המשיב הקים על חלקיו במקרקעין אלה מבנה מגורים לפי היתר כדין.
בגזר דין מיום 25.2.13 בבית המשפט לעניינים מקומיים בחדרה, במסגרת תו"ב 51668-09-11, ניתן צו להתאמת המבנה להיתר, ואולם המבקש לא דאג להתאמה כאמור, ובדצמבר 2014 פעל המבקש להגבהת גובה הגדר מ-4 מטר ל-7 מטר, כמצוין כבר לעיל.
עוד ציין המשיב בכתב התביעה, שביום 26.3.18 ניתנה החלטת הועדה המקומית בבקשתו של המבקש לבצע שינויים בהיתר, כדי להכשיר את הקמת הגדר, אך הועדה החליטה שהגדרות ניבנו בנגוד להוראות התוכנית שחלה במקום, וכי הבניין נמצא בסטייה ניכרת, והגדרות כֹה גבוהים שהם מהוים סכנה לסביבה ועלולים להתמוטט.
המבקש השיב על בקשתו זו של המשיב ביום 22.12.19, וטען, כי בקשתו של המשיב מקדימה את זמנה ולטעמו, החלטת בית-המשפט לעניינים מקומיים מיום 14.11.19, שדחתה את בקשתוֹ שלו בדבר דחיית ביצוע צו ההריסה, מוכיחה, שהוא פועל במישור התיכנוני בערוצים המשפטיים האפשריים להוכחת גירסתו, שכל הגדר שנבנתה על ידו ניבנתה על-פי היתר.
בקשה לעיכוב ביצוע צו ההריסה, מלמדת על קיומה של בניה שנבנתה ללא היתר ושהצו מתייחס אליה, ועל כן לא ברורה לי כלל הטענה כי ניתן להביא ראיות הסותרות את הקביעה, שנקבעה על-פי הודאת הנתבע עצמו בהליך הפלילי, כי הבניה בוצעה בסטייה מהיתר הבניה שניתן ולא הוכשרה עד עצם היום הזה.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית-משפט השלום בחיפה (כב' השופטת ג'אדה בסול) מיום 22.12.19 ב-ת"א 29926-09-18, לפיה נעתר בית-משפט קמא לבקשתו של המשיב והורה, על הוצאת אותן חוֹות דעת ואותם חלקים בתצהירו של המבקש הסותרים את פסק הדין הפלילי שניתן כנגד המבקש, וכן חויב המבקש לשאת בהוצאות המשיב בסכום של 3,000 ₪.
לכן, לא הייתה הצדקה לכך שהמבקש הניח בפני בית-משפט קמא ראיות הסותרות את הקביעות נשוא ההליך הפלילי, מבלי להגיש בפני בית-המשפט קמא בקשה להתיר הבאת ראיות אלה (רק לאחר שהייתה מוגשת הבקשה להתיר הבאת ראיות לסתור, ולאחר שהייתה ניתנת אפשרות למשיב להגיב לה, וככל שבית משפט קמא היה נעתר לה, במידה ומתקיימים תנאי סעיף 42ג' סיפא של פקודת הראיות, רק אז היה רשאי המבקש להביא ראיות העומדות בסתירה להרשעתו).
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
משלא התבקשה תגובת המשיב, אני מורה שלא יהא צו להוצאות.