מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי שעת תחילת עבודה כהרעת תנאים

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת - על אף שגירסת הנתבעת, לנושא שינוי שעת התחלת העבודה, בתשובתה לטענות התובעת בדבר "הרעת תנאים", הוצגה במפורש כבר בתשובתה מיום 5.7.16, עוד טרם סיום יחסי העבודה - התובעת לא התמודדה עם טענות אלה ושתקה בעיניין איחוריה, שהובילו לצימצום שעות העבודה, כגירסת הנתבעת.
...
איננו מקבלים את מסקנת בא-כח הנתבעת בסיכומיו, כי יש לראות את התובעת כמי שוויתרה על ההפרשות בחודשים הראשונים, משום בלבול שנוצר ומאחר שהסכום הוחזר ע"י קרן ההשתלמות [סיכומי הנתבעת, סע' 41-38].
מוכנים אנו לקבל טענה אחרונה זו, ובהתאם - יופחת הסכום הנטען מהסכום המצטבר אותו תבעה התובעת, ברכיב זה. אשר על כן אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת חלף הפרשה לקרן השתלמות לתקופה 10/14-2/14, סכום של 3,260 ₪ [3,788 ₪ פחות 528 ₪].
יחד עם זאת, מכיוון שהנתבעת הסכימה לפתוח לתובעת קרן השתמות, החל מחודש 2/14, וביצעה זאת רק מחודש 11/14 ואילך, מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת בתשלום חלף החודשים בהם לא הסכימה לשלם תשלום רטרואקטיבי, שכן, בעיות טכניות כאלו ואחרות, שגרמו להחזרת תשלומים שהועברו במועדם, אין בהן כדי לבטל את ההסכמה, להקים לתובעת קרן השתלמות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המחלוקת העיקרית העומדת בפנינו הנה האם פעולות הנתבעת אשר בוצעו בעת ששהתה התובעת בחופשת לידה, שינוי שעות עבודתה של התובעת והוספת מנהלת נוספת לחנות אותה ניהלה התובעת באופן בלבדי, ואשר כתוצאה מהן התפטרה התובעת ולא שבה לעבודה בסיום חופשת הלידה, הן פעולות המפרות את הוראות חוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה.
בעוד שבתצהירו טען כי מתחילת עבודתה הובהר לתובעת, כמו גם ליתר העובדים, שהעבודה במשמרות משתנה לפי צרכי הנתבעת וכי אין כל מחויבות מצד הנתבעת למתכונת מסוימת של כמות משמרות, בעדותו לפנינו הוא טען כי כלל לא זכור לו האם הבהיר לתובעת שחלק מתנאי עבודתה זה לעבוד במשמרות ערב (עמ' 13 לפרוטוקול).
גם בהנחה שעבודתה של התובעת במשמרות בוקר הוותה חלק מתנאי העסקתה, עדיין מדובר בשינוי מינורי שאינו מגיע כדי הרעה מוחשית בעבודה ואין מדובר בעבודה חדשה, זאת אף בנסיבות בהן יתר תנאיה של התובעת נותרו ללא שינוי והיא אף איננה חולקת על כך. במכתבה מיום 13.3.2016 אל ב"כ התובעת, הגם שדחתה את טענות התובעת, הסכימה הנתבעת להציע לתובעת לשוב לעבוד במתכונת של משמרת ערב אחת בשבוע וביקשה כי התובעת תשיב להצעה זו, אלא שהתובעת בחרה להגיש תביעתה עובדה שיש בה כדי ללמד על מניעיה הפסולים.
...
בענייננו, בשים לב לאמור לעיל, מצאנו לנכון לפסוק לתובעת בגין רכיב זה פיצוי בסך 25,000 ₪, פיצוי אשר לטעמנו יש בו לטעמנו יש בו כדי להלום את מחדלי הנתבעת במקרה זה. כך למשל, בעניין אורלי מורי נפסק לתובעת פיצוי לא ממוני בסך 25,000 ₪ כתוצאה מפיטוריה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
המסקנה המתבקשת היא, כי יש לכלול את הפרמיה בחישוב פיצויי הפיטורים המגיעים למערער.
סוף דבר: התביעה מתקבלת חלקית באופן כזה שעל הנתבעת לשלם לתובעת כדלקמן: 95.1.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

שעות הפעילות של הגן 07:00-17:00, כאשר שעת תחילת העבודה היתה משתנה במהלך שבוע העבודה בהתאם לתורנות של צוות הגן המונה 2 סייעות וגננת.
בהתאם להלכה הפסוקה עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, צריך לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, עליו להוכיח כי אכן הייתה 'הרעה מוחשית בתנאי העבודה' או 'נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו'; שנית, עליו להוכיח כי התפטר בשל כך ולא מטעם אחר, דהיינו, עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; שלישית, עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
עוד נפסק כי מקום בו לא שולמו לעובד זכויותיו מכח החוק, הסכמים קבוציים או צוי הרחבה, העובד אינו חייב להמשיך להשלים עם היתנהלות זו של המעביד ועומדת לו הזכות להתפטר בדין מפוטר, גם אם לא חלו שינוי או הרעה בסמוך למועד התפטרותו מהעבודה וכן גם אם במהלך תקופת העבודה לא העלה העובד טענה בנוגע לכך בין בשל אי ידיעה על זכויותיו ובין מכל סיבה אחרת כגון חשש לאבד את מקום עבודתו.
...
לא מצאנו שהתובעת זכאית לפיצוי נוסף בגין פיצול השכר המוסכם וזאת במנותק מהשאלה מהו בסיס השכר לצורך חישוב הסעדים הנתבעים.
כך גם, לאור הניסיון בדבר עבודת התובעת בשעות נוספות במהלך השנה הראשונה, איננו סבורים כי הכללת תוספת שעות נוספות גלובלית במסגרת השכר המוסכם בגין שנת העבודה השניה עולה כדי חוסר תום לב. אשר על כן, התביעה בגין רכיב זה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי כך שהנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצוי בגין הפרשות פנסיוניות בחסר בסך של 2,723 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם, הנתבעת דאגה מראש לקבוע בהסכם העבודה שנחתם עם התובעת תניה לפיה "החברה רשאית לשנות את הגדרת התפקיד מפעם לפעם על פי צורכיה, ועל פי כישורייך, וכן תהיה רשאית החברה לנייד אותך בין הסניפים באופן זמני או קבוע" (ההסכם נספח 9 לתצהיר התובעת), הסכם שעליו חתמה התובעת בתחילת העסקתה; שלישית שוכנענו שמעבר לעצם הסדרת הזכות לניוד בחוזה העבודה, גם בפועל, לרבות במקרה של התובעת, היא לא הועסקה אך ורק במקום עבודה אחד.
כך בודאי, בהנתן שהתובעת אפילו לא נתנה היזדמנות אמיתית לבחינת הנושא, אלא כאמור נעלמה ממקום עבודתה בו ביום שבו התבקשה לעבור לסניף אחר; שישית בסיכומיה טענה התובעת ששינוי מקום העבודה שלה לפתח-תקוה היוה הרעת תנאים לא רק בשל המרחק ממקום מגוריה, אלא גם בשל "שינוי בשעות, במשמרות, ובבונוסים" שהיתה אמורה לקבל (עמ' 15 ש' 1).
...
אשר לרכיבי התביעה הנוספים – באשר לטענת התובעת כי היא זכאית גם להחזר דמי ההודעה המוקדמת שנוכו ממשכורתה האחרונה, הרי שדין טענה זו להידחות.
באשר לטענת התובעת כי היא זכאית להחזר על ימי המחלה – לא בלי התלבטות, ואף שכאמור ממסכת הראיות אין בידינו לשלול את טענת הנתבעת שמדובר באישורי מחלה לא אותנטיים, אנו מקבלים את התביעה על בסיס אותם אישורי מחלה, ופוסקים לה דמי מחלה, על פי תחשיבה שלא נסתר, בסך 3,000 ₪.
לסיכום התביעה נדחית ברובה הגדול.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בפרשת גוטמן נקבע, כי ההגנה מפני פיטורים (ולענייננו – הרעת תנאים) לגבי עובדת העוברת טפולי פוריות מהלך עבודתה ושאינה נעדרת מעבודתה בגינם, חלה הן בתקופת הטיפולים והן בתקופת 150 הימים מתחילת טפולי הפוריות והן בתקופת 150 הימים מתחילת טפולי ההפריה החוץ-גופית.
(ב) בסעיף זה – "פגיעה", בהקף המשרה – למעט שינוי זמני בהקף המשרה לפי בקשה שיזמו העובדת או העובד בשל מצבם הרפואי לפי אישור בכתב מאת רופא" בפרשת רמה היתייחס בית הדין הארצי לסוגיית הפגיעה בתנאי עבודת עובדת[footnoteRef:11] וקבע את הדברים הבאים – [11: פרשת המטבח של רמה, עמ' 39 סע' 4] "הפחתת שכר או הפחתת הקף משרה הם מסוג הפגיעות (הרעות) המובהקות בתנאי העבודה. המחוקק ייחד לאלה סעיף נפרד בחוק (סעיף 9א) ובדברי ההסבר (הצעת חוק עבודת נשים (תיקון מס' 14) (איסור פגיעה בהקף משרה), התשנ"ז-1997, ה"ח 2620) נאמר כך:
בעקבות הודעת שגב, כתבה התובעת באותו היום (24.2.2019) בשעה 15:36, הודעה נושאת כותרת 'סיום עבודה' ובה טענה כי הנתבעת הרעה תנאי עבודתה שלא כדין.
...
בפרט כי הצדדים ניהלו בעבר התכתבויות דומות ובסופו של דבר תמיד בחרו בשיבוץ גמיש לפי צרכי הנתבעת תוך התחשבות במגבלות התובעת (ראו סע' ‎71 לפסה"ד).נוסיף כי שגב חזר והדגיש כי הוא רוצה לבחון את רצינותה של התובעת.
מכאן, לא מצאנו הצדקה לקבל את הטענה בפרט כי חוזה העבודה בין הצדדים אינו מאפשר ניכוי של נזק שנגרם בגין טעויות שנגרמו על ידי העובד (ראו החוזה נספח ב לתצהיר התובעת).
אשר על כן, אנו דוחים את רכיבי התביעה לגבי פיצוי מכוח חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה לרבות הפסדי הממון שנתבעו בהסתמך על חוק עבודת נשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו