השר ציין את חשיבות המשרה והצורך הבהול במינוי מנהל לרמ"י.
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה השיבה לשר כהן ביום 16.10.20, כי "אין חובה בדין לבחור את המועמד לתפקיד מנהל רשות באמצעות ועדות איתור" אך "קיימת עדיפות של ממש בקיום הליך של ועדת איתור, גם אם הדבר נעשה באופן וולונטרי, וזאת לצורך איוש מקצועי, ראוי ומיטבי של המשרה, וזאת על אף שאין מניעה משפטית לפעול לקידום המינוי גם בלא קיום כל הליך תחרותי". עוד הודיעה המשנה ליועץ המשפטי כי "מן הבחינה הפראקטית, בפרט במקרים בהן ישנה דחיפות באיוש המשרה, ניתן לקיים את פעילות ועדת האיתור בפרק זמן קצר ומהיר. ככלל, ועדת האיתור פועלת בהתאם לנוהל עבודת הועדה לאיתור מועמדים. מהנוהל עולה, שלאחר פירסום המיכרז לצורך הגשת מועמדויות, באפשרות הוועדה להיתכנס פעמיים בלבד".
על פי סיכום בין שר השיכון והבינוי לבין נציב שירות המדינה, ביום 28.10.20 פורסמה מודעה על ידי משרד השיכון והבינוי בדבר קיום הליך לאיתור מועמדים לתפקיד מנהל רמ"י "לאיוש מיידי". דרישת ההשכלה בהליך הייתה "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר (רצוי במשפטים, כלכלה, הנדסת תעשיה וניהול, אדריכלות, גאוגרפיה ומינהל עסקים)". דרישות הניסיון המקצועי היו 10 שנות ניסיון בניהול במיגזר הציבור ו/או הפרטי, ומתוכן 5 שנים בתפקיד ניהולי בכיר בשירות הצבורי".
פגמים הקשורים להמלצות שהנתבע הגיש בהליך האיתור - הוועדה התבססה בנימוקי החלטתה על שתי המלצות שהתקבלו תוך ניצול יחסי כפיפות וקרבה- מבלי לספק גילוי נאות ביחס אליהן (המלצה של עו"ד קמיניץ שניתנה עת בת זוגתו היתה כפופה לנתבע; המלצה של המשנה הקודם ליועמ"ש לממשלה, עו"ד שרית דנה, ששירותיה החיצוניים נשכרו (ונשכרים עד היום) על ידי רמ"י בתקופה בה כיהן הנתבע כיועמ"ש של רמ"י, בהקף כלכלי משמעותי, ובפיקוחו, תוך יצירת ציפייה כי יאריך את ההיתקשרות עימה ברמ"י. עו"ד דנה נתנה שירותי ייעוץ משפטיים גם לחברות ממשלתיות, עת הנתבע כיהן כמנהל רשות החברות הממשלתיות; בשנת 2015 הועלו נגד הנתבע טענות לפיהן ביצע "מחטף" בועדת המכרזים בה שימש כיו"ר באמצעות ניצול יציאתה למספר דקות של סגנית מנהל רמ"י, לקידום בחירתה של עו"ד דנה, אף שנקבע בדיעבד כי היה מותר לו לעסוק במינוי זה);
התובע טען להטייה של חברי ועדת האיתור ומתן יחס מועדף לנתבע – תוך היתעלמות מנתונים עובדתיים המקנים יתרון בולט לתובע.
נראה, כי חברי הועדה סברו, אף בהקשר זה כי במסגרת תפקידו של הנתבע כיועמ"ש רמ"י, היה אחראי על כ-90 יועמ"ש במטה ובמרחבים בנוסף למתמחים ועובדי מטה נוספים בלישכה המשפטית, וכן על העסקה והפעלה של כ-70 משרדי עורכי דין חצוניים במקור חוץ.
טענות התובע
לטענת התובע מדובר במינוי פוליטי לאחד התפקידים הרגישים ביותר בשירות המדינה, שסומן מראש באופן גלוי על ידי שר הבינוי והשיכון, תוך ניצול לרעה של משרדי ממשלה, נציבות שירות המדינה והפרקליטות שפעלו באופן מתואם, תוך שימוש לרעה בסמכויותיהן במטרה להכשיר את המינוי בכל דרך אפשרית, ובכלל זה לפגוע בתובע בהליך משמעתי, אך בשל כך שהעז להשיג על פעולותיהן ולמנוע את אותו המינוי שבוצע ב"מחטף" בהליכי איתור למראית עין בלבד.
עם זאת, רק באוקטובר 2021 התובע זומן לחקירה בנציבות שירות המדינה בגין "הטעה" לכאורה, תוך שהחוקר נסמך על טענות הנתבעים בהליך זה.
התובע עומד בתנאי הסף- הוכח בהתאם להודעת התובע שהוגשה כהשלמת חקירה ראשית, כי התובע עומד בתנאי הסף של תואר אקדמי, לאחר שאושרה מועמדותו על ידי אגף בחינות ומכרזים בנציבות בשני מכרזים נוספים בהם היתמודד בסוף שנת 2021, הדורשים תואר ראשון.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין התביעה להידחות על הסף בשל אי עמידתו של התובע בתנאי הסף בהליך האיתור, שכן אין בידו "תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". כן טענו הנתבעים לאי ניקיון כפיים וחוסר תום לב מצד התובע, שבאו לידי ביטוי בהסתרת מידע רלוונטי מוועדת האיתור ומבית הדין, בנוגע לפרטי השכלתו של התובע, ובהצגת מצגים מטעים וכוזבים בקשר אליהם, ובפרט בקשר ל"תואר" שהתובע קיבל לכאורה מ"טריניטי קולג' אנד יוביברסיטי", שהינו מוסד פיקטיבי, והדיפלומה שהתובע קיבל ממנו הינו "תואר דמה" שנרכש על ידו בכסף.
כן טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות לגופה, בהיעדר פגמים בהליכי האיתור היורדים לשורש ההליך, ובפרט, בהיעדר פגמים שלנתבע קשר אליהם, המצדיקים ביטול מינויו, שהינו סעד שיינתן במקרים קיצוניים, שענייננו אינו נמנה עמם.
תמיכה למסקנה שהתובע רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים, עולה מסתירות בין דברים שהתובע מסר לגבי מיקומו של מוסד זה ולגבי מהות הפעילות האקדמית שלו.
סיכומו של דבר הינו, שבחינת החלטת משרד הבינוי והשיכון בדבר פסילת מועמדותו של התובע מהתמודדות בהליך האיתור, מעלה שמדובר בהחלטה מבוססת שאין להתערב בה. לכך השלכה ברורה על תביעת התובע לביטול מינויו של הנתבע, להצהרה כי הוא עומד בתנאי הסף ולמינויו לתפקיד מנהל רמ"י.
סוף דבר
התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה ולנתבע הוצאות ושכר טירחת עורך דין בסך 25,000 ₪.