מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר טרחת עורך דין בהסכם פשרה בבית משפט בתביעה ייצוגית

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בשולי הדברים יצוין כי בדיון זה נדונה גם סוגייה נוספת שלא פורטה לעיל, בדבר הוצאת חשבונית מס לפקודת המשיבה בגין תשלום שכר טירחת עורכי הדין שישולם לבא כוח המבקשים (וראה לעניין זה בהרחבה דברים שציינתי בעיניין נוהג זה בת"צ 65260-09-19 סולומונוב נ' הולנדיה המרכז להנדסת שינה - השקעות (1992) בע"מ (07/12/2021)).
דיון והכרעה כמפורט להלן הגעתי למסקנה כי יש לאשר את הסדר הפשרה בכפוף להקטנת סכום שכר הטירחה על פי ההסכמה החלופית והתאמת סכום הפצוי לשינוי זה. סעיף 18 לחוק תובענות ייצוגיות קובע כי הסדר פשרה בהליך ייצוגי מחייב את אישורו של בית המשפט, כדלקמן: 18(א).
לא ייעשה הסכם ליישוב הסיכסוך שבענינו הוגשה בקשה לאישור או שבענינו אושרה תובענה ייצוגית (בחוק זה – הסדר פשרה), אלא באישור בית המשפט.
...
לסיכום ולמען הסדר הטוב מובהר בזאת, כי סכום הפיצוי במסגרת הסדר הפשרה יהיה כדלקמן: 31.1 גמול - 10,000 ₪ לכל אחד מן המבקשים, ובסך הכל 20,000 ₪; 31.2 שכר טרחה - 52,500 ₪ בתוספת מע"מ; 31.3 פיצוי לחברי הקבוצה באמצעות הקרן לחלוקת כספים - 397,500 ₪.
סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה ונותן לו תוקף של פסק דין, בהתאם ובכפוף לכל האמור לעיל.
אני מורה על פרסום ההודעה השנייה בהתאם להוראת סעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות, בנוסח המפורט בנספח ג' לבקשה לאישור הסדר הפשרה וכפוף לכל התיקונים שפורטו לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, לטענת המועצה הצדדים להסדר הפשרה פעלו בנגוד לסעיף 18(ב) לחוק תובענות ייצוגיות ולתקנה 12(ב) לתקנות תובענות ייצוגיות המחייבים את הצדדים ובאי-כוחם לגלות בתצהיר את כל הפרטים מהותיים הנוגעים להסכם הפשרה, עת לא הציגו בפני בית המשפט מידע מהותי, לרבות נתונים על הנזק שניגרם למשיבות לשם קיום המופעים, וכן לא התייחסו לפער ביו סכום הפצוי בהסדר הפשרה הראשוני לבין סכום הפצוי או הסעד שחברי הקבוצה היו עשויים לזכות בו אילו בית המשפט היה מכריע בתובענה לטובת הקבוצה.
לצד אלה סברתי שיש מקום להפחית במידה מסוימת את הגמול, ולהעמידו על 25 כרטיסים למופעי תרבות ועוד 10,000 ₪ ולהפחית את שכר הטירחה ולהעמידו על 200,000 ₪ (בצרוף מע"מ), וזאת בשים לב לשלב הדיוני הראשוני בו הושג הסדר הפשרה, ונסיבות התיק והעניין, העובדה שהסכימו להסדר הפשרה הראשוני, ששופר משמעותית לאור עמדת בית המשפט, מה גם בבקשה לאישור הפשרה הראשוני ציינו הצדדים ששכר הטירחה מגלם ערך כלכלי של כ- 9 ₪ לכרטיס (כשהמכפיל הידוע היה 51000 כרטיסים) עתה הצטמקה הקבוצה לכדי 30,000, כך שסכום זה שפסקתי לעיל אינו חורג משמעותית מהמתחם אותו הציעו הצדדים בבקשה לאישור.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מאשר את הסדר הפשרה המתוקן בהתאם למפורט בפסק דין זה. המשיבות תשלמנה למבקשים גמול ולבאי-כוחם שכר טירחת עורך-דין באופן ובמועדים שפורטו לעיל.
...
נדמה שהתנגדות היועץ המשפטי לממשלה בכל הנוגע לטענת הסיכול שיכולה להישמע על ידי המשיבות, מתעלמת מהמצב המשפטי לפיו בנסיבות אלו קיימת אי וודאות לגבי תחולת הגנת הסיכול ותוצאותיה, בשים לב לשיקול דעתו של בית המשפט בשאלת חלוקת הנזק בין צדדים שהחוזה ביניהם סוכל, וזאת לאור המגמות האפשריות שמקדמות ערכי הגינות, סבירות, תום לב והתחשבות הדדית, כאשר השאלה טרם הובררה עד תום בפסיקה, ולאור פסיקות סותרות בבתי משפט שונים בכל הנוגע למשבר (כשמדובר בעניין שגם נבחן קונקרטית), ועל כן עמדתו הבלתי מתפשרת להסדר הפשרה אינה נהירה עד תום, גם בשים לב לכך שבסופו של דבר לכל המאוחר בעוד כשנה יושבו הכספים במלואם לכל החברי הקבוצה.
סיכומו של דבר הסדר הפשרה המתוקן, נותן מענה להערות בית המשפט, הוא מהווה הסדר – שבנסיבות העניין – הוא ראוי, הוגן וסביר, כסעד שמתקבל בסופו של יום ובעוד זמן קצר יחסית, שהוא השבת מלוא סכום הרכישה לצרכנים, כאשר החלופות המוצעות בהסדר הפשרה, הן חלופות ראויות וסבירות להפרשי הריבית, לפגיעת הנטענת בשווי הכרטיסים למופע של סלין דיון ולהפרת החובה החקוקה, ועל כן אני מאשרו.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מאשר את הסדר הפשרה המתוקן בהתאם למפורט בפסק דין זה. המשיבות תשלמנה למבקשים גמול ולבאי-כוחם שכר טרחת עורך-דין באופן ובמועדים שפורטו לעיל.
אני מורה על פרסום אישור הסדר הפשרה המתוקן בשני עיתונים נפוצים יומיים וכן בדפי הנחיתה הראשיים של אתרי האינטרנט של כל אחת מהמשיבות, זאת בהתאם לסעיף 25(4) לחוק תובענות ייצוגיות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה תשובה ובה טענה לסילוק הבקשה על הסף בטענה לקיומו של פסק דין קודם מיום 9.2.21 בבקשה לאישור שטענה טענות דומות, וביום זה אושרה בקשת הסתלקות שבמסגרתה הורה בית המשפט שהמשיבה תפעל לתקן את אופן הסימון ותשלם גמול בסך 1,000 ₪ למבקשת ו-13,000 ₪ שכר טירחת עורך דין לב"כ המבקשת.
גמול ושכ"ט עו"ד על פי סעיף 19 ו' לחוק תובענות ייצוגיות, אם אישר בית המשפט הסדר פשרה, יקבע גמול למבקש או לתובע המייצג בהתאם להוראות סעיף 22, ושכר טירחה לבא כח המייצג בהתאם להוראות סעיף 23, ורשאי בית המשפט להיתחשב בהמלצה מוסכמת שהוגשה לו על ידי הצדדים, וכן לקבוע כי תשלום שכר הטירחה לבא כח המייצג יהיה מותנה, כולו או חלקו, במימוש הסדר הפשרה ובהשלמת ביצועו.
...
לפיכך, אני מאשר את הסדר הפשרה באופן שיחול על שתי קבוצות אלה: כל אדם שרכש מוצרים שתוארו כ-"גבינה", בשעה שאינם גבינה, בסניפים נהריה, נשר, חיפה, נתניה ועכו של הנתבעת מיולי 2020 עד 21.3.21.
לפיכך, אני קובע את הגמול לתובע המייצג בסך 10,000 ₪, ואת שכר הטרחה לב"כ התובע המייצג בסך 35,000 ₪ בתוספת מע"מ, אשר 10,000 ₪ בתוספת מע"מ ישולמו בתוך 30 יום, והיתרה בתוך 21 ימים לאחר השלמת ביצוע ההסדר.
פירסום הודעות על אישור הסדר הפשרה אני מורה על פרסום הודעה על אישור הסדר הפשרה, על פי סעיף 25 (א) (4) לחוק תובענות ייצוגיות, אשר תכלול את הפרטים המנויים בסעיף 19 (ג) (1) ו- (2) בשני עיתונים יומיים מבין העיתונים הארץ, ידיעות אחרונות וישראל היום, ביום שישי, וכן באחד מבין העיתונים כלכליסט או גלובס, וכן בעיתונים המקומיים, הכל בגופן שלא יפחת בגודלו מגודל הגופן שבו מפורסם החומר המערכתי באותו עיתון, וכן באתר האינטרנט של הנתבעת, בהפניה ישירה מדף הבית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בבקשה לאישור הסדר פשרה צוין כי ביום 4.2.22 נפטר המבקש ארז אבני ז"ל במפתיע ובטרם עת. נוכח האמור, הוסכם כי בנסיבות אלמנתו והיורשת היחידה תבוא בנעליו לעניין הסכם הפשרה, לאחר שהצדדים מצאו כי במקרה קונקריטי זה, ואך לצורך בחינת הסדר הפשרה על ידי בית המשפט, האלמנה ראויה לשמש כתובעת ייצוגית (צו ירושה צורף כנספח 4 לבקשה לאישור הסדר פשרה).
שכר הטירחה ישולם באמצעות העברה בנקאית לחשבון ע"ש ב"כ המבקשים (אבני פלסר עורכי דין) כמפורט בסעיף 8 להסדר הפשרה.
...
בין היתר טענו המשיבות, כי דין הבקשה כנגד המשיבה 1, משרד הפנים להידחות, שכן בהתאם לסעיף 15(א) לחוק הבחירות לכנסת [נוסח משולב], התשכ"ט-1969 (להלן: "חוק הבחירות"), ביצוע הבחירות מצוי בסמכות ועדת הבחירות המרכזית שהיא גוף עצמאי המנותק מהממשלה ולפיכך משרד הפנים אינו משיב רלוונטי בהליך זה. עוד טענו המשיבות, כי גם מחוץ לחדרי הקלפי לא קיימות עמדות מודיעין ובהעדר הקמה של עמדות מודיעין לא קיימת חובה להתקנת מערכת עזר לשמיעה.
לאחר שקלול נסיבותיו של תיק זה, ובהתחשב בתועלת העתידית שהושגה באמצעות ההסדר, מצאתי את הסכומים המומלצים כגמול למבקשים וכשכר טרחה לב"כ המבקשים כסבירים והולמים את נסיבות ההליך, ואני מאשר תשלומם, דהיינו, סך של 60,000 ₪ כגמול למבקשים (20,000 ₪ לכל מבקש) שישולם בתוך 30 ימים מיום מתן פסק דיני זה; ושכר טרחה בסך של 265,000 ₪+מע"מ, לב"כ המבקשים שישולם באמצעות העברה בנקאית לחשבון ב"כ המבקשים (אבני פלסר עורכי דין) בהתאם לאמור בסעיף 8 להסדר הפשרה וזאת בשני תשלומים כמפורט להלן: 80% משכ"ט עו"ד לב"כ המבקשים, בסך של 212,000 ₪ +מע"מ ישולמו תוך 30 ימים ממועד מתן פסק דיני זה. 20% נוספים משכ"ט עו"ד לב"כ המבקשים, בסך של 53,000 ₪ +מע"מ, ישולמו בתוספת הפרשי הצמדה למדד המחירים לצרכן הידוע ביום מתן פסק דיני זה ועד לתשלום בפועל, בתוך 30 ימים ממועד הגשת ההודעה כאמור בסעיף 16יא לעיל.
בנוסף, תשלם ועדת הבחירות למבקשים סך של 36,000 ₪ בגין עלויות בדיקות החוקרים וזאת בתוך 30 ימים מיום מתן פסק דיני זה. סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה ונותן לו תוקף של פסק דין.
אני מאשר החזר הוצאות החוקרים, גמול למבקשים ושכר טרחה לבאי כוחם כקבוע בסעיף 28 לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לעניין שכר הטירחה בתביעות ייצוגיות, קבע בית המשפט העליון בין היתר בע"א 2046/10 עיזבון המנוח שמש נ' רייכרט, פ"ד סה(2) 681 (2012) (להלן: "הילכת רייכרט") כך: "אנו סבורים שבתביעות ייצוגיות שעניינן בסעד כספי יש לאמץ את שיטת האחוזים כשיטה המקובלת לקביעת שכר הטירחה של עורך הדין המייצג. שיעור האחוזים שייפסק יושפע הן מנסיבותיו הספציפיות של ההליך, הן מהאופן בו הסתיים ההליך והן מגובה הסכום שנפסק. כמו כן, יחושב שיעור שכר הטירחה מתוך הסכום שנגבה על ידי הקבוצה בפועל. כמו כן, מן הראוי לפסוק את שכר הטירחה בשיעור מדורג, במובן זה שככל שסכום הזכייה גדל, אחוז שכר הטירחה קטן". בעע"מ 9237/12 עריית מודיעין מכבים רעות נ' א.ש ברקאי בע"מ (18.5.14) קבע בית המשפט העליון בהתייחס לתביעת השבה נגד רשות, כי: "הכלל הוא שבהליכים המוגשים לפי חוק תובענות ייצוגיות יש לפסוק, ככל האפשר, שכר טירחה לבא-הכוח המייצג לפי שיטת האחוזים (ראו, ע״א 2046/10 עיזבון המנוח משה שמש נ׳ רייכרט [פורסם בנבו] (23.5.2012)). על פי שיטה זו, יש לחשב את שכר הטירחה כאחוז מסוים מן הסכום שנפסק לקבוצה או שנקבע במסגרת הסדר פשרה. כל זאת, תוך היתחשבות בשיקולים שונים ובהם, בין היתר, נסיבותיו הספציפיות של ההליך, האופן בו הסתיים והתנהלותו הדיונית של התובע המייצג ובא כוחו. לצורך המקרה שלפנינו, ונזכיר כי מדובר בתביעת השבה נגד רשות, הרי ניתן ליישם את שיטת האחוזים מתוך הנחה כי הסכום שהיה נפסק לקבוצה בתום ההליך היה עומד על סכום הגבייה שבמחלוקת. ... מקובל עלינו, כי מן הראוי ליישם את שיטת האחוזים באופן שאינו מחמיר, שעה שמוגשת לבית המשפט בקשת אישור ראויה, בסכום נמוך יחסית, וזו מסתיימת בהודעת חדילה, בפשרה או בדרך אחרת (ובילבד, כמובן, שלא קיימים שיקולים נגדיים המצדיקים את הפחתת שכר הטירחה). עוד נציין, כי מקום בו הוגשה הודעת חדילה והוכח קשר סיבתי בין הגשתה של בקשת האישור לבין הפסקת הגבייה, הרי מן הראוי לזקוף זאת לטובת התובע המייצג ובא כוחו, לצורך פסיקת שכר הטירחה והגמול". (ההדגשות שלי – מ' נ').
...
נוכח שיקולי התפוקה התשומה וההכוונה הציבורית שפורטו לעיל, אני מקבלת את המלצת הצדדים.
אני מורה כי הגמול לתובע יעמוד על סך של 7,500 ₪ ושכר הטרחה לבא-כוחו יעמוד כמבוקש על 77,750 כולל מע"מ. הגמול ושכר הטרחה ישולמו בתוך 14 ימים מיום פסק הדין.
נוכח ההסכמה, אני מורה כי הנתבעת תשפה את התובע על סכום האגרה ששילם במועד הגשת בקשת האישור, בתוספת הפרשי הצמדה למדד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו