1) מונחת לפנַי תביעה לפסיקת פיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע במסגרת עבודתו כעובד שיפוצים, ביום 23.5.2013.
32) ראשית: לפי סעיף 3 בתצהירו של התובע מיום 29.4.2017, תואָר הארוע כלהלן:
"ביום 23.5.2013, בשעה 10:00 או בסמוך לכך, בעת עבודתי בעבודות שיפוצים ותיקוני בניה במבנה ישן במעלה אדומים שבתפיסת ו/או בבעלות הנתבעים או מי מהם ועת עליתי על סולם דו זרועי בגובה של כ-4 מטרים על מנת לפרק דלת שהייתה מותקנת בשער המבנה, ובהיותי בנקודה העליונה של הסולם, לפתע הדלת נפלה תוך פגיעתה בי ונפלתי ארצה מעל הסולם, זאת תוך פגיעה קשה בקרסול שמאלית. הסולם עצמו היה במבנה מקודם. גילי עצמו ביקש ממני שאשתמש בו בסידור העבודה שנתן לי (פירוק הדלת). הסולם נראה מיושן. אני אפילו הערתי לו כי זהו סולם מיושן, אך אמר לי שאסתדר עמו, וכך לקחתי סולם זה ועבדתי עמו. הדלת האמורה היא של ברזל בגודל ממש גדול, כ-6 מטר גובה על 4 מטר רוחב. לשם פירוקה וכדי להגיע אליה, עמדתי בנקודה העליונה בסולם. אבהיר כי אינני יודע לעומק טיב היחסים בין הנתבעים 1 ו-2 לבין עצמם, אך מבחינתי הדמות הדומינאנטית בעבודה מולי, היה נתבע 2, גיל (גילי) ערב. גילי נתן הוראות וסידור עבודה לכל אחד מהעובדים. עמו סיכמתי אנוכי וכך כל אחד מהעובדים, על יומית. בסוף שבוע עבודה, הייתי ניגש אליו למשרדו (באותו מבנה בצד) ומקבל ממנו במזומן את מלוא השכר בגין ימי העבודה בהם עבדתי. מדובר במבנה שאמור לשמש לו כנגריה ותצוגת רהיטים, והיה בשלב שיפוצים והסבה לכך. אנו עבדנו אצלו בעיקר בעבודת שיפוצים ועבודות נילוות לכך וכן בעבודה שהיה מבקש מאתנו, בתור עובדים שכירים. באותו יום, אני עבדתי בפרוק הדלת, כאשר עובד אחר, מונד'ר שמו, היה עוזר לי. אחי, ח'אלד שמו, היה עובד באותו מקום (אצל הנתבעים) אך בסידור אחר, משהו עם גבס. באותו יום, עבד באתר חשמלאי דיור בקבלנות. עבודת הריצוף בוצעה גם היא ע"י אחר שעבד לפי מטר תפוקה של ריצוף ואנו היינו עוזרים לו כעובדים של גילי"
(ההדגשות אינן במקור)
33) בסעיף 4 בתצהירו, מתאר התובע:
"...יצוין כי ארז שהיה נציגו של גילי באתר, טיפל בחומרים ונכח בעת התאונה, סרב להזמין אמבולנס; זאת לאחר שהתקשר עם גילי טלפונית אשר סרב ובקשו להסיע אותי לכניסה של אלעיזריה, וכך אכן קרה, כאשר ארז הסיע אותי לשם; זרק אותי בהיותי עם רגל שבורה ולא מסוגל ללכת. אגב, גילי ביקש מארז באותה שיחה שדוקא הוא שיסיע אותי לשם ולא אחי ח'אלד כפי שח'אלד אחי ביקש. גילי רצה שח'אלד ימשיך לעבוד, שכן היה קבוע בעוד כ-15 יום, יום פתיחה לתצוגה והיו לחוצים בעבודה ובמועדים....
...
מכאן, מקובלת עליי גרסת התובע לפיה שכרו החודשי עובר לתאונה עמד על סך (נומינלי) 5,000 ₪ (סעיף 7 בתצהירו) לפי שישה ימי עבודה בחודש.
התביעה נגד הנתבעת - נדחית.
109) הנתבע מחוייב בזאת לפצות את התובע בסכומים הבאים:
· נזק לא ממוני – 70,000 ₪
הפסדי שכר – 270,000 ₪
עזרת הזולת והוצאות – 7,500 ₪
___________________________
סך-הכל - 347,500 ₪
110) הנתבע ישלם את הסכום האמור לתובע, בצירוף עם הוצאות משפט בסך כולל 10,000 ₪ (שכולל בין היתר: החזר האגרה ששולמה במעמד התביעה, עלויות חוות דעת הרפואיות, שכר עד וגם בהתחשב בעיכוב בהגשת סיכומי הנתבעים), זאת לצד שכר טרחת עורך-דין בשיעור 20% מגובה הפיצוי בצירוף מע"מ כדין.