בעדותו היתייחס המומחה למצבו הרפואי של התובע וכך מסר:
"כשאני נידרש לתת חוות דעת בנושא אני אוסף פרטים אנמנזים תולדות המקרה, אני בודק את החוליות ואת החומר הרפואי שהוצג לעיוני, שולח לבדיקות עדכניות בהתאם לצורך, גם התובע יודע שהזמן שהיה בלשכתי היה ככל שנידרש, לא אצה לי הדרך וזאת על מנת לתת תשובות טובות ביותר שיש באמתחתי. כאשר מתייחסים למקרה צריך להסתכל על המקרה כמכללה ולא ניתן לקחת את הנקודה המסוימת הזו ולרדת עליה כאילו היא החשובה ביותר. המכללה כאשר ראיתי את התיק המונח מבחינה רפואית, זה שאיש מוזנח לא מטופל מבחינה רפואית והכוונה לתובע שבו אנו רואים וציינתי זאת בחוות דעתי שהוא איש צעיר באותה העת, שהוא לוקה בשלושה דברים קרדינאליים: השמנת יתר שאף לא השתנתה וזאת אנו רואים בביהמ"ש, סכרת שאיננה מאוזנת ולפי דבריו והתיעוד הרפואי שהונח בפניי יש גם דלקת מפרקים בשם אסל-אי או זאבת אדמנתית סיסטמית, כל הדברים האלה יש בהם כדי לגרום לשינויים נווניים בכל המפרקים, לרבות בעמוד השידרה".
ובהמשך:
"... אני שלחתי אותו לבדיקת סי.טי וראיתי את הממצאים בבדיקה. כתבתי בחוות דעתי פער ארוך בזמנים בין התלונות על כאבים בצואר לבין התאונה. זאת אומרת שאין צל של ספק שהתאונה לא גרמה לאף לא אחד מאותם הממצאים שראיתי בבדיקת הסי.טי. יכול להיות שבהחלט שממצאים שכאלה גרמו לכאבים בצואר אבל אני לא יכול לדעת מה היה לפני התאונה והיו צילומים שלא הגיעו אליי. כשבן אדם כל כך סובל מתאונה שלא מופיע ברשימות פה, למה לא בוצע בדיקת סי.טי על ידי הרופאים המטפלים בו ככל שזה קרה לו מהתאונה? זאת אומרת שאנו נמצאים במצב שבו יש שינויים מבניים בעמוד שדרה צוארי שיכולים להיות מסיבות שונות, זה לא אומר שזה מלופוס בהכרח. זה יכול להיות כתוצאה מעליה בגיל. אנו רואים ש-70 אחוז של אנשים מגיל 70 יש שינוי בעמוד השידרה הצוארי. יכול להיות וזו הזנחה מהסכרת שאחת מהטענות היא שהסכרת של התובע היא בלתי מאוזנת וזו הזנחה רפואית של התובע. יש טענה שכאשר רמת הסוכר בדם תקינה, הסיבוכים של הסכרת נמוכים יותר. האם זה נכון לצורך האיזון אין תשובה מוחלטת אבל שהבן אדם יעשה כל אשר לאל ידו. אם יש סכרת צריך לאזן אותה ואם יש השמנת יתר צריך לרדת במשקל. יש שינויים נווניים בעמוד השידרה המותני שקשורים בהשמנת יתר. לופוס כשלעצמו היא מחלה מערכתית.
...
כמו כן, לא שוכנעתי כי התובע נזקק או יזדקק לעזרה החורגת מהעזרה המקובלת בין בני משפחה, או לכל הפחות עזרה אשר תסב הוצאות כספיות למשפחתו ו/או למכריו, כתוצאה מתאונות הדרכים (ע"א 327/81 ברמלי נ' חפוז, פ"ד לח(3) 580, 588).
בכל הנוגע לכאב וסבל, משנקבע לתובע אפס אחוז נכות צמיתה, כתוצאה מתאונות הדרכים נשוא הדיון, הרי שבהתאם לסמכותי על פי הוראת תקנה 2(ב) לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאיננו נזק ממון), תשל"ו-1967, ובשקלול כלל נסיבות העניין, הנני קובע כי בגין ראש נזק זה, תפצה הנתבעת את התובע בסך של 6,500 ₪.
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע, בתוך 30 יום מהיום, סך של 6,500 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 13% והחזר אגרת בית משפט, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד תשלום האגרה ועד למועד מתן פסק הדין.