המשיב ישלם למערערת תוך 30 יום הוצאות משפט ושכר טירחת עורך דין בסך 1,500 ₪".
נטען, כי פרופ' בוסקילה, אשר חוות דעתו עמדה בפני הועדה, מייצג אסכולה לפיה יש להכיר בקשר הסיבתי בין הארוע למחלה וכי כאשר קיימת בהליכים סוצאליים אסכולה שכן מכירה בקשר סיבתי, הרי שיש להכריע על פי אותה אסכולה לטובת הנפגע.
משכך, גם חוות-הדעת של ד"ר ארד מיום 4.4.2016 תובא לעיונה של הועדה, זאת בשים לב כי ד"ר ארד מונה כמומחה מטעם המדינה בתיק אותו מנהלת המערערת כנגד משרד הבטחון.
...
]
סוף דבר
נוכח המפורט לעיל, הגעתי, כאמור, לכלל מסקנה כי נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה כאשר זו הותירה את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע שעברה המערערת לבין מחלת הפיברומיאלגיה בה לקתה מאוחר יותר - בספק.
לפיכך, הערעור מתקבל כך שעניינה של המערערת יושב לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי איבה), בהרכב אחר, הרלוונטי אף הוא לעניינה של המערערת, על מנת שזו תקבע באופן נחרץ וחד משמעי (בגבולות המידע בעניינה של המערערת ובשים לב למגבלות המדע) את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע שעברה המערערת לבין מחלת הפיברומיאלגיה.
כמו כן, אף כי הדין אינו מחייב את הוועדה להביא בפניה את חוות-דעתו של ד"ר ארד בעניינה של המערערת, הרי שאני סבור כי כל עמדה נוספת עשויה לסייע בידי הוועדה בכדי להגיע להכרעה בעניינה של המערערת.