לטענתו של המבקש - הנתבע, לאחר הגשת תצהירי תובע הגיש ב"כ הנתבע דאז, עו"ד מחאמיד, בקשה לשינוי מועד הדיון בנימוק שלא יחלפו 45 ימים להגשת תצהירי הנתבע עד למועד הדיון.
כן, תק' 4 שכותרתה "שימוש לרעה בהליך שפוטי" קובעת כי "לא יעשה בעל דין או בא כוחו שימוש לרעה בהליכי משפט ובכלל זה פעולה בהליך שמטרתה או תוצאתה לשבשו, להשעותו או להטריד בעל דין, לרבות פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו". לטענתו, הוא לא עשה שימוש לרעה בהליכי משפט ולא היה מקום להפעיל את התקנה נגדו, שכן הוא לא היה מודע למועד להגשת תצהירים ולהחלטות נגדו כמפורט לעיל.
עוד לטענת המבקש, לפי תק' 131 לתקנות סדר הדין האזרחי החדשות, דברי ההסבר אשר הבהירו כי חלקים נרחבים מהדין והפסיקה בנושאים שונים ימשיכו להיות רלבאנטיים כמו למשל בבקשה לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד, וכן הוראות תקנות 2 – 5א לתקנות המהוות מקור לפרשנות, הרי שהאיזון הראוי בין האינטרסים השונים מוביל למסקנה כי יש להורות על ביטול פסק הדין בהעדר הגנה, לשם קיומו של הליך משפטי צודק והוגן.
עצם העובדה כי התיק היה קבוע למועד שמיעת הוכחות כלל אינה עומדת לזכות הנתבע והתקנה המוזכרת בבקשתו, שמקנה לנתבע זכות לחקור את התובע גם בהעדר הגשת תצהירים כלל אינה קיימת בתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
...
לא שוכנעתי באמיתות טענות המבקש הנוגעות לכך שלא היה מודע למועד ולחובה להגיש תצהירים מטעמו וטענות אלו, לא נתמכו בראיות מספיקות.
לאחר שעיינתי במכלול הראיות שלפניי ושקלתי את טענות הצדדים, לא מצאתי לקבל את טענת המבקש שלפיה הנתונים או הטענות או ההוכחות אשר בידיהם, מגלים למבקש, על פני הדברים, סיכויי הגנה – ולו בדוחק.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לביטול פסק הדין וקובעת כי פסק הדין יעמוד על כנו.