ניתן לנסח אפוא את השאלה הפרשנית כך: האם יש לתת משמעות להבדל בנסוח הסעיפים הדומים בין חוק החינוך המיוחד לחוק לימוד חובה, באופן שבמוסדות הנשלטים על ידי חוק חינוך חובה "קיום" פרושו הישתתפות תקציבית, בעוד שבמוסדות חינוך מיוחד "קיום" פרושו אי הפרעה ואי סיכול, כטענת העותרות, או שאין משמעות להבדל, וכאשר השתמש חוק החינוך המיוחד במונח "קיום", הסתמך על כך שכידוע לגבי מוסדות חינוך רגילים, "קיום" פרושו הישתתפות תקציבית, וזה מובנו של "קיום" גם בחוק החינוך המיוחד.
מטרת "החינוך המיוחד", כהגדרתו בחוק חינוך מיוחד, היא "לקדם ולפתח את כישוריו ויכולתו של הילד בעל הצרכים המיוחדים, לתקן ולשפר את תיפקודו הגופני, השכלי, הנפשי וההתנהגותי, להקנות לו ידע, מיומנות והרגלים ולסגל לו היתנהגות מקובלת בחברה, במטרה להקל על שלובו בה ובמעגל העבודה" (סעיף 2 לחוק חינוך מיוחד).
על מנת שילד בעל צרכים מיוחדים יוכל למצות את היכולת הטמונה בו- פיזית, שכלית ונפשית עליו לקבל במסגרת מערכת הלימודים שירותים המותאמים לצרכיו המיוחדים.
...
סוף דבר
על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את העתירה ומורה למועצה לקיים את דרישות חוק חינוך מיוחד, בכך שתעביר לעותרות את התשלומים השווים לאגרת תלמידי חוץ עבור תלמידי החינוך המיוחד המתגוררים בתחומה ומתחנכים במוסדות החינוך המיוחד שבבעלות העותרות.
כמו כן, אני מחייב את המועצה לשלם לעותרות אגרת בית המשפט ועוד שכ"ט עו"ד בסך 17,550 ₪.
העותרות ישלמו למשיב 2, משרד החינוך, הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.