ד"ר אירית חביב סגל ז"ל בספרה, דיני חברות, כרך ב', 2004, ציינה בעמוד 202 כדלקמן:
"כל עוד החברה חיה ונושמת, כפופה היא להליכי גבייה אינדיוידואליים: כל נושה זכאי לנהל הליך משפטי נפרד להוכחת חובו בבית המשפט ולגבייתו של החוב בהליכי הוצאה לפועל, כאשר קיומו של ההליך המשפטי האחד כימעט שאינו משפיע על כל הליך אחר כנגד החברה. ההנחה הסמויה המסתתרת מאחורי שיטת הגבייה האינדיווידואלית היא שכל עוד עולה שווי נכסי החברה על שווי התחייבויותיה, הרי שכל אחד מן הנושים יוכל להפרע את מלוא חובו, במסגרת ההליך האינדיוידואלי של ההוצאה לפועל. לעומת זאת, עם כניסתה של החברה למצב של חידלות פרעון, הרי ששווי החובות עולה על שווי הנכסים, ואין די עוד בנכסי החברה על מנת להפרע את מלוא חובותיה. אז, הליך הגבייה האחד עלול להשפיע על הליך הגבייה האחר, כך שנושה המצליח להקדים את גביית חובו ייהנה מפרעון מלא, בעוד שנושים אחרים עלולים להוותר עם שווי אפס. במילים אחרות, הליכי הגבייה האינדיווידואליים מביאים למשטר שרירותי, שבו 'כל הקודם זוכה,' גם אם אין לכך כל הצדקה נורמאטיבית".
עמדה זו מצאה ביטויה גם במאמריו של ד"ר דוד האן, העברת ערך לנושה והמחאת זכות על-ידי נושה: על העדפת נושים בחדלות-פרעון, מחקרי משפט, טז (תשס"א), 197:
"תהליך ההתדרדרות הפינאנסית של חייב יכול שיהיה מהיר ויכול שיהיה אטי, אולם לעולם אין הוא בחטף. כשמו כן הוא: תהליך. עד שייפתח הליך הפרוק, יוסיף כל נושה לפעול מול החייב באורח עצמאי וללא כל תלות בשאר הנושים. הקולקטיביזציה תחל רק עם פתיחת ההליך המשפטי הפורמאלי, הפרוק. ברם, פעולות עצמאיות של נושים ערב הפרוק עלולות לשנות את כללי-המשחק שיחולו במהלך הפרוק עצמו. הוצאת ערכים כלכליים מקופת חידלות-הפרעון והעברתם לידי נושה מסוים משנות את התמונה. ככלל, בטרם מופעל הליך משפטי קולקטיבי, כל נושה 'משחק' באופן אינדיוידואלי ללא כל מניעה לכך מצד הדין".
מכאן, משבחרו הנתבעת 11 וקברניטיה, הנתבעים 12-14, לפעול לפרעון חובותיהן של הנתבעות 1-3 לנתבעת 11 באמצעות הסכם ההקמה, הרי עצם נקיטתם של הליכים אינדיבידואלים אלה, הגם שפגעו ביכולת הגבייה של התובעת מהנתבעות 1-3, אין בו להקנות עילת תביעה, בגין הברחת נכסים, כנגד הנתבעת 11 וממילא אף לא כנגד מנהליה, הנתבעים 12-14.
וכאמור, ברישא הסכם ההקמה הוצהר על ידי הצדדים כדלקמן:
"והואיל וברצון סונול מצד אחד, ואיבי ומוטעי, כבעלי מניותיה של יפתח תידלוק מצד שני, להקים חברה משותפת בה תחזיק סונול % 51 מהון המניות הנפרע של החברה החדשה ואיבי ומוטעי במשותף ובחלקים שוים % 49 מהון המניות הנפרע של החברה החדשה, ואל חברה זו תעביר יפתח תידלוק את כל פעילותה בכל הקשור בענף הדלק, הכל בתנאים המפורטים להלן בהסכם זה".
חרף הנחת המוצא, כי חברה היא ישות משפטית עצמאית ונפרדת, סבורני, כי מכלול הנסיבות שפורטו מערערות נקודת מוצא זו. מכלול הנסיבות שפורטו מבסס אכן חשד, שהנתבעת 10, שקמה מתוך חדלונן של הנתבעות 1-3 וחוסר יכולתן לפרוע את חובן לנתבעת 11, בין היתר, גם לתובעת, אינה אלא הזהות החדשה של הנתבעות 1-3, כאשר אליה הועברו מלוא נכסיהן ותוך היתעלמות מחובותיהן של הנתבעות 1-3 לתובעת.
ובלשונו של בית המשפט, בת"א 20014/92, אור אלום בע"מ נ' גליק מור חיים בע"מ (לא פורסם), פורסם בספרו של עו"ד אבי זילברפלד, אחריות אישית בתאגיד והרמת מסך-דין, פסיקה ופרקטיקה, כרך ב', עמוד 1377:
"10. מהשתלשלות העובדות הללו ומעדויות הנתבעים 2 ו-3 עולה, כי מטרת הקמת גמח היתה היתחמקות מתשלום חובות הנתבעת לנושיה, תוך הברחת המלאי והציוד שלה לחברה החדשה ותוך הסבת העבודות שהיו באמצע תהליך ביצוע, על ידי הנתבעת אל גמח על מנת שזו תיהנה מהרווח שהופק מעבודות אלה ולא נושיה של הנתבעת.
...
הנני מחייבת את הנתבעים 1-5 לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, הוצאות משפט בסך כולל של 200,000 ₪.
כן הנני מורה על הסרת מסך ההתאגדות, המפריד בין הנתבעות 1-3 והנתבעת 10, על מנת שניתן יהיה לראות דרך הנתבעות 1-3 אל הנתבעת 10, ומטילה על הנתבעת 10 לשאת בהתחייבויותיהן של הנתבעות 1-3 כלפי התובעת.
התביעה כנגד יתר הנתבעים, הנתבעים 6-9, 11-24 ו-16, נדחית בזאת.