ע"י פנייה יזומה לחוכרים בהצעה לשדרג זכות החכירה לבעלות וכתוצאה מכך להשיב להם החזר בגין דמי היתר ששלמו כחוכרים ?
האם כחובתה על פי הכרעת בימ"ש בעיניין ברנס, בו הגישה תביעה, מי מטעם רויטל נגד לקוח , התובעת יידעה עובר לחתימת ההסכם עם הנתבעת, כי שכ"ט הגבוה בשיעור של שלושים אחוזים הוא בגין שירות פשוט ביותר בהתאם לזכות המוקנת ללקוח ?
האם ההסכם בין התובעת לבין הנתבעת בוטל ע"י הנתבעת כדין מרגע שגילתה האחרונה כי התובעת לא עמדה בחובה הנזכרת ?
האם התובעת הסיגה בהתנהלותה מול הלקוח גבול מיקצוע עריכת הדין ?
האם אילמלא פועלה של התובעת, הנתבעת לא הייתה זוכה להשבה מרמ"י ?
בעיניין דומה בימ"ש פסק כי צוות ייעודי שהוקם ברשות עורך בדיקה מקיפה לאיתור הזכאים העומדים בתנאי ההחלטה לשם ביצוע הקזוז/ההחזר ביוזמת הרשות ואף ללא פניית הזכאים.
ככל שבימ"ש יקבל הטענה בעלמא להפרדה מלאכותית זאת, הרי זה מידרון חלקלק, שבמורדו, טענות להפרדת שירות בקשר להוצאה לפועל של עסקה במקרקעין לחלקים שונים (להבדיל מתיווך) , בין מי שהם עורכי דין לבין מי שאינם עורכי דין, כאשר מי שאינו עורך דין וגם אינו מתווך, גובה שכ"ט הנגזר באחוזים משווי העסקה בכללותה.
...
התובעת טענה, כי הנזקים הנטענים נגרמו על ידי דבר שבשליטתם הבלעדית של הנתבעים, מי מהם ו/או מי מטעמם וכי הגורמים שהביאו לנזקיה מתיישבים יותר עם המסקנה שהנתבעים ו/או מי מטעמם לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא כן נקט זהירות סבירה ולפיכך עליהם הראיה שלא הייתה רשלנות ו/או עוולה כלשהי מצדם שיחובו עליה כאמור בסעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש).
ההטעיה של הנתבעת נוגעת גם לעניין הסתרת המידע לפיו חל איסור על התובעת לייצג אותה בעסקת מקרקעין
תוצאה זו, לפיה יש לדחות התביעה, מתיישבת גם עם המסקנה שהתובעת הטעתה הנתבעים, כמפורט לעיל, עת לא הביאה לידיעתם מידע מהותי לגבי פשטות הפעולה הנדרשת, ותוכן מכתביו של מר ברמן, גם האיסור החל עליה לייצג הנתבעת בעסקה לצורך רכישת המקרקעין.
מחדלה של התובעת להעביר ליועץ המשפטי של הרשות את טענתה לפיה סעיף 10 בהחלטה 1370 שלל זכות הנתבעת להחזר מרגע שהחלטה זו נכנסה לתוקף לצורך אישורה על ידו בתעודת עובד ציבור מטעמו, יוצרת חזקה כי ידעה שתשובתו, או מי מטעמו, לטענה זו, לא הייתה משרתת טענתה זו.
אשר על כן, גם אם בימ"ש היה מתעלם מההטעיה והסגת גבול המקצוע, גם הטענה לפיה, לולא פנית התובעת, הנתבעת לא הייתה זוכה לממש זכויותיה, נדחית.
סוף דבר
התביעה נדחית.