מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינוי בהיקף האובליגו של שטר חוב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחילופי מכתבים נוספים בין אשת התובע לבין הבנק, ביקשה אשת התובע שהבנק ינקוט צעדים אחדים, לרבות מתן אפשרות לתובע לפעול זמנית בחשבונותיו העיסקיים תחת מעין הקפאת הליכים; לא יאפשר לתובע להגדיל את חובותיו; יעמוד על כך שהתובע יפחית את הקף חובותיו בסכום של 7,500 ₪ מדי חודש, תוך שהבנק ידווח לאשת התובע אחת לשבוע על אודות השינויים בגובה החוב (מכתב מיום 16.9.07).
הנסיבות הכלליות שהיוו רקע למשלוח המכתב הן קיומן של מחלוקות בין התובע לבין אישתו, שביטויין החצוני הראשון הוא בחודש מאי 2007 עת מינתה אשת התובע עו"ד מטעמה לשם הגשת תביעה נגד התובע לבית המשפט לעינייני מישפחה וכן חוסר שביעות רצונה – ואף חששותיה – מהקף האובליגו של התובע בבנק, הקף שהתובע לא שיתף אותה לא בקיומו ולא בפרטיו.
(א) ביום 11.9.07 הודיע הבנק לאשת התובע, במענה להודעתה מיום 4.9.07 בדבר ביטול ערבותה, כי רשם לפניו את דבר הביטול בציינו כי הביטול אינו פוגע לא באחריות אשת התובע לשלם את החוב שהיה קיים במועד הביטול ולא בשטר המשכנתה (נספח ח' לתצהיר הגב' בזיס); (ב) ביום 16.9.07, הודיע הבנק לתובע כי נוכח ביטול ערבותה של אישתו, תבוטל מסגרת האשראי המאושרת בחשבונו של התובע ועליו לדאוג לכסוי יתרת החובה, שאחרת – תישא היא ריבית בשיעור מירבי, כולל חריגה (נספח ט' לתצהיר הגב' בזיס).
...
מקובלת עליי עמדת מומחה הבנק, אשר לא נסתרה כלל בחקירתו הנגדית, ולפיה מחזור עסקאותיו של התובע בשנים 2005 – 2007 אינו מייצג נאמנה את מחזורו הממוצע של התובע (שהמומחה מטעמו העמיד על סכום של 1,026,000 ₪), וזאת בשים לב לכלל הנתונים מן השנים 2000 עד 2011, הכלולים בעמ' 5 רישא לחוות דעת המומחה מטעם הבנק (מהם עולה כי המחזור הממוצע בשנים 2000 – 2011 הוא כ-823,000 ₪.
אשר על כן, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
עם זאת, אין צו להוצאות, לא לחובת התובע (מחמת דחיית תביעתו) ולא לזכות אשתו (נוכח דחיית הודעת צד ג' נגדה), שכן הדעת נותנת שסכום ההוצאות היה מתקזז בסופו של דבר, וממילא המדובר בקופּה אחת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

מתוך עיון בצורת השטר, מדובר להבנתי בשינוי מבני בטופס שטר חוב שהתובעת עשתה בו שימוש בשנת 2013 ולא בשינוי שנעשה במיוחד לצורך חתימת שטר החוב של "שביק". מסקנתי היא ששטר החוב השני אכן נועד ונחתם עבור הגדלת האובליגו של "שביק" אצל התובעת, במטרה לאפשר ל- "שביק" להגדיל את הקף הרכישות שלה בעתיד.
...
אני דוחה את טענת הנתבע, ששטר החוב השני נועד לצורך הבטחת התחייבויות ספציפיות של "שביק" לתובעת, שקדמו למועד חתימתו של שטר החוב השני.
לאחר ששמעתי את העדויות ועיינתי במסמכים, נחה דעתי שהנתבע אכן היה מעורב בחברת "שביק" באופן נרחב יותר מזה שנטען על ידו ועל ידי בנו.
לפיכך אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 115,977 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת שטר החוב לביצוע ועד היום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הצד השלישי מצטרף לטענת הנתבע כי התובעת ידעה על פירוק השותפות, שכן שמה של החברה שונה מ"לוי ועבאדי סחר בע"מ" ל- "לוי ברק א. ט פינוקים בע"מ". לטענתו, החברה פתחה תיק לקוח חדש אצל התובעת, הוסדרו תנאי תשלום חדשים, תוך הגדלת מסגרת האשראי (אובליגו), ובהתאם נחתם גם שטר בטחון חדש בין ברק לבין התובעת, שהנתבע אינו צד לו. לטענתו, השטר החדש מצוי בידי התובעת המסתירה אותו על מנת לגבות כספים שלא כדין מהנתבע.
לטענתה, לא חל כל שינוי מהותי בהקף האשראי שניתן לחברה, היא לא ידעה על קשיים כלכליים בחברה, הנתבע לא עידכן אותה כי השותפות פורקה, היא לא עודכנה בדבר שינוי שם החברה, לא נחתם שטר חוב חדש ולא בוטל השטר נשוא התביעה.
...
אציין, כי מסקנה זו עולה גם מדברי הצד השלישי בשיחתו עם ב"כ הנתבע: "אין שום קשר לעבאדי" (ש. 27 לתמלול השיחה) ו- "כן אני יודע שאני יצטרך לשלם" (ש. 39 לתמלול השיחה).
סוף דבר: התביעה מתקבלת כמו גם ההודעה לצד ג' מס' 2.
אני מורה כי הנתבע ישלם לתובעת את סכום הערבות, 13,225 ₪ כערכם היום, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 4,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לשינוי בהקף האובליגו אין כל השלכה על התחייבות לפי שטר חוב, בפרט כשהוא "פתוח" בסכום ובמועד, שכן החיוב השיטרי הוא עצמאי לחיוב על פי עסקת היסוד.
יתר על כן, גם בחודש מרץ 2015, לפני העזיבה שלא הוכחה, הגיע האובליגו של החברה לכ-200,000 ₪, ובחודשים אפריל-מאי נע סביב 150,000 ₪, בנגוד לטענת הנתבע כי היה אובליגו של כמה עשרות אלפי ₪ בלבד.
...
לפיכך הטענה להגדלת האובליגו ללא ידיעת הנתבע נדחית מחוסר מהימנות ומחוסר נפקות משפטית.
לפיכך אני דוחה את הטענות לחוסר יריבות בין הצדדים ולמילוי שטר החוב ע"י התובעת בניגוד להרשאה.
סיכום לפיכך אני קובעת כי החוב החברה לתובעת הינו בהתאם להחלטת המפרק בתיק הפירוק, היינו מעל סכום השטר שמילאה התובעת בשנת 2018.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסוגיות במחלוקת המחלוקת המרכזית בין הצדדים נוגעת לטיבה של ההיתקשרות העסקית בין המשיבה למלון ב-2008, ולשאלת תוקפו של שטר חוב עליו חתום המערער כערב, ביחס להתקשרות זו. לשיטת המערער מדובר, כאמור, בהתקשרות חדשה לחלוטין, אשר לטענתו נעשתה מאחורי גבו בין שף המלון למשיבה ישירות, שלא בידיעתו ולא בהסכמתו, וכאשר השטר בו אוחזת המשיבה אינו רלוואנטי בעבורה.
לא חל שינוי מהותי בתנאי עסקת היסוד ב- 2008 המערער טען בין היתר כי ההזמנות ב-2008 נעשו, בהתבסס על תנאי אובליגו חדשים, בהקף גדול בהרבה מאלה שנקבעו ב-2004, ועד לתקרה של 300,000 ₪, אשר נקבעו בלא ידיעתו והסכמתו, וכי שינוי זה מהוה שינוי מהותי בעסקת היסוד לה היה ערב ולכן היה על המשיבה ליידעו על כך. לשינוי בהקף האובליגו אין כל השלכה על התחייבות לפי שטר חוב, בפרט כשהוא "פתוח" בסכום ובמועד, שכן החיוב השיטרי הוא עצמאי לחיוב על פי עסקת היסוד.
...
לסיכום ביניים, אני קובע כי ב-2008 ההתקשרות על פי הסכם 2004 נותרה בתוקף, וכך גם הערבות על פי השטר.
סעד לאחר עיון בטענות הצדדים בערעור, בראיותיהם ובאסמכתאות שצורפו, ובפסק הדין של השופט המלומד, אני דוחה את הערעור.
המערער ישלם למשיבה את הוצאות המשפט בערעור וכן שכ"ט עו"ד בסך 13,000 (שלושה עשר אלף) ₪, להיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו