מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר בהתאם לתקנה 5 לתקנות ההוצל"פ (שכר טרחת עורכי דין)

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

מרגע שאושרה בקשת המשיב למימוש מידי, המשמעות היא, העמדת מלוא החוב לפרעון, ומכאן שאין בסיס לטענות המערערים בהקשר זה. לעניין שכה"ט אומר כי טענות המערערים הן טענות כלליות שאינן מצביעות על טעות עובדתית ו/או משפטית שנפלה בהחלטת כב' הרשם והן מתעלמות מהוראות תקנות ההוצאה לפועל (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים), תשס"ב – 2002 (להלן: "תקנות השכר"), מכוחן נפסק שכה"ט. מכוח סעיף 81ב'1 לחוק ההוצאה לפועל הותקנו תקנות השכר הקובעות את שעור שכה"ט של כונס נכסים בהליכי הוצל"פ של משכנתא או מישכון, המוטלים על דירות מגורים, ועל חייבים שהם יחידים להבדיל מתאגידים.
וכך נכתב ע"י כב' השופט ג'ובראן (פסקות 20-21): "עקב הפער הגדול שנוצר בין שכר הכונס בתקנה 4 לשכר בתקנה 5, החשש הוא שתווצר תחרות בין הכונס לחייב, היות והכונס מודע לכך שאם החייב יפרע את החוב לפני מכירת הדירה על ידיו, התמורה שיקבל תיגזר מסכום החוב שבפיגור. מצב זה עלול לפגע במחיר אשר הכונס יבקש להשיג עבור מכירת הדירה, תוצאה שיש להימנע ממנה.....לשם ניטרול התחרות קבוע התקנות מסלול המחולק לשניים. האחד עד 90 יום מיום מינוי הכונס, בהם רשאי החייב למכור את הדירה ולשלם שכר טירחה מופחת לכונס הנכסים, והשני לאחר 90 יום מיום מינוי הכונס אשר בתקופה השניה קטן הפער בין שכר הטירחה שיקבל הכונס באם ימכור את הדירה ובין השכר שיקבל באם יפרע החייב את החוב". תקנות 2-5 קובעות את גובה שכר טירחת הכונס בשלבים שונים של ההליך.
הואיל וכב' הרשם חישב את השכר לפי השלב שבו בוצעו התשלומים השונים ובהתאם לתקנות, הרי שלא נפל כל פגם בהחלטה ואין מקום להתערב בסכום שכה"ט שנפסק.
...
על אף שניתן היה לסיים בדברים אלה, ולמעלה מן הנדרש אציין כי גם לגופו של עניין דין הערעור להידחות.
ראשית, לעניין האגרה ששולמה; טענת המערערים בהקשר זה מתעלמת מהעובדה כי ב"כ המשיב עתרה למימוש מיידי של המשכנתא וכב' הרשם נעתר לבקשה לפי סמכותו בסעיף 81ב1 (ג)(1)(ב) לחוק ההוצל"פ. אומנם בעקבות תיקון 23 לחוק ההוצל"פ נקבע כי הבקשה לביצוע המשכנתא תוגש תחילה לביצוע החוב שבפיגור ורק אם זה לא ייפרע בתוך התקופה הקבועה בחוק ניתן יהיה לממש את המשכנתא לצורך החזר מלוא החוב, אם כי ניתן במקרים המתאימים המפורטים בסעיף לפנות לביצוע מידי של המשכנתא.
על כן, לאור הגשת ערעור תחת בקשת רשות ערעור וגם לגופו של עניין, דין הערעור להידחות וכך אני מורה.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטתו לפסוק שכר כונס, התבסס הרשם הנכבד על תקנה 2 ביחד עם תקנה 5 לתקנות ההוצל"פ (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים) ופסק סך כולל של 405,683 ₪ בצרוף מע"מ. המשיב הגיש תגובה מפורטת בצרוף נספחים ומהנימוקים שפרט עותר לדחיית הבר"ע ולפסיקת הוצאות.
ראה בפסק הדין בעמ' 8 שפורסם בנבו בו נאמר, בין היתר: "... משהורה ביהמ"ש או ראש ההוצל"פ על מינויו של כונס הנכסים שהנו בעל תפקיד מטעם הערכאה השיפוטית הממנה, הרי שאין עוד כעקרון משמעות לכספים שקבל כונס הנכסים כשכ"ט מטעם מי מהצדדים לעניין שיעור שכר טירחתו ככונס נכסים". לגישתי, אם טוען המבקש כי הסכם שכר הטירחה גובר על השכר הנפסק ע"י רשם ההוצל"פ, עליו ולא על הכונס להגיש תביעה בהתאם וכל עוד לא הציג החלטה של בית משפט, מחוייב רשם ההוצל"פ לבחון את זכותו של הכונס לשכר ואת גובה השכר.
...
בנסיבות החלטתי לדון בבר"ע כבערעור עצמו.
לאור כל האמור לעיל, מתקבל הערעור עפ"י האמור להלן: א. שכר טרחת כונס שפסק הרשם, מבוטל משבוטל השכר, תחזיר מזכירות ההוצל"פ לב"כ המבקש את הפיקדון שהופקד בגובה השכר הפסוק שבוטל.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבקשה המבקש, כונס נכסים, בתיק הוצל"פ 01-18745-80-6 מבקש רשות ערעור על החלטתה מיום 28.1.13, של כב' רשמת ההוצל"פ שקבעה שאין המבקש זכאי לשכר בהתאם לתקנה 5 לתקנות ההוצל"פ (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים) , כיוון שבפועל לא ביצע את המכר.
...
אני סבור כי לא תקנה 3 צריכה לחול בעניינינו אלא תקנה 5, אגב הפחתת השכר, בשל כלל השיקולים שפרטתי בהחלטתי, לרבות היקף עבודתו של המבקש, העבודה שנחסכה ממנו בפועל, גובה החוב ושווי הנכס.
לאור כל האמור לעיל החלטתי לדון בבר"ע כבערעור עצמו ולקבלו באופן חלקי.
אני קובע כי שכרו של המבקש בהתאם לתקנה 5 יעמוד על סך של 70,880 ₪, כולל מע"מ. בנסיבות העניין אין צו להוצאות בערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהכרעתו, קבע בית משפט קמא כי שכר טירחתו של המשיב ייגזר מהקף עבודתו, גובה החוב ושווי הנכס, בהתאם להוראות תקנה 5, ועל כן יעמוד שכר הטירחה על 70,880 ₪ כולל מע"מ המהוים 50% מהסכום שהתבקש, וזאת בהתאם לכלל הנסיבות.
ככלל פסיקת שכר הטירחה של עורך דין ושל כונס נכסים בהליכי הוצל'פ מסורה לשיקול דעתו הרחב של רשם ההוצלפ.
...

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נקבע כי המבקשים אינם חולקים על כך שלפי ההלכה הפסוקה, שכ"ט כונס הוא בין 6% ל – 10% אלא טוענים, כי במקרה דנן יש לחרוג משעור זה ולראות בהליך "מעין הליך למימוש משכנתא" ולפי תקנות ההוצל"פ (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים), התשס"ב – 2002; שכ"ט נמוך יותר.
שכ"ט כונס הנכסים נפסק לפי סמכות כב' רשם ההוצל"פ בהתאם לסעיף 59 (א) לחוק ההוצל"פ. גם ב"כ המבקשים מאשרים כי לפי הפסיקה ניתן לפסוק שכ"ט בשיעור 6% - 10% וטוענים כי במקרה דנן יש לפסוק שיעור נמוך מהמקובל בפסיקה.
...
לאחר עיון בטענות המבקשים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: למעשה מדובר בהליך ערעורי "בגלגול שלישי" אשר רק במקרים חריגים ניתנת רשות ערעור בעניינו וזאת כאשר מתעוררת שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינם הפרטני של בעלי הדין (ראה: ר"ע 103/82 חניון חיפה נ' מצת אור בע"מ פ"ד לו (3) 123; רע"א 252/15 פטרוטק בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל (18/1/15).
לפיכך, אין זה המקרה שבו יש להתערב ב"גלגול שלישי" ויש לדחות את הבקשה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו