המערער ציין כי לאחר ביקורת במקום נמצא כי הנכס אינו משמש "אך ורק" לריקודים – כפי ההגדרה התקפה בצו הארנונה הנוכחי – ולכן לא ניתן לחייב את המשיבה על פי סיווג זה. אשר לטענה כי המשיבה זכאית להנות מהוראת הגבייה המדורגת השיב המערער כי זו "חלה רק במקרים שבהם חל שינוי בחיוב מכוח האישור החריג" ולכן היא אינה רלוואנטית לענייניה של המשיבה.
היועץ הוסיף כי דוקא הקביעה שהוראת הגבייה המדורגת תחול גם על נכסים חדשים פוגעת בשויון כלפי יתר תושבי הרשות המקומית, שכן בעוד שאלה נדרשים לשלם ארנונה בהתאם לסיווג המתאים לנכס על פי צו הארנונה התקף החל עליהם, ייהנו מחזיקי הנכסים החדשים מהסדר ייחודי.
בעיניין זלצר הבעתי דעתי – בהחלטה בדן יחיד – כי הוראת הגבייה המדורגת שבה עסקינן היא בבחינת הוראת מעבר החלה רק על נכסים ישנים:
"הוראת המעבר נועדה לרכך את נטל המס המוטל על נישומים שהחזיקו נכסים אשר עובר לשינוי סווגו כ-'אולמות המשמשים לריקודים ו/או למופעי בידור' (לפי סעיף 3.4.9 בנוסחו הקודם), ולאחר השינוי – המצמצם את תחולת הסעיף ל-'אולמות המשמשים אך ורק לריקודים' – לא יבואו עוד בגדריו. כתוצאה משינוי הצוו, הנישומים יידרשו לשלם מס בשיעור גבוה יותר בגין נכסים אלו; ומדובר בשינוי שלא היה באפשרותם לצפותו. מצבה של המבקשת, לעומת זאת, שונה [...] לפיכך, אין לקבל את טענתה כי התגבש אצלה אינטרס הסתמכות ראוי להגנה ביחס לאופן הסווג" (שם, פסקה 6)).
בהקשרם של דיני הארנונה מחייב עקרון השויון כי שני נישומים העושים שימוש זהה בנכס יחובו בתעריף ארנונה זהה, כפי שנקבע בצו הארנונה התקף לגבי הנכס (ראו תקנה 1 לתקנות המגדירה "סיווג נכס" כ"קביעת סוג הנכס בהתאם לשימוש בו"; עניין עריית חולון, פסקות 13-12; ע"א 7975/98 אחוזת ראשונים רובינשטיין שותפות רשומה נ' עירית ראשון לציון, פסקה 13 (9.2.2003)).
...
משעיינו בטענות הצדדים, החלטנו לעשות שימוש בסמכותנו לפי תקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ולדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
בה בעת, מצאנו כי לא ניתן לאמץ את פרשנות המערער להוראת הגבייה המדורגת שלפיה הוראת הגבייה המדורגת תוסיף לחול על מחזיקים בנכסים ישנים למשך פרק זמן ממושך נוסף.
בה בעת, יש ליצוק תוכן למסקנה המשפטית אליה הגענו בגדרם של הסעדים שהתבקשו בהליך זה. פרשנות הוראת הגבייה בראי תכליותיה אינה מאפשרת לאמץ את החלופה הפרשנית שלה טוענת המשיבה ומתן סעד שיורה על כך.
זה המקום להבהיר כי גם פסק הדין בענין שקם שאליו הופנינו – ואשר עמד בבסיס פסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים – אינו תומך במתן סעד במתכונת שלה טוענת המשיבה.
סוף דבר, אם דעתי תשמע הערעור יתקבל במובן האמור.