הוטעם כי סעיף 10(א) לחוק ההוצאה לפועל קובע כי זוכה המיוצג על ידי עורך דין בתיק הוצאה לפועל זכאי לשכר טירחת עורך דין.
לשכר טירחת עורך דין שישלם חייב, כאמור בסעיף 10 לחוק, יווספו הפרישי הצמדה וריבית מן המועדים המפורטים להלן, לפי הענין, עד יום התשלום:
(1) בעד הגשת בקשה לבצוע פסק דין, שטר או תביעה על סכום קצוב – מיום שהוגשה בקשת הבצוע ללשכה;
(2) בעד ניהול תיק ההוצאה לפועל – מתום המועד הנקוב באזהרה לתשלום החוב;
(3) נקבע שכר הטירחה בידי רשם ההוצאה לפועל – מיום שנקבע.
סעיף 10(ב) לחוק קובע שבמקרים שבהם רשם ההוצאה לפועל קובע את שכר טירחת עורך הדין כאמור בסעיף קטן (א) – קרי: לפי בקשה שהוגשה לו או במקרים שבהם עליו לקבוע את שכר הטירחה בהעדר בררת מחדל – רשאי הוא לקבוע שכר כולל בשל הטיפול בתיק שבבירור או שבדיון בפניו, ורשאי הוא גם לקבוע שכר בשל פעולות מיוחדות שביצע עורך הדין.
עיון בפסיקה מעלה שלא אחת אושרה הפחתת שכר טירחה כסנקציה על הפרת חובת תום הלב בפתיחת תיק ההוצאה לפועל ובניהולו או כששכר הטירחה עמד ביחס בלתי סביר לפעולות שבוצעו.
...
לאחר שהצדדים טענו, אמר בא כוחו של רובין:
אני מקבל את המלצת ביהמ"ש לפיה יוחזר התיק לרשמת הוצל"פ, כפי שמבקש חברי, על מנת שתדון ותקבע האם תיק ההוצל"פ נפתח או לא נפתח כדין, האם נפתח בתום לב או בחוסר תום לב, וכן תדון בשאלת החיוב בשכ"ט עו"ד. הסכמנו כי הדיון בפני הרשמת יהיה על בסיס הבקשה לאיפוס החוב והתגובה שהגיש המשיב, והתשובה שהגיש המבקש וכן כל כתב טענות או מסמך אחר ונוסף אשר מי מהצדדים ימצא לנכון לצרף לדיון.
אבקש לציין כי במסגרת התגובה שהגשנו לבקשה לאיפוס החוב, התייחסנו לכל טענותיו של המבקש, לרבות לטענותיו לדבר העדר חוסר תום לב, ולרבות לעניין הייצוג והחיוב בשכ"ט.
בית המשפט (כב' השופט העמית מ' סובל) נתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים וקבע:
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים, אין כל ספק כי רשמת ההוצל"פ הנכבדה לא הכריעה, לפחות לא באופן מפורש, בטענות המבקש בדבר נסיבות פתיחת תיק ההוצל"פ ובעניין החיוב בשכ"ט עו"ד, הכל כמפורט בדברי ב"כ המבקש ובבקשה לאיפוס החוב.
אין עילה להתערב במסקנה שלא היה מקום לייחס נפקות לכך שרובין יוצג על ידי רעייתו, שהיא עורכת דין פעילה.
בהיעדר הסכמה מפורשת מצד גרובר לשלם את החוב עובר למועד פתיחת התיק (ואף לא לאחר מכן), לרבות בדרך של שיתוף פעולה עם מימוש העיקולים הזמניים, מתבקשת המסקנה שרובין פעל כדין כשפתח את תיק ההוצאה לפועל על סכום החוב כולו.
סוף דבר
מכל המקובץ לעיל, הבקשות לרשות ערעור נדחות.