המשיבים מודעים היטב לכך שאין כל התכנות לקבלת רישיון עסק שכן העסק פועל בקרקע חקלאית ובמבנה שיועד לשמש כבית אריזה ולכן הם פועלים בחוסר תום לב ולמען השאת רווח כלכלי.
אשר לשאלה האם מיון ואריזה הנם שימושים חקלאיים הסביר, כי הגם שנקבע בפסק דין במחוזי "ששימוש חקלאי יכול להיות רק אם הוא משמש את העיבוד החקלאי במקום", הרי שהועדה המקומית נקטה בגישה מקילה "... והעמדה של זמורה שזה יכול לשרת גם את הגידולים בסביבה הקרובה אך לא גידולים ממקום אחר. במקרה שלפנינו בהנחה שהמבנה הזה היה אפשר לעשות בו שימוש עפ"י הוראות התכנית אז אפשר היה לאחסן בו גם תוצרת חקלאית מהסביבה הקרובה. מאחר שהגידולים של קירשנר הם ממושב קדרון שנימצא בסמוך ניתן היה להשתמש" (עמ' 7 שורות 17-25).
בחלק של אביו, מתבצעים אריזה, מיון ואחסנה של תוצרת חקלאית ומכירה קמעונאית בעוד בחלקו שלו מתבצעת מכירה סיטונית.
המבקשת הוכיחה, כי העסק פועל ללא רישיון, במבנה ללא היתר לשימוש חורג בקרקע שייעודה חקלאי, ולכן אין כל התכנות לקבל היתר לשימוש חורג, ומכאן שאין כל התכנות לקבלת רישיון עסק לעסק מושא בקשה זו.
סעיף 22ב' לחוק רשוי עסקים (תיקון 34 לחוק שניכנס לתוקף ביום 1.1.19) קובע כך:
"(א) היה יסוד סביר להניח כי עסק טעון רשוי לפי חוק זה פועל בלא רישיון, היתר זמני או היתר מזורז, בנגוד לתנאיהם, או בנגוד לתקנות לפי חוק זה, רשאי בית משפט השלום או בית המשפט לעניינים מקומיים שבתחום שיפוטו נמצא העסק, לבקשת תובע, לצוות על בעל העסק, על המחזיק בעסק, על מי שבפיקוחו או בהשגחתו פועל העסק, ועל כל מי שמועסק בשירותם, להפסיק את העיסוק בעסק, בין בסגירת החצרים ובין בכל דרך אחרת הנראית לו מתאימה בנסיבות העניין כדי להביא לידי הפסקה של ממש בעסוק (בחוק זה – צו הפסקה שפוטי).
...
בנסיבות אלה, אין בידי לקבל את טענת המשיבים לאכיפה בררנית כנגדם.
סוף דבר
הובאו בפני ראיות, אף מעבר לרף של ראיות לכאורה, המוכיחות, כי המשיבים פועלים ללא רישיון, בהפעילם עסק לממכר ירקות ופירות.
בנסיבות אלו, ומשהתקיימו תנאי סעיף 22ב' לחוק רישוי עסקים, אני מקבלת הבקשה ומורה כדלקמן:
אני מורה על הפסקה של העיסוק בבית העסק נשוא בקשה זו, עסק מסוג מרכול הידוע בשם "משק קירשנר בע"מ" לממכר פירות וירקות, המצוי בגוש 3866 חלקה 1 בגדרה.
משכך, אני אוסרת על המשיבים להעביר את הבעלות או ההחזקה בעסק לאחר, אלא אם כן יהיה בידי אותו אחר רישיון עסק כדין, או היתר זמני כדין לניהול והפעלה של עסק זה.
בהתאם להוראת סעיף 24 לחוק רישוי עסקים, אני מורה כי ככל שלא ימלאו המשיבים (או מי מטעמם) אחר הוראות צו זה, אני מתירה למבקשת לאכוף את הצו, והיא רשאית להיעזר במשטרת ישראל לצורך כך, לרבות כניסה לעסק, וכן נקיטת כל אמצעי סביר אחר (לרבות שימוש בכח סביר) לשם מניעת המשך העיסוק בבית העסק.