בית המשפט העליון פסק כי ההגנה על פרסומים מהסוג הנקוב בסעיף 13, כרוכה במחיר מבחינת ההגנה על שמו הטוב של מושא הפירסום, ומהגנה זו עשוי להנות גם מי שאינו ראוי להגנה, אולם הסעיף נועד להגן על שיקולים הנוגעים לאנטרס הצבורי, כאשר סעיף קטן (5) נועד למנוע מצב בו החשש מתביעה על פי סעיף לשון הרע תימנע מאדם המעורב בהליך משפטי להתבטא באופן חופשי (כך ברע"א 1104/07 עו"ד פואד חיר נ' עו"ד עודד גיל, סג(2) 511 (2009)).
לצורך הוכחת נזקיה הגישה התובעת את תצהירו של רואה החשבון ערן מהסרי שהעיד על פעולות הפירסום ושכירות שירותי יועצי אסטרטגיה ומשרד יחסי ציבור המיתמחה בניהול משברים ותדמית.
לסכום זה יש להוסיף סך של 10,000 ₪ בגין החזר אגרה (חלקי) והוצאות משפט; סכום זה כולל שכר טירחת עורך דין .
...
בפסק דינו של ביהמ"ש העליון - ע"א 89/04 ד"ר יולי נודלמן נ' נתן שרנסקי (נבו 04.08.2008) נקבע כי יש לבחון "האם הפרסום לא חרג מתחום הסביר בנסיבות הרלבנטיות לענין, שאז חזקה כי נתקיים במפרסם תום לב, אלא אם הוכח אחרת".
עוד נקבע בפסק הדין כי "להתנהגות המפרסם טרם הפרסום, בעת הפרסום, ולאחריו, ישנה השלכה בבחינת סבירות הפרסום. טיב הפרסום ותוכנו משפיעים על מידת סבירותו (שנהר, 264-5; ע"א 4607/92 קליין נ' רונן ([פורסם בנבו], 13.6.94)"
על פי הראיות שהובאו לפני ובעיקר עדותו של הנתבע, אני קובעת כי הנתבע מקיים את התנאי הראשון בסעיף- משמע, שהוא סבר שדבריו היו אמת, אך אינו מקיים את התנאי השני, שהוא – הבעת דעה שאינה מוצגת כעובדה.
לסיכום, אמירתו של הנתבע כי אתר ההיכרויות שניהלה התובעת "שבע ברכות" הוא בית בושת מהווה לשון הרע, ואף האמירה כי התובעת מטעה במכוון את הרבנים, מהווה לשון הרע.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני קובעת כי על הנתבע לשלם לתובעת סך של 40,000 ₪.