מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינויים ברישום רכב לפי תקנות התעבורה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב) בין כך ובין כך, ביום 31/1/19 הוציא המשיב "איסור ייבוא זמני של קלנועית בתצורה חיצונית של "רכב זעיר". האיסור הוא לייבא כלים אלו "עד לבחינת והסדרת הנושאים, הסדרת נושא הקלנועית לבעלי מוגבלויות המחויבים בסיוע בתנועתם ובצוע תיקון התקנה והליך שימוע כמקובל". במסגרת ההסדרה היה צריך לבחון, בין היתר, אם יש צורך בתיקון תקנות התעבורה.
העותרות הן "יבואן מסחרי" לפי סעיף 31 לחוק רשוי שירותים ובסעיף 32 (1) לחוק נקבע , כי יבואן מסחרי זכאי לקבל רישיון יבוא רכב אם "דגם הרכב עומד בהוראות כל דין לעניין רישום רכב, ובכלל זה בהוראות לעניין בטיחות הרכב והגנה על הסביבה, לרבות הוראות לפי פקודת התעבורה". ו) המשיב מוסמך לקבוע דרישות ותנאים לצורך קבלת רישיון ייבוא מכוח סמכותו לפי סעיף 3 (ד) לצוו יבוא חופשי התשע"ד - , הקובע: "מי שמוסמך לתת רישיון יבוא, אישור או היתר לפי צו זה, יפרסם את כלל הדרישות, התנאים המלאים והמסמכים הנדרשים לצורך נתינתם באתר האנטרנט של המשרד, לפי העניין". ז) ביום 5/2/19 נשלח למנהל העותרת 2 מכתב שהוא למעשה סיכום פגישה מיום 30/1/19 (נספח ד' לתגובת המשיב).
(1) הנוהל היתקבל בסמכות: בסמכות המשיב לקבוע דרישות נוספות ל"קלנועית" לפי תקנה 1 לתקנות התעבורה וזאת בהתאם לתקנה 1 (6) לתקנות התעבורה - סעיף המאפשר להוסיף דרישות טכניות נוספות על הדרישות לפי סעיפי המשנה האחרים בתקנה 1 בהגדרת "קלנועית" וזאת בדרך של נוהל העומד לעיון הציבור, כפי שנקבע.
רמיזות אלו או אחרות בעתירה או מפי מנהל העותרת בדיון שהתקיים ודאי לא יכולות לבסס טענה של שיקולים זרים / ניגוד עניינים וכיוצ"ב. כיוון שלא שונו תקנות אלא רק נוהל, שמעמדו הנורמאטיבי אינו כשל חקיקה ראשית או משנית, התבצע הליך לשינוי הנוהל שלא בדרך שבה משנים חקיקה ראשית או משנית.
...
לא שוכנעתי כי אכן כך הדבר.
לא שוכנעתי כי האינטרס הכלכלי - פרטי של העותרות גובר על האינטרס הציבורי שבהגנה על בטיחות הציבור.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

טרם בחינת עדותה של גב' שלעאטה, ראוי להבהיר את מהות השרות שניתן בסניפי הדואר בקשר לרישום העברת זכויות ברכבם ומקור הסמכות לבצוע פעולה זו. סעיף 283 לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961 קובע, כי רשות הרשוי תאשר רישום שינוי בעלות ברכב לאחר שהוכח, להנחת דעתה, כי שולמו כל האגרות והמסים החלים עליו, לפי העניין, כי הוסרה הגבלה לפי תקנה 277(4), כי הוסר מהרכב מישכון או עיקול ולא קיימת הגבלה אחרת לרישום השינוי.
...
דין דרישתה של התובעת להידחות, ולו רק מטעמים אלה.
אוסיף, כי בהליך הקודם לא הותר לתובעת לפצל את סעדיה ולכן, לכאורה, דין דרישתה להידחות גם מטעם זה. לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובעת תשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עניינה של החלטה זו הוא בבקשה לביטול הודעת איסור שימוש שהוטלה על רכבו של המבקש (שמספרו 71783501) בגין עבירה לפי תקנה 308(ד) לתקנות התעבורה שעניינה שימוש ברכב נימסרה שעליו הודעת אי שימוש.
ביחס לג'נטים, המבקש טוען כי הוא רכש את הרכב במצבו וכי כל ניסיונותיו לפנות לחברה שממנה רכש את הרכב על מנת לקבל אישורים לשינוי רישום הג'נטים ברשות הרשוי עלו בתוהו.
...
יחד עם זאת, בשים לב למצבו הרפואי של המבקש ולעובדה שמדובר בליקויים שהמבקש פועל להתאמתם, ובהינתן כי הרכב מאוחסן במגרש אחסנה מזה כ- 20 ימים אני מורה על קיצור תקופת איסור השימוש לתקופה של 30 יום.
לעניין זה כבר קבעתי בהחלטתי בבפ"מ (י-ם) 3444-03-14 דדוש נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 25.03.14) כי "אין בעובדה שהשימוע נערך לנהג ולא לבעל הרכב כדי לפגום מתוקפה ותקינותה של החלטת הקצין. בהתאם לסעיף 57 לפקודת התעבורה אין חובה לזמן את בעל הרכב לשימוע ודי בעריכת השימוע לנהג כדי לקיים את מצוות המחוקק. יחד עם זאת, אין בכך כדי למנוע מבעל הרכב לפנות בעצמו לבית המשפט לביטול הודעת איסור השימוש כפי שעשה המבקש בענייננו". (ראו גם החלטתי בבש"א 13081-01-19 אלבז נגד מדינת ישראל (מיום 14.02.19); ע"ח 17664-02-18 קדאח נגד מדינת ישראל (מיום 11.02.18); ע"ח 23163-01-12 מדינת ישראל נגד דודל (מיום 02.01.2012)).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של הבקשה לאישור שלפני בחיוב רכבי פלאג אין באגרת רישיון רכב לפי סעיף 2 בחלק ג' לתוספת הראשונה לתקנות התעבורה.
בחלק ג' לתוספת הראשונה לתקנות התעבורה קבועות אגרות בעד רישיונות ושינוי רישום הבעלות לכלי רכב ובעד בדיקתם.
...
אני סבורה כי פרשנות זו אף מגשימה את תכלית סעיף 3 באופן הטוב ביותר.
לאור האמור לעיל, שוכנעתי כי המשיבה פועלת עפ"י הוראות הדין ביחס לרכבי פלאג אין ולפיכך לא קיימת אפשרות סבירה שהשאלה הנדונה בענייננו תוכרע בתובענה לטובת הקבוצה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הבקשה לאישור התובענה כייצוגית להידחות, ודין התביעה האישית להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בכך הפר התובע את הוראות תקנה 284(א)(1) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן "תקנות התעבורה") הקובעת כי עם מכירת כלי תחבורה, קיימת חובה לרשום את העברת הבעלות במשרד הרשוי והתובע לא נתן כל הסבר מוצדק לשהוי בבצוע העברת הבעלות וכלשון התקנה284(א)(1): "נמכר רכב הרשום לפי הפקודה, יחולו הוראות אלה:
בעל הרכב וקונה הרכב יפנו לבנק שבו מצוי מסוף מקוון (On Line) אל רשות הרשוי (בסימן זה – בנק מקוון) ויזהו עצמם בפני פקיד הבנק; הוכח לפקיד הבנק מקוון כי אין הגבלה כמשמעותה בתקנה 283(א) לגבי רישום שינוי הבעלות, ימסור לצדדים טופס לאישור שינוי בעלות (להלן – שטר מכר) שבו הודפסו פרטי הצדדים ופרטי הרכב;"
התובע נחקר מדוע לא ביצע טסט לכלי הרכב והחזיר אותם לכביש והשיב כי בדק במשרד הרשוי ולא ניתן וכי מאחר ואינו הבעלים אין לו הזכות להוריד או להעלות את כלי הרכב לכביש וכעדותו בעמ' 7 שורה 10-12: הנתבע הציג בדיון הנחיות של משרד התחבורה , סומנו נ/4, לפיהן ניתן להחזיר רישיון רכב לאחר ביטול רישום הרכב ע"י הגשת תצהיר חתום ע"י עורך דין וזאת בתוך חודש ימים מיום ביטול רישום הרכב שאם לא כן, יש לבצע בדיקה במוסך מורשה לפי תקנה 308 והמוסך יצייד את בעל הרכב באישור על תקינות הרכב.
...
מן הכלל אל הפרט, הגעתי למסקנה כי הנתבע במעשיו כמפורט לעיל, התרשל כלפי התובע וכי עקב התרשלותו נגרם לתובע נזק בדמות התמורה ששילם התובע בגין כלי הרכב וכן, הכספים שהשקיע בשיפוץ כלי הרכב והאגרות, אולם בהעדר כל ראייה לגבי שווי כלי הרכב במצבם הנוכחי, אני קובעת, על דרך האומדנא, כי לתובע נגרם נזק בסכום כולל של 22,000 ₪.
כמו כן, נוכח המסקנה אליה הגעתי לעיל כי יש להשית על התובע אשם תורם בשיעור של 50%, אני מחייבת הנתבע לשלם לתובע סכום של 11,000 ₪.
סוף דבר: אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע סכום של 11,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק יום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו