בנסיבות המתוארות לעיל, ומאחר שלשיטתו של המל"ל – התביעה לא באה בגדר פרט 11 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות ולא ניתן לפיכך לאשרה כתובענה ייצוגית – עתר המל"ל לקבלת העירעור, תוך חיוב ההסתדרות בהוצאות ובשכר-טירחת עו"ד. ממילא סבר המל"ל כי אין מקום לפסוק גמול להסתדרות ושכר-טירחת עו"ד לבאי-כוחה.
לדבריו: "השיקול המרכזי" שעמד מאחורי ההחלטה לפסוע בדרך הדיונית שנבחרה (במקום לפנות בעתירה לבג"ץ, למשל) היה הצורך: "להגיש תובענה שמטרתה כספית, קרי להחזיר לחברי הקבוצה את הכספים המגיעים להם". בתוך-כך נטען כי מאחר ש"ההליך הבג"צי יכול לתקן את הדברים מכאן ואילך, אך לא יכול להעניק סעד כספי" – הוגשה התביעה במתכונת שבה ניפתח ההליך.
זאת ועוד: יש להבחין בין המטרות שלשמן נועדה פסיקת הגמול לתובע הייצוגי, שהן פיצוי על הנטל שקבל על עצמו בשם הקבוצה כולה, ועל הסיכון שנטל, וכן עדוד תובעים ייצוגיים נוספים להגיש תביעות ייצוגיות (ע"א 8430/99 אנליסט אי.אמ.אס. ניהול נ' ערד השקעות, פ"ד נו(2) 247, בפיסקאות 14-13 (2001)), לבין המטרות שבבסיס פסיקת שכר-הטירחה, שהן, בעיקרן, לפצות את עורך דין על ההוצאות שנגרמו לו בניהול ההליך בצרוף רווח סביר, ושכר-טירחה זה אמור לשקף שכר טירחה שהיה נגבה על ידו בשוק הפרטי בעד השרות המשפטי לקבוצה (ראו: פלינט וויניצקי, תובענות ייצוגיות, בעמ' 678-677).
...
לאור האמור, הנני דוחה את הבקשה למחיקה או לסילוק על הסף של הבקשה לאישור תובענה יצוגית" (ת"צ (מינהליים ת"א) 31733-01-10, מיום 15.07.2010.
סוף דבר, התוצאה היא שההליכים בין הצדדים בעניין התובענה הייצוגית הסתיימו, וכך או כך – אין מקום לפסוק גמול למשיבה ושכר טרחה לעורך דין כבתובענה ייצוגית.
בד בבד, סבורני כי נוכח תרומת המשיבה לשיפור המצב במכלול, לרבות התשלומים ששילם המוסד לביטוח לאומי, ותוך ראייה רחבה של ההליך כולו שכן מוסכם כי ראוי ששיקול זה ייעשה בידי בית משפט זה ולא בית משפט קמא – הייתי מחייב את המוסד לביטוח לאומי לשאת בהוצאות ובשכר טרחת עורכי דינה של ההסתדרות בסך של 75,000 ש"ח.
הוחלט כאמור בחוות דעתם של השופטים: נ' הנדל ו-י' עמית, כנגד דעתו החולקת של המשנה לנשיאה (בדימ') ח' מלצר.