השמאי שאול רוזנברג העיד בחקירתו בעמ' 92 שורות 25-30: "אני כתבתי שלא נימצאו היתרי בניה... התשובה היא שאין היתרי בניה". השמאי אלי סידאווי מטעם המשיב, הודה בחקירתו בעמ' 64 לפרוטוקול מ-29.4.18 שורות 24-32: "אין היתרים לבניה. ... אין היתרים בתיק הבניין לבניה...".
זאת ועוד, כדי להגיש בקשה להיתר בניה לעריית ת"א היה על המשיב להחתים על הבקשה להיתר את הבעלים הרשומים של חלקה 52 – מדינת ישראל, והמדובר במקרקעין מוסדרים.
בע"א 10653/05 ת"ת הכללי נ' החב' לשקום ולפיתוח הרובע היהודי [פורסם בנבו] דינים עליון 2010 (130) 58, בסעיף 15 לפסק הדין אמרה כב' השופטת פרוקצ'יה:
"המערערת הוכיחה, לכל היותר, כי היתה בידה רשות לשהות בנכס, ולו לתקופה ארוכה מאד, ואפשר כי שילמה... בעבור השמוש בנכס. מעמד זה של בר רשות אינו מקנה זכות קניין או זכות שביושר מכל סוג שהוא".
טענת הפליה
ככל שטענת ההפליה מתייחסת לפצויי ההפקעה, כבר הערנו שבהליך לפי סעיף 8 לפקודת הקרקעות אין בית המשפט דין בפיצויי ההפקעה.
· "פארק החורשות [פינוי המקרקעין לצרכי ציבור ולא לבניית דירות ובגדרו התביעה נשוא הדיון –י.ג] הוא שונה לגמרי מהרבה מקומות אחרים... בגבעת עמל היה הסכם מ-61 עם המדינה [לדיירים עם המדינה –י.ג]... בכפר שלם יש חוק... בשכונת הארגזים היה מיכרז שקבע מי זכאי [התחייבות יזם לפצוי מפונים לצורך בניית דירות –י.ג]" [עמ' 91 לפרוטוקול שורות 25-29]; "במכבי יפו [בשכונת מכבי יפו –י.ג] 99% מהאנשים הם דיירים מוגנים עם חוזים" [עמ' 92 לפרוטוקול שורות 13-14]; "שיח מוניס... היו עם אישורים מעמידר לישיבה במקום" [עמ' 92 לפרוטוקול שורה 16].
...
בפסק הדין לסילוק יד, שניתן כנגד המשיב, קבע ביהמ"ש השלום:
· "נח גבעוני [מנהלן שטח מטעם מדינת ישראל] העיד כי הנתבע מחזיק בדירה ללא הסכמת התובעת [מדינת ישראל – י.ג.]. עוד העיד ... כי הנתבע הציג לפניו הסכם מ-26.5.81, שנערך בינו לבין אדם בשם גבריאל לוי, לפיו העביר גבריאל לוי את זכויותיו בדירה לנתבע. אותו גבריאל לוי לא מוכר כלל לתובעת [למדינת ישראל – י.ג.], וברור שהוא לא יכול היה להעביר לנתבע [למשיב– י.ג.] זכות שאינה בידו. הדירה נאטמה בזמנו ע"י התובעת , ואיש לא קיבל ממנה רשות להחזיק בה".
· "הנתבע [המשיב – י.ג.] העיד, שהוא קנה את הדירה מגבריאלי, אף ידע שהיא שייכת לתובעת [למדינה – י.ג.]. הוא פנה לתובעת [למדינה – י.ג.] מספר פעמים בכדי להסדיר את זכויותיו בדירה, אך לא הגיע איתה לעמק השווה".
· "העובדה שהנתבע רכש את הדירה מאדם בשם גבריאל, שהוא עצמו היה חסר זכויות בדירה, לא מקנה לנתבע כל זכות בדירה. הנתבע לא הוכיח כי התובעת [המדינה – י.ג.] העניקה לו זכות כלשהי בדירה... התביעה לסילוק ידו של הנתבע [המשיב – י.ג.] בדין יסודה".
על פסק הדין הגיש המשיב ערעור לבית המשפט המחוזי, וב-24.2.91 הערעור נדחה, וניתנה שהות נוספת למשיב לפנות את המקרקעין.
ממוצג ת/11, מכתב עוזר סגן שר השיכון מ-13.3.95, ניתן ללמוד, שחב' עמידר הסכימה לעכב את הפינוי מכוח פסק הדין, וזאת עד שיימצא למשיב פתרון של דיור קבע, ובכפוף לכך שהמשיב ישלם דמי שימוש חודשיים לחב' עמידר.
סוף דבר
המבקשות הוכיחו את התנאים הנדרשים לצורך מתן צו לפי סעיף 8 לפקודת הקרקעות [רכישה לצרכי ציבור] -1943.
המשיב ישלם למבקשות הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד מועד התשלום בפועל.