המבקש, סגל, פנה אל בית המשפט, כך:
"אני רוצה להגיד כמה דברים. היה לי משרד לפני 20 ומשהו שנה בתל אביב, היה לי 40 עובדים. והשתנתה מדיניות וכתוצאה מכך הסתבכתי כלכלית, הסיבוך הזה זה בגלל בעיה כלכלית ולא היה לי עו"ד. אני חי היום עברתי שני אירועים מוחיים, 3 התקפי לב, 6 צנתורים ו 7 ניתוחים בידיים. וכולי כאב, לא רק בגלל פיזית גם בגלל שאני חי בשכירות ואישתי פוטרה מעבודה בגלל הקורונה. אני חי מקיצבת נכות שזה ... אני חי מרווחה שאני מקבל אוכל יבש. אנחנו מבקשים נדבות כל הזמן והכסף שאין לי אני צריך לכאבים שיש לי. אין לנו כסף לכלום. (מתייפח). נשיא המדינה נתן לי חנינה הוא ראה את המצב שלי, שהיו לי קנסות בתעבורה. ועכשיו נישברו לי שיניים תותבות, חודש וחצי אכלתי אוכל רך ולא היה לי כסף לתקן את זה. אין לי גרוש. שילמתי כבר 15 אלף ולא 13 אלף. באתי בייסורים לפה. אני בן 58. בייסורים ועשרות אשפוזים. שיקומים...".
דיון והכרעה
הבקשה להפחתת תוספת פיגורים
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי דין בקשת המבקש להפחתת תוספת הפיגורים לפצוי שהושת עליו – להיתקבל.
במצב דברים זה, ואף לנוכח עמדת המשיבה בנקודה זו (שם נדמה כי היא מותירה, ולו במרומז, את הענין לשיקול דעת בית המשפט), לאור העובדה שכל חובותיו האחרים של המבקש נמחקו נוכח מצבו הקשה, ומדובר בחוב אחרון, בשילוב מצבו הרפואי, נכותו, ומצבו הכלכלי, וגם לאור חלוף הזמן הרב מאוד מאז ביצוע העבירות נגד המתלונן – בשנת 1994 – יש להורות על ביטול תוספת הפיגורים, וכך אני מורה.
...
בהמשך לאמור בסעיף 16 לעיל, איפוא, כאשר המבקש הוא נכה, עיוור, חולה (אם לא שכיב-מרע ממש), שרוי במצוקה כלכלית ובריאותית קשה ומטופל בששה ילדים, ביניהם קטינים, סבורני כי מוטב שהסכום שהופקד ישמש למבקש לצרכיו הבסיסיים ביותר; כך, רק למשל, יוכל המבקש לתקן את שיניו התותבות, ואידך זיל גמור.
לאור האמור לעיל, כאשר מחד גיסא ניצבת זכותו של המתלונן להיפרע מהמבקש, ומאידך גיסא – הוא לא בנמצא, והמבקש נמצא במצוקה קיומית, אני קובע, ולו לפנים משורת הדין, כי אם לא תאתר המשיבה את המתלונן בתוך 45 ימים מהיום – יושב הכסף שהופקד לידי המבקש.
כמתחייב על פי הוראת סעיף 69 לחוק העונשין, הנני קובע כי בנסיבות הענין, נוכח השילוב של מצבו של המבקש, שהוא בכי רע, לשון המעטה, וחלוף הזמן החריג (עשרות שנים) – הגיע העת לשים קץ לפרשה, ועל כן לא ראיתי לתת רשות ערעור, למי מהצדדים.