מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוש חורג להפעלת גן ילדים בבית פרטי שכור

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה "דחופה" למתן סעד זמני בעירעור (הגם שהיא הוכתרה אף כבקשה לעיכוב ביצוע פסק דין), שבמסגרתה מבוקש כי בית המשפט יורה על מתן צו אירעי לעיכוב ההיתר לשימוש חורג שניתן למשיבים 4 ו-5 להפעלת גן ילדים בדירה שממוקמת בבניין בתל אביב (להלן: הבקשה).
המבקשים הם הבעלים של חמש מתוך שבע דירות בבניין (להלן: המבקשים); בעוד המשיב 4 הוא הבעלים של דירת מגורים בקומת הקרקע של הבניין, והמשיבה 5 היא השוכרת של הדירה האמורה שמבקשת להפעיל בה את גן הילדים (להלן: הבעלים, הדירה ו-הגננת, בהתאמה).
ביחס למאזן הנוחות סבורה הועדה כי זה נוטה לדחיית הבקשה, שכן האנטרס הצבורי לפתיחת גני ילדים בעיר תל אביב גובר על האנטרס הפרטי של המבקשים, שממילא ניתן לפצוי.
...
בהינתן האמור, סבורתני כי יש לדחות את הבקשה ולאפשר למשיבים לממש את זכותם להפעיל את גן הילדים, וזאת אף בהינתן שיש באמור משום "שינוי מצב קיים". בנסיבות הפרטניות של המקרה, המשיבים זכאים לממש את פירות זכייתם, והדברים אמורים במיוחד מקום שהמשיבים "זכו" יותר מפעם אחת ב"פרי" של הפעלת גן הילדים.
משכך אין בידי לקבל את טענת המבקשים כי דחיית הבקשה תפגע ביכולת לנהל את הערעור באופן יעיל, ושוכנעתי כי במצב שבו הערעור אכן יתקבל ניתן יהיה למצוא פתרון הולם לפעילות גן הילדים, בסיוע הגורמים המנהליים הרלוונטיים; וככל שהמבקשים יסברו כי נגרם להם נזק הרי שמדובר בנזק בר-פיצוי.
עוד יוער כי מן הראוי שבעת פתיחת הרישום לגן הילדים יובא לידיעת ההורים קיומו של הליך תלוי ועומד לפני בית משפט זה. סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

אמנם אין באמור כדי לשלול את האפשרות שבנסיבות המתאימות תחליט הרשות התכנונית להתנות מתן היתר לשימוש חורג לצורך הפעלת גן ילדים פרטי בהגשת בקשה לתיקון תכנית.
אין להשלים עם מצב שבו מפעילי גן ישכרו נכס שלפי תוכניות קיימות לא ניתן להפעיל בו גן. (כך במקור-להצ) לא יגישו כלל בקשה להיתר לשימוש חורג אך יגייסו ילדים לגן ויבצעו עבודות להכשרת הנכס לגן, תוך תקווה שבית המשפט יחמול על ילדי הגן (ובעיקר על הוריהם) , תוך כוונה ברורה להגיש את הבקשה להיתר רק לאחר פתיחת שנת הלימודים ומשאלת לב שרשויות התיכנון יקבלו בסופה של הדרך הארוכה את הבקשה להיתר.
...
טענת המשיבה, כי הפעלת גן/פעוטון של עד 15 ילדים, אינו שימוש חורג ואינו טעון היתר לשימוש חורג בנסיבות שתוארו, אינה מקובלת עלי.
אציין, כי במקרים שאוזכרו ע"י המבקשת , בהם אישרו בתי המשפט פתיחת הגן, היה מדובר בהליכים תכנוניים מתקדמים, תוך קבלת עמדתה הרשמית החיובית של הועדה המקומית (במקרה סלומה נ' דנגור - הועדה המקומית של תל אביב ובמקרה ציטרון- הועדה המקומית של רמת גן), ואילו בעניינינו כאשר התקיים הדיון בבקשה למתן צו מניעה זמני עדיין לא הוגשה הבקשה להיתר, וממילא גם נכון לעכשיו לא מצויה עמדתה הרשמית של הועדה המקומית , לכאן או לכאן" (ההדגשות הוספו – להצ) מסקנתי, בשים לב לראיות לכאורה, לפיהן אין היתר להפעלתו של גן ילדים, ובשים לב לפסיקה הקובעת כי בנסיבות אלה יש להכיר בטענת בעלי מקרקעין סמוכים בדבר אי הנוחות מעצם הפעלתו של גן ילדים (כאשר בעניינו המדובר באזור בניה בו הותרו מגורים ובשים לב לכך שמדובר בשכן הגובל בקוטג' עם שכנו) , לביסוס קיומה של עילת תביעה לכאורה, ומאחר שבתי המשפט אף הכירו בכך שהגשת צו זמני בנסיבות אלה אין בה כדי הגשת בקשה תאורטית (ר' הפסיקה שהובאה לעיל), אלא בקשה שנועדה למנוע שינויו של המצב הקיים, אני סבורה כי יש להיעתר לבקשה.
סופו של דבר: לאור האמור לעיל, ניתן צו האוסר על המשיבות 3 ו-4 לפתוח ו/או להפעיל גן ילדים בבית המשיבים 1 ו-2.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לבאי כח הצדדים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיבה 1, היא ועדת הערר לתיכנון ובנייה מחוז מרכז (להלן: "ועדת הערר"), אשר בהחלטתה מיום 10.4.2016 התירה למשיבים 3 – 4 – ה"ה גורביץ אלי ואינה (להלן: "המשיבים" או "ה"ה גורביץ"), לבצע שימוש חורג בבית הדו – משפחתי, הצמוד לביתה של העותרת, לצורך הפעלת גן – ילדים.
גם הוועדה המקומית, בדומה להחלטת בית משפט השלום בצמ"ז, סברה כי יש להיתחשב בכך כי העותרת עובדת במשמרות לילה, וקבעה בהחלטתה בבקשה להיתר לשימוש חורג, כך: "הוועדה מקבלת את הטענה למטרדי רעש מהגן והפעילות הסובבת אותו לדיירת הגובלת, אשר בעיסוקה כרופאה נאלצת מעת לעת לעבוד במשרות לילה ולשינה בשעות הבוקר, בעת שפעילות הגן בשיאה". שיקולים תחבורתיים / חניה - ועדת הערר נתנה משקל שגוי ולא נכון למקומות החנייה שנמצאים בקירבת המושכר.
לעניין זה יפים הדברים שנאמרו בהחלטת ועדת הערר בערר (ת"א) 5077/01 וינברג נ' הוועדה המקומית, [פורסם בנבו] פס' ד' (19.3.2001) (להלן: ערר וינברג): "מספרם הגדול של גני ילדים פרטיים הפועלים כשימושים חורגים כימעט בכל איזור מגורים מעיד על קיומו של צורך צבורי בקיומם. גם בתקופת הכנתה ואישורה של תכנית המתאר היוו הגנים הפרטיים תופעה פחות מקובלת, הפכו אלה לצורך צבורי של ממש בחברה המודרנית של ימינו, בה מקובל ששני בני הזוג יוצאים לעבוד וילדים הולכים לגן בטרם הגיעם לגיל חינוך חובה." ברוח זו התבטא גם השופט מודריק בעת"מ (ת"א) 14/98 אוסקר נ' לוריא, [פורסם בנבו] פד"מ ב(2) 21, 36-35 (1998): "[...] הקמתם של פעוטונים ומסגרות חינוך לילדים רכים בשנים מהוה אינטרס צבורי ראשון במעלה במציאות החיים המודרנית." (ראו גם: עת"מ (ת"א) 1155/00 צעירי נ' ועדת ערר מחוז מרכז [פורסם בנבו] (15.10.2001) (להלן: עניין צעירי); עת"מ (ת"א) 1919/03 כבירי נ' הוועדה לבניין ערים [פורסם בנבו] (30.5.2005))".
...
אני סבור, כי מסקנות ועדת הערר בהקשר זה, גם כן אינן סבירות.
אני סבור, כי מסקנות ועדת הערר בהיבט זה אינן מבוססות דיין ובשל כך אינן סבירות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מוצא לנכון לקבל את העתירה ולהחזיר על כנה את החלטת הועדה המקומית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ביום 9.9.08 החליטה הועדה המקומית לתיכנון ולבניה מודיעין (להלן-"הועדה המקומית") ליתן לנתבעת היתר לשימוש חורג, בכפוף לתנאים כדלקמן: 1) מספר הילדים יהיה בהתאם לבקשת הנתבעת (15 ילדים); 2) יירכש על חשבון המבקשת פח אשפה נוסף לבניין; 3) תוצב בבוקר סייעת למניעת הפרעה לשכנים באיזור החניה; 4) אישור יועץ בטיחות לרבות מיתקני משחק וסידורי כבאות; 5) אישור הג"א; 6) היטל השבחה ישולם כחוק; 7) כיוון שבעתיד צפוי להפתח ביה"ס במג' 612, במידה ותמצא הוועדה לנכון, יבחן מחדש נושא השפעת הפעוטון על התנועה באיזור; 8) במידה ובעתיד משרד הבריאות יגבש הנחיות מחוזיות לתפעול פעוטונים בבתים פרטיים, יהיה באחריות מפעיל הפעוטון לעמוד בהנחיות אלו.
במבוא להסכם נכתב כי ידוע לנתבעת ולבעלה שבכוונת התובעת להפעיל ולנהל במושכר גן ילדים/פעוטון, וכי החוזה נכרת בין הצדדים על בסיס הצהרת הנתבעת ובעלה שיש להם היתר לשימוש חורג לניהול והפעלת גן ילדים/ פעוטון במושכר, שתוקפו ל-3 שנים מחודש 12/08.
אילו לא היה לתובעת ממה לחשוש מעדות עו"ד רחבי, הייתה מזמינה אותו לעדות או לא מיתנגדת להזמנתו לעדות, מה עוד שאם ב"כ הנתבעת הייתה מזמינה אותו לעדות, הייתה יכולה לחקור אותו חקירה שכנגד, ללא המיגבלה של חקירה ראשית; 2) עו"ד רחבי לא גבה שכ"ט מהנתבעת, כך שיש רגליים לטענה שעו"ד רחבי דאג אך ורק לאינטרסים של התובעת, ולמעשה לא נתן כל הגנה לנתבעת ולבעלה ולא הסביר להם את הדקויות שבניסוח החוזה; 3) בחוזה אין כל זכר להבהרה שהבהיר עו"ד רחבי לנתבעת ולבעלה שהוא מייצג בחוזה אך ורק את התובעת; 4) מוזר שבחוזה אין זכר למספר הילדים שבהיתר לשימוש חורג, למרות שמספר הילדים הוא נתון חשוב ביותר, לאור העובדה שהועדה המקומית מגבילה את מספר הילדים בכל החלטה לשימוש חורג בבית לגן ילדים או לפעוטון; 5) מוזר הדבר שעו"ד רחבי לא צירף העתק מההיתר לשימוש חורג לחוזה השכירות, שכן מדובר במסמך מהותי ביותר, אשר כל עו"ד היה מצרפו לחוזה.
...
בכתב הגנתה טענה הנתבעת שיש לדחות את תביעת התובעת מהסיבות כדלקמן: 1) ההיתר לא היה תנאי מהותי מבחינת התובעת אשר הפעילה בשנים האחרונות פעוטונים בדירות שונות ברחבי העיר מודיעין מבלי לקבל היתר לשימוש חורג כדין, וזאת לפני ואחרי תקופת ההתקשרות; 2) המושכר הוחזר לידיה ביוזמת התובעת ביום 9.1.11 במצב הטעון שיפוץ יסודי והיא השיבה לתובעת את כל השיקים שטרם נפרעו כולל השיק עבור חודש ינואר, למרות שהמושכר הוחזר לה רק ביום 9.1.11, ועל פי תנאי החוזה היה על התובעת לשלם לה את מלוא דמי השכירות למשך מלוא תקופת השכירות; 3) מיום 9.1.11 עמד המושכר ריק וללא שימוש, ולמעשה התובעת היא שהפרה את חוזה; 4) היא לא טענה מעולם ולא יצרה מצג שיש בידיה היתר לניהול גן ילדים במושכר, אלא ציינה במפורש בפני התובעת שיש בידיה אישור מהוועדה המקומית ומוועדת הערר המחוזית לשימוש חורג במושכר לפעוטון ל-15 ילדים, למשך 3 שנים החל מחודש 12/08, דהיינו, עד חודש 12/11 לכל המאוחר, וכי היא טרם הוציאה היתר לשימוש חורג, מאחר ועקב מיעוט נרשמים לא נפתח במושכר פעוטון החייב בהיתר עד למועד השכרתו לתובעת, וניתן להוציא היתר כאמור למשך יתרת תקופת האישור; 5) היא ציינה במפורש בפני התובעת כי מאחר ומדובר בדירת מגורי משפחתה, לא נתבקש היתר לשימוש חורג בכל הדירה אלא במפלס הקומה התחתונה בלבד.
סבור אני שיש לקבל את גרסת הנתבעת.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובעת כנגד הנתבעת.
התובעת תשלם לנתבעת כדלקמן: 1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 2) שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד יום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השוכרת הוסיפה ומסרה נתונים מהסכם השכירות שחתמה עם המשיבה, לפיו מטרת השכירות היא הפעלה של גן ילדים על ידי עירית ירושלים או מי מטעמה (אין מדובר בגן פרטי).
יפים לעניננו הדברים שנפסקו בת.א. 3444/05 (שלום ראשל"צ) ספטון נ' קכמן (28.5.07), בו נדונה פעילותו של גן ילדים בדירת מגורים: "אין צורך לאמר, כי בקשה לשימוש חורג צריכה להיות מוגשת לרשות מראש, בטרם פתיחת גני הילדים, ולא בדיעבד (ר' סעיף 146 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 וכן עפ"א (ת"א) 80026/02 מ"י נ' בני ציון כפר שיתופי אגודה חקלאית בע"מ (לא פורסם), 28.11.2004, ס' 7 לפסק דינה של כב' הש' י' שיצר)... אין להקל ראש בחשיבות ההיתר לשימוש חורג. הצורך בהיתר מאפשר לרשות להסדיר היבטים צבוריים שונים הכרוכים בהפעלת גן ילדים בדירת מגורים בבית המשותף, כגון הגיינה ואיכות סביבה. במסגרת בקשה לאישור חורג תבחן הרשות את "בטיחות הפעוטים, רווחתם... וזאת מבלי לפגוע פגיעה של ממש בשכנים" (ע"פ (נצ') 846/01 הרצל ואח' נ' הוועדה לתיכנון ובניה.
לא בכדי דוקא העיריה (שהיא הנדרשת להיתר מסוג זה בעניינינו), עומדת על קיומו ומקפידה על לא אחת על אכיפתו ביחס לכלל התושבים ועל כן דומה כי עליה לשמש דוגמא ומופת כאשר היא עצמה נידרשת לו. לדברי השוכרת, היא פועלת בהתאם לנוהל של העיריה בענין "הנחיות וקריטריונים להמלצות בעיניין בקשות לשימושים חורגים לגני ילדים בדירות מגורים" שפירסם היועץ המשפט של העיריה בשנת 2015.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות המבקשים, שמעתי את העדים שהעידו בדיון שהתקיים ואת טענות המשיבה והשוכרת, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להידחות למעשה באופן חלקי, הכל כפי שיפורט להלן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו