הבנק הטיל צו עיקול על דירה שנרשמה ע"ש המנוח והנתבעת 3 (להלן: "הדירה"), תחילה במסגרת תיק בית המשפט בתביעת הבנק ולאחר מכן במסגרת תיק ההוצל"פ.
הנתבעות הסכימו בשלב מסוים למכור את הדירה, לטענתן בשל הליך כנוס נכסים תלוי ועומד.
במסגרת ההליכים בתיק הוצגה הודעת דוא"ל (נספח ב' לבקשה מיום 11.7.17 להתיר הגשת הודעה לצד שלישי) ובה פירוט התשלומים השונים שביצע עו"ד פרומוביץ' מתמורת הדירה.
בהמשך, ולאחר שהוגש צו הירושה של המנוח, הגישו התובעים ביום 22.03.2016 בקשה לתיקון כתב התביעה, שהתקבלה, כך שבמקום "יורשי המנוח" נרשמו כנתבעות בתביעה הנתבעות הנוכחיות.
בעקבות ביטול פסק הדין שניתן בהיעדר כתב הגנה כאמור, המותב הקודם שדן בתיק הורה ביום 14.05.2016 על מתן מספר תיק חדש לתובענה זו, הוא תא"ק 28964-05-16, במסגרתו ניתן פסק דין זה.
התביעה הנוכחית
התובעים טוענים כי על הנתבעות לשפות אותם, הן בגין התשלום שביצעו לבנק והן בגין שכר טירחת עורך דינם בהליכים המשפטיים בתביעת הבנק.
...
מכל האמור, אני קובע שהנתבעות לא עמדו בנטל המוטל עליהן להוכיח כי לא ידעו על הסדר החוב של התובעים בעת שגיבשו עם הבנק את ההסכמה.
סיכום
סיכומם של דברים, אני מחייב את הנתבעים לשלם לכל אחד מן התובעים את הסך של 40,800 ₪, כשהוא משוערך כדין החל ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
ההודעה לצד שלישי נדחית.