מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר טרחת עורך דין בייצוג בועדות של משרד הביטחון

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיב ישלם למערערת תוך 30 יום הוצאות משפט ושכר טירחת עורך דין בסך 1,500 ₪".
נטען, כי פרופ' בוסקילה, אשר חוות דעתו עמדה בפני הועדה, מייצג אסכולה לפיה יש להכיר בקשר הסיבתי בין הארוע למחלה וכי כאשר קיימת בהליכים סוצאליים אסכולה שכן מכירה בקשר סיבתי, הרי שיש להכריע על פי אותה אסכולה לטובת הנפגע.
משכך, גם חוות-הדעת של ד"ר ארד מיום 4.4.2016 תובא לעיונה של הועדה, זאת בשים לב כי ד"ר ארד מונה כמומחה מטעם המדינה בתיק אותו מנהלת המערערת כנגד משרד הבטחון.
...
] סוף דבר נוכח המפורט לעיל, הגעתי, כאמור, לכלל מסקנה כי נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה כאשר זו הותירה את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע שעברה המערערת לבין מחלת הפיברומיאלגיה בה לקתה מאוחר יותר - בספק.
לפיכך, הערעור מתקבל כך שעניינה של המערערת יושב לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי איבה), בהרכב אחר, הרלוונטי אף הוא לעניינה של המערערת, על מנת שזו תקבע באופן נחרץ וחד משמעי (בגבולות המידע בעניינה של המערערת ובשים לב למגבלות המדע) את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע שעברה המערערת לבין מחלת הפיברומיאלגיה.
כמו כן, אף כי הדין אינו מחייב את הוועדה להביא בפניה את חוות-דעתו של ד"ר ארד בעניינה של המערערת, הרי שאני סבור כי כל עמדה נוספת עשויה לסייע בידי הוועדה בכדי להגיע להכרעה בעניינה של המערערת.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת הדיון שהתקיים בפנינו נטען על ידי ב"כ המערער כי יש לפסול את הועדה לאור כך שיו"ר הוועדה (עו"ד דנינו) ייצג לקוח בתיק בתחום לשון הרע כנגד נתבעת אשר יוצגה על ידי ראש משרד עורכי הדין אשר ייצג את התובע (עו"ד נון) כאשר במסגרת אותו תיק אף הועברו שיקים ממשרדו של עו"ד נון למשרדו של עו"ד דנינו.
פסילה בנקל של יו"ר מלכהן בועדה במצבים אלו עלולה לחתור כנגד הניהול היעיל של הועדה על פי חוק חיילים משוחררים ולפגוע בציבור מגישי הבקשות בהתאם לו. בנסיבות המקרה כאן, הועדה נושא העירעור היא הועדה היחידה במחוז חיפה, וב"כ המערער מייצג לקוחות בפני אותה וועדה במינוי של משרד הבטחון ( פר: עמ'3:ש'1-5).
המערער יישא בהוצאות משפט וכן בשכר טירחת עורך דין בסך 4,000 ₪.
...
כן לא מצאנו להתערב בהחלטת הוועדה שהורתה על דחיית הבקשה גם בשל שיהוי בהגשתה.
מכאן, שהמערער לא פעל בהתאם להוראות הדין באשר למועד הגשת הבקשה, ולא נפל פגם בהחלטת הוועדה שקבעה כי יש לדחות את הבקשה בשל שיהוי בהגשתה.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת המערערת, הועדה פגעה בזכותה הבסיסית להיות מיוצגת בידי עו"ד במשך היתכנסות הועדה הרפואית והבדיקה, ודי בכך כדי שהערעור יתקבל.
הועדה לא עיינה בתיק הטיפולים הפסיכולוגיים ובתיק ממשרד הבטחון.
לאור התוצאה אליה הגענו, ולפיה העירעור היתקבל בחלקו, ישלם המשיב למערערת שכר טירחת עורך דין בסך 1,500 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.
...
כמו כן, אין מקום להשיב לוועדה בהרכב אחר, גם אם בית הדין יגיע למסקנה כי הוועדה לא יישמה את האמור בפסק הדין המחזיר.
אחרית דבר משמדובר על החזרת עניינה של המערערת בשנית לאותה ועדה, ובשים לב לכך כי הוועדה התייחסה לאחת משתי חוות דעת של המומחה מטעם המערערת, הרי שאין מנוס שעניינה של המערערת יוחזר לוועדה בהרכב אחר, על מנת שתדון בעניינה של המערערת ותתייחס בצורה עניינית ומנומקת לחוות הדעת של ד"ר ינקו מיום 22.1.09.
לאור התוצאה אליה הגענו, ולפיה הערעור התקבל בחלקו, ישלם המשיב למערערת שכר טרחת עורך דין בסך 1,500 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

אולם קביעה זו מתבססת על אדן נוסף והוא פסק דינו של בית משפט עליון בעיניין פסק הדין ע"א 4223/12 המרכז למימוש זכויות רפואיות בע"מ ואח' נ' לישכת עורכי הדין בישראל ואח' (25.06.14) אשר חידד את ההלכה כפי שנקבעה בת"א (י"ם) 4033/02 לישכת עורכי הדין בישראל ואח' נ' מרגלית אלבז רביבו ואח', פס"מ תשס"ד (2) 1 (13.11.05), שני פסקי הדין קבעו במפורש כי ייצוג על ידי נציג בפני ועדה רפואית הנו הפרה של סעיף 20 לחוק לישכת עורכי הדין, התשכ"א – 1961 ומהוה הסגת גבול המיקצוע.
. כפי שעולה מהמסכמים שצרפו הצדדים, לועדה של משרד הבטחון התלווה נציג שליווה את התובע, עניין זה צוין במפורש בנספח 17 לתצהירו של הנתבע אשר מכונה "טופס זכאות" ובו מפורט תחשיב דרישת הנתבעת לשכר טירחה בגין עבודתה אל מול קצין התגמולים, ושם מצויין במפורש כי השרות כלל לווי לוועדה.
...
התובע עותר גם להחזר התשלום הראשוני ששילם, אולם הנתבעת פעלה בעניינו, פעולות רבות, ועל כן אין כל מקום להורות על החזר זה. לפיכך גם דין חלק זה בתביעה להידחות.
משכך אין מקום לתביעה זו, ומשהנתבעת לא הצביעה על פרסומים אחרים אני דוחה את התביעה.
לסיכום:- דין התביעה וכן התביעה שכנגד להידחות.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפני תביעה בסדר דין מהיר שעניינה תשלום שכר טירחת עורך דין מכח הסכם שכר הטירחה שנחתם בין הצדדים ביום 15/7/15 לייצוג הנתבע מול משרד הבטחון בגין ליקוי נפשי.
הנתבע הדגיש חזור והדגש כי אחוזי הנכות נקבעו לו אך ורק לאחר הועדה השלישית שבה התובע כבר לא ייצג אותו עקב התפטרותו וכי התוצאה של שתי הועדות הראשונות הייתה המלצה בלבד של הוועדה הרפואית אשר לא אושרה ולכן הוא זומן לועדה השלישית שרק לאחריה נקבעו לו אחוזי נכות ונשלח לו מכתב ההכרה מקצין התגמולים (ראו מעמ' 6 ש' 35-36 ואילך): בסוף הועדה הראשונה, שהילכת איתו, יצא פרוטוקול שמדבר על 20 אחוז לצמיתות? היתה המלצה לא שאלתי על המלצה, היה פרוטוקול? הייתה פרוטוקול על 20 אחוז אבל לא התקבלה החלטה סופית אני מציג לך את סעיף 5 לפרוטוקול וועדה רפואית מיום 06/06/18, ומקריא לך אותו, אין המלצה יש קביעה חד משמעית.
אני מפנה לעמוד האחרון בנ/1 אני מפנה אותך לפרוטוקול הועדה מס' 2 מיום 25/07/18, וועדה שבגינה התובע כבר לא היה מחויב לתת ייצוג עבורה, מפנה אותך לסעיף, אני מצטט ממנו, הפרוטוקול הזה ניגמר בחתימות ומופיע בו סה"כ חתימות 20% לצמיתות איך הגעתי שוב לועדה שלישית אם התקבלה החלטה סופית ומה לא קיבלנו מכתב של הכרת זכויות משרד הבטחון כפי שאני מחזיק בפניי עכשיו קיבלת זה שקר חד משמעית.
...
העולה מן המקובץ הוא שדין דרישת התובע לתשלום שכר טרחה נוסף בגין קביעת אחוזי נכות אשר נקבעו לאחר סיום הייצוג להידחות, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו