מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי שיטת חישוב העמלות של עובד ללא הסכמתו

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין אופן חישוב פצויי הפיטורים, המבקשת מסכימה עם אופן ניתוח חישוב השכר לפיצויים של העובדים.
עם זאת לטענתה יש לחשב את העמלות לפי אחוז משרה ולא כטענת המשיבים.
כן קיימת לטענת המשיבות, מחלוקת בשאלה אם השינוי שבוצע בשיטת חישוב הפיצויים הנו כדין, אף שבשלב זה לא ידוע על נזק שניגרם למי מעובדי המבקשת או עובדיה לשעבר בשל השינוי.
כאמור, בכל הקשור לפרשנות ההסכם ביחס לסמכות המבקשת לשנות מודלי התמריצים באופן חד צדדי וללא הסכמת נציגות העובדים, והן ביחס לשאלת אופן חישוב פצויי הפיטורים, המחלוקות הקיימות בן הצדדים מקימות עילות של פרשנות חוזה ואופן חישוב ותשלום זכויות קוגנטיות, שבסמכות בית הדין.
...
שנית, לא מצאנו שבקשת הצד הוגשה על ידי גורם שאינו מוסמך.
שלישית, לא מצאנו ממש בטענת המבקשות לפיה בקשת הצד הינה מוקדמת.
המבקשת לא חולקת על כך שקיימת מחלוקת משפטית בנושא זה. לסיכום, הבקשה לסילוק על הסף נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 6.7.2014, עת ההסכם השני עדיין היה בתוקף, הודיעה לו הנתבעת במפתיע על שינוי איזורי העבודה ואופן חישוב העמלה והבונוסים להם הוא זכאי, וזאת ללא הסכמתו ומבלי שניתנה לו זכות טיעון בעיניין.
שינויים אלה כללו: ביטול איזורי המכירה שייוחדו לכל איש מכירות; שינוי שיטת תשלום העמלות מ-1% מכל המכירות שבוצעו באותו החודש, לשיטה במסגרתה בגין 4 המכירות הראשונות אין עמלה, בגין המכירה החמישית משולמת עמלה בסך 0.75%, בגין המכירות הששית עד השמינית משולמת עמלה בגובה 1.5%, ומהמכירה התשיעית והלאה - עמלה בגובה 1.75%.
תמצית טענות הנתבעת טענתה העיקרית של הנתבעת היא, כי כל השינויים שחלו בתנאי העסקתו של התובע, נעשו בידיעתו ובהסכמתו וכי הוא מושתק מלהעלות כעת טענות, שויתר עליהן בזמן אמת ביחס לשינויים בשכרו.
נקדים אחרית לראשית ונציין כבר עתה כי התובע לא הוכיח כי מדובר בהפרת הסכם המזכה אותו בפצוי, ולהלן טעמינו לקביעה זו. לאחר שבחנו את ראיות הצדדים ושמענו את עדויותיהם, הגענו לכלל מקנה לפיה גם אם לא הייתה הסכמה מצד התובע לביטול המענק וכן לביטול רשת הבטחון, הרי שלכל הפחות התובע הסכים לכך בהתנהגותו, ואין לאפשר לו לחזור בו כעת מכך לאחר שהנתבעת שינתה את מצבה לרעה.
...
ודוק, לאחר עיון במכלול הראיות ובעיקר לאחר בחינה של הנסיבות הייחודיות הביאו לסיום העסקת התובע, הגענו לכלל מסקנה כי מדובר למעשה בהתפטרות.
באשר לטענות התובע בדבר אותנטיות השימוע, הרי שלאור המפורט לעיל, דינן להידחות.
לאור כל המקובץ לעיל – אנו דוחים את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת טענה, כי שינוי שיטת החישוב באופן חד צדדי וללא הסכמתה גרם להפחתת התמורה המגיעה לה בגין ביצוע העבודות במיליוני שקלים באופן מלאכותי וללא כל הצדקה.
כן טענה הנתבעת, כי טענה זו של התובעת לא בא זכרה בכתב התביעה ומהוה הרחבת חזית שאין להתיר אותה.
התובעת לא כפרה בסיכומיה בטענות אלה, ולא נתנה הסבר מניח את הדעת מדוע על הנתבעת לשלם לה את עמלת משכ"ל מקום שעל פי הנוהג בין הצדדים העבירה הנתבעת את העמלה ישירות למשכ"ל. לא מצאתי כל הצדקה לשינוי שיטת ההיתחשבנות והתשלום שהייתה נהוגה בין הצדדים ושלפיה העמלה הועברה ישירות למשכ"ל על ידי הנתבעת.
...
סוף דבר אשר על כן, אני מורה כדלקמן: הנני מקבל את התביעה העיקרית, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 1,207,257 ₪ + מע"מ כחוק (לאחר קיזוז הסכום בו חויבה התובעת בתביעה שכנגד).
ב. נוכח האמור בסעיף קטן א' לעיל, התביעה שכנגד נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסכום של 90,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 120,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשיטתה של התובעת, סיום יחסי העבודה נעשה על רקע השינוי שנעשה בשיטת התגמול שקבלה מהנתבעת, ומדובר בהרעת תנאי העבודה.
לגירסת הנתבעת, היא ביקשה רק לשנות את נוסחת העמלות וזאת בשיתוף פעולה ובהסכמת התובעת, כאשר מדובר בשינוי שלא היה אמור לפגוע בשכרה של התובעת.
לטעמנו, הנתבעת לא סיפקה הסבר לרצונה לערוך את השינוי במבנה העמלות של התובעת, דוקא בתקופה בה התובעת מיועדת לשוב לעבודה (סעיפים 75 -80 לסיכומי הנתבעת; עמוד 15, שורות 5 -6).
" לגבי גובה רשת הבטחון שהציעה הנתבעת, נטען כי "... הובהר לתובעת בזמן אמת, שאם היא תציג בפני הגב' מינץ מדוע החישוב של רשת בטחון של שכר גלובלי בממוצע בסך של כ-14,300 ₪ אינה תואמת את השכר שהרוויחה עד לחופשת הלידה או סתם אינה מספקת לה, הן היו דנות בעיניין ומגיעות להסכמה אחרת שהייתה תואמת את רצונה של התובעת" (סעיף 114 לסיכומי הנתבעת).
...
בנסיבות העניין, בהתחשב גם ברמת השתכרותה של התובעת, אנו סבורים כי יש להעמיד את גובה הפיצוי על עצם הפרת החוק, על 25,000 ₪.
גם בהתייחס לשינוי בתנאי העבודה והשכר, לא מצאנו כי הנתבעת הפרה את הוראות חוק השוויון.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים לפי סעיף 13א'(א)(1)  לחוק עבודת נשים, תשי"ד – 1954, בסך 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע החל את תפקידו החדש כשהוא נותן הסכמתו לשינוי חבילת התגמול, רק כשהוצעה לו חבילת התגמול החדשה, סרב, והתנה את המשך עבודתו בנתבעת בשמירה על ממוצע הישתכרותו ותשלום מיידי של פצויי פיטורים בגין רכיב העמלות בעבור תקופת עבודתו עד לאותה עת. התובע מסר במפורש כי מובן לו שהיעדר הסכמה בדבר תנאי העסקתו משמעה סיום עבודתו בחברה.
ודוק, שיטת התגמול/דרוג שערכה הנתבעת נגעה לגובה השכר בו תוגמל התובע ולא לעצם זכאותו[footnoteRef:42].
שכרו של התובע לא נקבע על פי עלות ההעסקה, התובע היה זכאי לתשלום שכר הבסיס נוסף לעמלות מכירה משתנות וזכויות סוציאליות ועלות המעסיק לא הוזכרה כלל בהסכם שבין הצדדים.
אין לקבל את טענות הנתבעת בנושא זה. כפי שנקבע לעיל, זכותו של התובע להכללת רכיב העמלות בשכר הקובע לצורך חישוב פצויי פיטורים, מקורה בחקיקה שהיא חלק מחקיקת המגן, ועל פי הפסיקה אין נפקות לויתור התובע על זכות זו[footnoteRef:55].
...
] נוכח האמור, לא מצאתי עילה לפיצוי הנתבעת בגין ניצול ימי חופשה ביתר, ותביעתה בעניין זה נדחית אפוא.
נוכח האמור התביעה שכנגד נדחית על רכיביה כאמור לעיל.
סוף דבר   אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע סך של 699,882 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן:   הפרש פיצויי פיטורים בסך 402,739 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל; הפרש חלף הודעה מוקדמת בסך 62,602 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל; הפרש פדיון חופשה בסך 234,541 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 24.1.2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו