מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר טרחה בגין בקשה לקיום צוואה לאחר הגשת הבקשה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב"יפוי הכח" מיום 18/4/1997 - שניתן לצורך הגשת בקשה לצוו קיום צוואה לאחר המנוח בנימין (וולף) מצקר ז"ל - לא מאוזכר כלל תיק 1809/96 אשר מישפחת סלומון ביקשה אותו לייצגם בו. לא הוצג, וכנראה גם אין, הסכם שכר טירחה, בסמוך למועד בו קיבל עו"ד נחשון על עצמו את ייצוג מישפחת סלומון בתיק 1809/96.
...
נוכח כל הנאמר, לרבות ביטולו של "ההסכם הנוסף" שהיה הבסיס אשר גרם למשפחת סלומון לחתום, בלית ברירה על ה"הסכם 1999", אני מחליט למבטל את "הסכם 1999". אחזור עתה להסכם שכר הטרחה מחודש מרץ 1998 שבהסתמך עליו טוען עו"ד נחשון ל-1/3 מהזכויות במקרקעין.
אני קובע ש-לעו"ד יוסף נחשון ועו"ד דורון מוזס אין, והם גם אינם זכאים, לזכויות במקרקעין אלו.
אני דוחה את בקשתם לאכוף את הסכם שכר הטרחה משנת 1988 ו"הסכם 1999", הסכמים לפני 24 ו- 23 שנים!!

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המערערת הגישה ביום 13.6.22 בקשה לבית המשפט קמא לפסיקת שכר טירחתה נוכח מינויה כאפוטרופסית על ענייניה של המנוחה, לתקופה שהחל מיום 5.9.2006 ועד ליום 11.4.2022.
פסק דינו של בית המשפט קמא: בית המשפט קמא קבע בפסק דינו כדלקמן: שעה שההליכים המקבילים בין הצדדים נוגעים לעזבון האב המנוח, ולא הוגשה בקשה לצוו ירושה/קיום צוואה של המנוחה, הרי שאין להעביר את ההליך קמא לביהמ"ש לעינייני מישפחה בנצרת.
המערערת שכרה את שירותי בא-כוחה רק לאחר שהאחים הגישו את היתנגדותם לבקשת פסיקת שכ"ט. ראוי היה להטיל על האחים הוצאות בגין התנהלותם בהליך קמא.
דיון והכרעה: לאחר שעיינו בהודעת העירעור ובתשובת המשיבים 5-2, ולאחר ששמענו את טענות ב"כ המערערת וב"כ המשיבים 5-2 בדיון שהתקיים לפנינו ביום 20.2.23, שוכנענו כי דין העירעור להיתקבל באופן שהתיק יוחזר לדיון מחודש בפני בית המשפט קמא בסוגיית ההתיישנות ובסוגיית גובה שכר טירחת האפוטרופוסית, בין היתר, בשים לב לקביעתו בסוגיית ההתיישנות, וזאת לאחר שיקיים דיון במעמד הצדדים.
...
לפיכך, יש לקבוע כי לא חלה התיישנות על בקשתה של המערערת לקביעת שכרה; לקבוע את שכר טרחתה בהתאם לחישוב שערך ב"כ היועמ"ש; להטיל על האחים הוצאות ושכ"ט עו"ד; ולחייב את המשיבים בהוצאות הערעור, לרבות שכ"ט עו"ד. טענות המשיבים 5-2 בתשובתם לערעור: האחים טענו בתשובתם לערעור כי דינו להידחות על הסף מחמת הטענות הבאות: צורכי המנוחה, כולל בדיקות רפואיות, מולאו על ידי המוסד הרפואי, והמערערת הודתה כי ויתרה על מימוש סל הרכישה במלואו, ובמשך שנים רבות ויתרה על שכ"ט, דבר המעיד כי לא היה צורך בהשקעת משאבים מרובים ו/או מאמצים מיוחדים במילוי תפקיד המערערת.
דיון והכרעה: לאחר שעיינו בהודעת הערעור ובתשובת המשיבים 5-2, ולאחר ששמענו את טענות ב"כ המערערת וב"כ המשיבים 5-2 בדיון שהתקיים לפנינו ביום 20.2.23, שוכנענו כי דין הערעור להתקבל באופן שהתיק יוחזר לדיון מחודש בפני בית המשפט קמא בסוגיית ההתיישנות ובסוגיית גובה שכר טרחת האפוטרופוסית, בין היתר, בשים לב לקביעתו בסוגיית ההתיישנות, וזאת לאחר שיקיים דיון במעמד הצדדים.
כב' השופט רובינשטיין ציין בסעיף י' לפסק דינו הנ"ל כי: "כללם של דברים לענין זה: יש פנים שונים לשאלת ההתיישנות. אי אפשר לשלול תחולתו של סעיף 12 ולכן אין לנעול את הדלת בפני העלאתו, אך הדעת נותנת כי בית המשפט ישקול את הטענה בדבר החלת הסעיף בכל מקרה לגופו, והחלתו לא תהא אוטומטית. לדעתי, יתכנו מקרים שבהם לא תתקבל טענת סעיף 12 נוכח מרכיב תום הלב, החופה על כלל המשפט הפרטי (סעיפים 39 ו- 61 (ב) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973), ואם תועלה טענת סעיף 12 שלא בתום לב. בסופו של יום, תבוא פרשנות תכליתית של הסעיף, כך שייושם במקרים המתאימים - אך גם לא יאופשר ניצולו לרעה. בגדר השיטה הסבורה כי יחסי אפוטרופוס-חסוי, עם כל עדינותם ורגישותם, אינם מצדיקים כי תביעת שכר טרחה לא תוגש במועד סביר, ישקול האפוטרופוס הכללי כרשות ציבורית - החייבת גם לצמצם אפשרות לתביעות כנגדה מצד החסוי או יורשיו – ויעריך אימתי יש מקום לטענת התיישנות מצידו, ובמקרים כאלה יוכל להיאבק, על דרך הפרשנות התכליתית, ולפי עיקרון תום הלב, בהחלתו של סעיף 12." בנדון דידן, כאמור, בית המשפט קמא לא נימק את החלטתו לעניין התיישנות התביעה, מעבר ל-7 שנים, לא דן בפרשנותו התכליתית של סעיף 12, לא קבע ממצאים כלשהם בסוגיית תום הלב, לעניין תחולתו של סעיף 12, באופן שאין מנוס מהחזרתו של התיק לבית המשפט קמא לדיון מחודש בסוגיית ההתיישנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על פי המבוא להסכם נספח 3א לתצהיר התובעת, "הלקוח פנה אל עוה"ד ובקשו לטפל עבורו בתביעת עיזבון המנוח קריימר אברהם ז"ל - אביו, אשר נפטר ביום 22.6.2010. ועם קבלת צו קיום הצוואה היה צורך בהמשך ניהול משפטים כנגד ניקול אבן, וכן להופיע בעירעור". משמע, הסכם שכר טירחה זה נחתם במועד מאוחר יותר, לאחר שהסתיים ההליך בתמ"ש 30676-07-10 ולאחר שניתן פסק הדין בעירעור שהגישה גב' אבן במסגרת עמ"ש 7980-01-15, ביום 16.11.2015.
התובעת לא דרשה בתביעתה שכר טירחה בגין הליך זה וממילא, היא לא זכאית לשכר טירחה בגינו.
...
תביעת שכר הטרחה בנוגע לדמי השימוש במסגרת ת.א. 24112-03-15 נדחית.
תביעת שכר הטרחה הנוגעת ליתר הכספים שיגיעו לנתבע בגין הצוואה המאוחרת נדחית אף היא, מאחר והיא מוקדמת.
לאור התוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה והתשובה לתגובה לה, עותרים התובעים לתיקון כתב התביעה כך שיתווסף לו סעד חלופי של תביעה לשכר טירחה ראוי (להלן: "הבקשה").
בהתאם להסכם ייצוג ושכ"ט מיום 19.8.2013 (להלן: "הסכם הייצוג"), התחייבו התובעים לייצג את הנתבעים בהליך ההיתנגדות לבקשה צו לקיום צוואת אביהם ואמם המנוחים, אשר הוגשה על ידי אורית כאמור בענין הצוואה שבמחלוקת.
סך הכל בגין הסכם הייצוג בעירעור שילמו הנתבעים 45,500 ₪ כולל מע"מ. העירעור נדחה בפסק דין מיום 20.3.2017, לאחריו, הגישה אורית בקשה לקיום צוואה מוקדמת יותר של המנוח משנת 2010.
...
אני סבורה כי תיקון כתב התביעה באופן זה יאפשר דיון משפטי צודק בנוגע לזכותם של התובעים לקבל תגמול עבור פועלם.
אני סבורה כי במקרה דנן, יש לקבל את הבקשה על מנת לאפשר בירור האמת וקיום הליך ראוי והוגן, כאשר לצד זאת מדובר בתיקון שעיקרו הוספת סעד בלבד, שלא ידרוש תיקונים משמעותיים מצד הצדדים.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת, עם זאת מובהר בזאת במפורש כי הסעד החילופי של שכר ראוי מתייחס אך ורק להסכם הייצוג, ואיני מתירה הוספת סעד חילופי של שכר ראוי בנוגע להסכם הייצוג בערעור.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאמור לעיל התובעת לא הגישה כל בקשה בזמן אמת לפסילת חוות דעתה של המומחית ולא עתרה למינוי מומחה חלופי ואין צורך לומר כי גם אם הייתה עושה כן, לא היה כל מקום להעתר לבקשתה נוכח האמור לעיל.
מנגד, משנשאל עו"ד ד.ס בכל הנוגע להגשת הבקשה לקיום צוואה בשם התובעת ושכר הטירחה ששולם בשל כך, "כמה היא שילמה לך? אם היא שלמה" ענה "אתה שואל אותי שאלות קשות", עמ' 358 ש' 13 – 14.
" גם לאחר האמור לא נתנה על ידי העד תשובה ברורה לשאלות כל כך פשוטות וקצרות אלה וזה לא סיפק תשובה כמה גבה מהתובעת ואם גבה בשל כך. אין אלא לתהות כיצד זכר העד את הסכום ששולם לו על ידי המנוחה במועד בו נטען כי ערך עבורה צוואה – 20.7.17 באופן מדויק כולל מע"מ אך לא זכר כלל מהו הסכום ששילמה לו התובעת עבור הגשת הבקשה לצוו קיום צוואה פעולה אשר נעשתה כשנתיים לאחר מכן.
...
הערות לסיום ולשם שלמות התמונה לאור המסקנה הברורה והחד משמעית כמפורט לעיל לא מצאתי כל מקום להידרש לעדויות הנתבעים: הנתבעת והאחיינים.
דין טענה זו של התובעת להידחות מכל וכל.
זאת בניגוד לתובעת אשר חרף האמור לרבות פסק הדין שניתן בשאלה זו על ידי בית הדין לעבודה : האזורי והארצי להם הייתה צד ובהם הייתה מעורבת היטב, המשיכה להעלות בסיכומיה שלל טענות סרק בעניין זה. סיכום והוצאות משפט לאור כל האמור לעיל התובענה לקיום צוואת המנוחה מיום 20.7.17, שהגישה התובעת נדחת וההתנגדויות שהגישו הנתבעים מתקבלות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו