מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שימוש בטלפון נייד ברמזור אדום ללא דיבורית

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע כנגד הנאשם הוגש כתב אישום לפיו, ביום 07.05.2020 סמוך לשעה 12:53, ברחוב דיזנגוף 235 תל אביב יפו, נהג ברכב ובעת שהרכב היה בתנועה, אחז או השתמש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, וזאת בנגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה התשכ"א-1961.
לגירסת הנאשם: לא אחז בטלפון נייד, לדבריו הוריד ידיו מההגה בעת שעמד ברמזור אדום.
...
אין בידי לקבל את טענת הנאשם לפיה הוריד את ידיו מההגה בזמן שעמד ברמזור אדום.
לאחר ששמעתי את העדויות ובחנתי את הראיות ולאחר שהזהרתי עצמי שבפניי עדות יחידה שוכנעתי מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

מפנה לפרוט' הכפירה מיום 19.7.16, שם טענה הנאשמת כי אכן הושיטה יד לטלפון אך זה היה בעצירה ברמזור אדום, לא הייתי בתנועה.
רות וקסמן , שופטת טיעונים לעונש: ב"כ המאשימה: מדובר בעבירה של שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית בעת שהרכב היה בתנועה.
...
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הנאשמת אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: קנס אני דנה את הנאשמת לתשלום קנס בסך 400 ₪.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם נרשמה, ביום 27.2.20, הודעת תשלום קנס בגין אחיזה/שימוש בטלפון נייד, שלא באמצעות דיבורית המותקנת ברכב, בעת שהרכב בתנועה (להלן – הדו"ח), עבירה על תקנה 28(ב)(1)(א) לתקנות התעבורה.
הנאשם כפר באישום המיוחס לו וטען:" אני רוכב אופנוע, יש לי דיבורית מובנית בתוך הקסדה וכשיש שיחה אפשר לענות תוך כדי דיבור. לא היתה שיחה, שמעתי צליל של הודעה, הסתכלתי ממי ההודעה והחזרתי לכיס. ברמזור אדום, לא בנסיעה, לא בשום תנועה. שוטר שבא מצד ימין שלי, טוען שדקה הוא נוסע אחרי ורואה אותי בטלפון, לא באתי בכלל מהנתיב הזה, באתי מפניה ימינה. הוא אמר לי שהכל מצולם". ביום 11.4.21, נשמעו הראיות בתיק שבנידון.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי גרסאות הצדדים, הראיות שהוגשו מטעמם ושמעתי עדויותיהם, השתכנעתי במידה הנדרשת במשפט פלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים: עד התביעה תיעד באופן מפורט את נסיבות ביצוע העבירה, תוך התייחסות לכל רכיביה ולעובדות הרלוונטיות לאישום.
. לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים ונתתי את דעתי לפסיקה הקיימת בנושא זה, לרבות במשפט המשווה שפורט לעיל, נראה לי כי המבחן הנכון לפרשנות המונח "נהיגה" בענייננו הוא מבחן השליטה האפקטיבית על אמצעי הפעולה של הרכב.
לאור כל האמור לעיל, ולאחר ששבתי והזהרתי עצמי, שכן עדות יחידה הוצגה בפני במסגרת פרשת התביעה, הנני קובעת כאמור, כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה מתבקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט א' דורות) מיום 22.11.2016 בעפ"ת 58780-05-16, בגדריו נדחה עירעורו של המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום לתעבורה בירושלים (כב' סגן הנשיא י' צימרמן) מיום 13.4.2016 בתת"ע 2354-05-15, אשר הרשיע את המבקש בעבירה של נהיגה ברכב תוך שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, עבירה לפי תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: התקנות).
בתוך כך, בית המשפט דחה את גרסת המבקש כי כלל לא השתמש במכשיר וכי כאשר החזיק את מכשיר הטלפון הנייד בידו, הרכב עמד ברמזור אדום ולא היה בתנועה.
...
במסגרת הבקשה מתבקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט א' דורות) מיום 22.11.2016 בעפ"ת 58780-05-16, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום לתעבורה בירושלים (כב' סגן הנשיא י' צימרמן) מיום 13.4.2016 בתת"ע 2354-05-15, אשר הרשיע את המבקש בעבירה של נהיגה ברכב תוך שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, עבירה לפי תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: התקנות).
מנגד טענה המשיבה כי יש לדחות את ערעורו של המבקש, הממוקד בעיקרו בהשגה על ממצאי עובדה ומהימנות.
מסקנה זו אף מתחזקת ביתר שאת בבחינת תכלית התקנה, שכן אין ספק כי שני האיסורים נועדו למנוע את הפניית תשומת הלב מן הנהיגה וזאת הן בדרך של אחיזת הטלפון בעת הנהיגה והן בדרך של שימוש פעיל בו (וראו לעניין זה גם בפסיקת בתי המשפט המחוזיים: עפ"ת (חיפה) 6936-04-13 יהוד נ' מדינת ישראל (28.6.2013); תת"ע (ת"א) 3027-02-12 מדינת ישראל נ' אלוני (18.4.2013)).
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.
המבקש ישלם את הקנס שהוטל עליו ויפקיד את רישיונו וזאת עד ליום 22.5.2018.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2018 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנהג נוהג משנת 1997 ולחובתו 5 ה"ק מהן שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, נהיגה באור אדום, פקיעת רישיון נהיגה מעל 6 חודשים.
...
בסעיף 57א(א)(2) לפקודה נקבע כי:"היה לשוטר יסוד להניח כי נהג עבר לעיניו עבירה מן העבירות המפורטות בחלק א' לתוספת השביעית, רשאי הוא לדרוש מהנהג להילוות אליו אל קצין משטרה או ליטול ממנו את רישיון הרכב, והוראות סעיף 47(ג), (ד) ו-(ו) יחולו, בשינויים המחוייבים, היה לקצין משטרה יסוד להניח כי יוגש כתב האישום נגד הנהג, רשאי הוא למסור לו הודעת איסור שימוש ברכב שבו נעברה העבירה לתקופה של 30 ימים....." לאחר שבחנתי את חומר הראיות בתיק, הנני סבורה כי היו בפני קצין המשטרה די ראיות שהנהג ביצע לכאורה את עבירה המיוחסת לו, היינו נהיגה בשכרות, אשר הצדיקו את נקיטת האמצעים שנקט בהם באיסור השימוש ברכב.
נוכח האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו