לגוף העתירה נטענו שלושה טיעונים עקריים: (1) בית הכנסת פועל כבית כנסת ותו לאו; (2) מקומן של טענות להפרת דיני התיכנון והבנייה או חוק רשוי עסקים או למטרדים הוא בבית משפט מוסמך; (3) אין מקום לנקוט בנוהל ההקצאות.
לוי הודיע ש"אין לו היתנגדות להסדרת השמוש בבית הכנסת מכאן ולהבא על בסיס ההסכם שהציגה הערייה, וזאת ככל שאכן כלל ברי הרשות ברמת השרון יחתמו על הסכם זה (או על הסכם אחיד אחר)". כיוון שכך, אין נפקות לשאלה אם הגרעין החינוכי מיתנגד להסדרה זו או מסכים לה.
בדין אמר בא כוח הערייה בבית המשפט ובכתבי טענותיו שהמציאות שמקיפה נכסים רבים ברמת השרון, הממוקמים על קרקע ציבורית, שבמסגרתה הנכסים נימסרו לשימושם של גורמים פרטיים בלי מיגבלת זמן ובלי הסכם שמגדיר ומסדיר את מעמד המשתמשים בנכסים הללו, אינה תקינה.
עמד על כך פרופיסור דן אורמן[footnoteRef:4]: "בנוסף לקריאה בתורה, שינון המצוות והדרשה בציבור, שימש בית הכנסת כמשכן למגוון רחב של מוסדות ופעילויות בחיי הדת והחברה של הקהילה. [שם] התכנסו לקריאה בתוכה, לשינון המצוות ולדרשה בציבור" [דן אורמן, "בית הכנסת ובית המדרש – האחד הם", בתי כנסת עתיקים, קובץ מחקרים (אהרון אופנהיימר, אריה כשר, אוריאל רפפורט - עורכים), יד בן צבי (תשמ"ח)].
בית המשפט העליון פסק זה מכבר(לפני שנוהל ההקצאות ראה אור) ש"הקצאת מקרקעין חייבת להעשות על פי כללים וקריטריונים הוגנים, שוויוניים, ברורים, עינייניים וגלויים ועל פי שיקולים עינייניים סבירים ומידתיים.
...
אני דוחה את הסתייגויות העותרים מזה והסתייגותו של לוי מזה.
סופו של דבר, נוכח הודעת העירייה שההסכם מניח בידי העירייה סמכויות נרחבות לפקח על אופן השימוש במבנה ועל מניעת הפרעה לסביבה הקרובה, לרבות אפשרות לביטול מתן ההיתר לשימוש במבנה אם יהיה שימוש חורג, נראה לי שאין סיבה לפסול את ההסכם.
התוצאה
כפוף למחויבות שהעירייה קיבלה על עצמה להסדיר את השימוש בבית הכנסת בדרך של הסכם וכפוף למחויבות שהעירייה קיבלה על עצמה להבטיח שבבית הכנסת לא תפעל ישיבה או כל גוף אחר שאיננו קשור בתפעול בית הכנסת כבית כנסת (תפעול בית הכנסת כבית כנסת מאפשר גם שיעורים בתורה ובמחשבת ישראל), אני דוחה את העתירה.