לא זו בלבד, אלא שבעלי הדירות, בהיותם בעלי זכויות באמצעות חכירה, אף אינם מורשים לרשום את הבניין כבית משותף מבלי לקבל את הסכמת המוכרים (קרי, המשיבות), כמתחייב מסעיף 143(א) לחוק המקרקעין.
זאת, שכן, ככל שבמחסנים שהוגדרו על ידי המערערים כ"חדרים טכניים" קיים ציוד מכאני קריטי עבור הבניין, שלא ניתן לנייד למרחב אחר, כטענת המערערים (כך למשל, חדר מיזוג אויר), הרי שממילא לא ניתן לעשות שימוש אחר במחסנים אלו מלבד זה שיוּעד להם בהיתר הבנייה (והמערערים אף ציינו כי הלכה למעשה, מחסנים אלו "[מצויים] בשימוש ובהחזקת כלל הדיירים והנציגות, ממועד סיום הבניה ומסירת החזקה בדירות וברכוש המשותף לדיירים ועד היום" (סעיף 8(א) לכתב התביעה)).
...
עוד יצוין כי החל משנת 2002 הפעילו המשיבות בבניין בית מלון ב-48 יחידות הנופש שטרם נמכרו ונותרו בבעלותן באותה עת.
על רקע האמור, ביום 2.6.2004, הוגשה תובענה בהמרצת פתיחה לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו על ידי שניים מבעלי הדירות בבניין (וביניהם המערער 4) ונציגות הבניין – נציגות הבית המשותף ברחוב השונית 10, הרצליה (המערערת 5.
בנסיבות אלה, סבורני כי לא ניתן לראות במערערים 3-1 צדדים זרים להליך התביעה הראשונה.
ואולם, אין בכך כדי לשלול את המסקנה כי בנסיבות המקרה בו עסקינן, קיימת קרבה משפטית לצורך החלת כללי מעשה בית דין בין כלל המערערים (ובכלל זה אלה שלא היו צד פורמאלי לתביעה הראשונה), לבין נציגות הבית המשותף ואותם דיירים שהיו צד לתביעה הראשונה (והמערער 4 ביניהם).
סוף דבר: אם תישמע דעתי, אציע לחבריי לדחות את הערעור.