מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי סדר הבאת הראיות בבית הדין לעבודה

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת המשפטית התקנה הרלבנטית לענייננו היא תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב - 1991 (להלן: "התקנות") הקובעת כדלקמן: "בית הדין או הרשם רשאי ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי ו/או לעיון במסמכים אם היה סבור שיש צורך בכך, כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות". הליך הגילוי והעיון מטרתו לאפשר דיון יעיל.
יצוין, כי קבלת הבקשה משמעה שינוי סדר הבאת הראיות ועל כן אני סבור, כי לא די בטענות שנטענו על ידי הנתבע כדי להעתר לבקשה.
...
יצוין, כי קבלת הבקשה משמעה שינוי סדר הבאת הראיות ועל כן אני סבור, כי לא די בטענות שנטענו על ידי הנתבע כדי להיעתר לבקשה.
סוף דבר: הבקשה לגילוי מסמכים מטעם הנתבע מתקבלת בחלקה כמפורט בגוף ההחלטה.
50 בקשת התובע לגילוי מאוחר של שתי הקלטות ו"המסמך המהותי" - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם לתקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב – 1991, בית הדין רשאי ליתן צו לגילוי או לעיון במסמכים על מנת לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות.
בנסיבות המקרה כאן, לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ובהיתחשב במחלוקות כפי שנתגבשו בכתבי הטענות, לא מצאתי שדחיית העיון בראיה תשרת את מטרות הצדק באופן המצדיק את דחיית העיון תוך שינוי סדר הבאת הראיות.
...
כבר נפסק שאין לאפשר דחיית עיון בראיה כדוגמת הקלטה או תמלול שנעשית בין צדדים לתביעה, שכן דחיית העיון בראיה לא נועדה לקבוע מנגנון שיבחן את זכרונם של בעלי הדין ביחס לדברים שאמרו (בר"ע (ת"א) 1753/04 בנק לאומי לישראל בע"מ – גולד (13.12.04) בסע' 3(ב)(בב)); ת"א (שלום ת"א) 30154/94 עזבון המנוחה מרים חורשידי ז"ל נ' בית אבות גאולה בע"מ (5.5.1997), בסע' 13).
לאור האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאור עמדת הנתבע הוחלט על שינוי סדר הבאת הראיות (החלטה מיום 22.9.22), כך שתחילה יציג הנתבע את ראיותיו ולאחר מכן תעשה זאת התובעת.
הדבר הביא את הנתבע לייצג שלושה עובדים של התובעת, כנראה ללא תמורה כספית, וכן עובדים של מעסיקים אחרים במשק, בהליכים שננקטו בבית הדין לעבודה ואשר נועדו לתת סעד בגין הפגיעה הנטענת בזכיות העובדים.
...
התוצאה האופרטיבית הפרסום הראשון, השני והחמישי התביעה ביחס לפרסומים אלה נדחית.
סבורני שהתובעת אינה זכאית להוצאות כלשהן מעבר לסכום הפיצוי שנפסק.
סוף דבר אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בסכום כולל של 7,000 ₪, וזאת בתוך 30 ימים מהיום, אחרת ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית עד התשלום בפועל.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

עוד טוען המבקש כי לא היה מקום לזקוף לחובתו את אי הבאת ראיות להוכחת הטענה כי המשיב עבד גם אצל קבלנים אחרים, שכן בכך טמון שינוי סדר הבאת הראיה, ובכל מקרה בשים לב להנמקה זו הוא מתעתד להרחיב את בקשת הגילוי וכן לפעול להעדתם של קבלנים אלו.
בית הדין ציין כי טענה זו לא נעלמה ממנו, אולם לא מצא להדרש לה כיוון "שמדובר בטענות עובדתיות שלא הובאה ולו ראשית ראיה להוכחתן". נימוק זה, על פניו, מעורר קושי כיוון שעסקינן בצו הניתן בשלבים מוקדמים של ההליך, והצדדים לא נדרשים בשלב זה לפרוס את ראיותיהם.
...
מטעם זה דין הערעור להתקבל.
מטעמים אלה סברנו כי דין הערעור להתקבל, במובן שצו האיכון שהוצא ביחס למבקש מבוטל.
סוף דבר – הערעור מתקבל, וצו האיכון שניתן בהחלטה ביחס למבקש – מבוטל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בהקשר זה ראוי לעמוד על ההבדלים שבין דחיית העיון המוקדם במסמך עד למועד שמיעת הראיות לבין שינוי סדר הבאת הראיות במסגרת הוכחת התביעה. סמכותו של בית המשפט לדחות עיון במסמך נדונה בפסק-הדין בעיניין סויסה. שם התעוררה השאלה אם יש להתיר לנתבע לדחות את העיון בחלק ממסמכיו עד לאחר הגשת תצהירי העדות הראשית מטעם התובע. נקבע כי ככלל, יש מקום לגילוי כללי של מסמכים ולעיון בהם במסגרת ההליכים המקדמיים; אולם בית המשפט רשאי לסטות מכלל זה במקרה בו העיון המוקדם עשוי לשמש את התובע לשם שבוש ראיותיו. ההכרעה בשאלה אימתי החשש לשיבוש ראיות מצדיק סטייה מן הכלל הרגיל של גילוי נתונה, כך נקבע, לשיקול דעתו של בית המשפט לפי נסיבות העניין.
יחד עם זאת תקנה 52 לתקנות בית הדןי לעבודה (סדרי דין) שתנ"ב – 1991 (להלן – "התקנות"), קובעת לענין סמכות בית הדין, כדלהלן: "51. בכפוף לכל הסדר שיקבע השופט בתוקף סמכותו לפי סעיף 18(ד)(4) לחוק –
(1)ייפתח הדיון בבית הדין האיזורי בדברי פתיחה של התובע ולאחר מכן יישמעו עדיו – אם יש לו עדים, ויוגשו ראיותיו האחרות; לאחר מכן ישמע בית הדין את דברי הפתיחה של הנתבע ואת עדיו, אם יש לו עדים, ויוגשו ראיותיו האחרות, אולם רשאי בית הדין, לפי שיקול דעתו, להתיר לבעל הדין הפותח להביא עדות סותרת בטרם יסכמו בעלי הדין את פרשותיהם.
...
לאור האמור, אני סבורה כי יש לקבל את המסמך לתיק בית הדין, שעה שמדובר בראיון של התובע, הנוגע להתייחסותו לפנצריה נשוא התביעה, כ- 6 חודשים לפני האירועים נשוא המחלוקות שבפני.
בהחלטתי זו אין משום קביעה לענין המשקל שיש ליתן למסמך זה ו/או משמעותו ביחס לטענות התובע בתיק זה. יחד עם זאת, אין בידי לקבל את עמדת הנתבע כי לא ניתן היה לאתר מסמך זה בטרם דיון ההוכחות.
בנסיבות אלו אני קובעת כי הוצאות הדיון מיום 31.1.2024 ילקחו בחשבון בסיום ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו