עוד נקבע בפסק הדין, כי ורד ואחיה חגאי "רכשו את המגרשים תוך שהם מודעים היטב לכך שהם רוכשים אותם 'בהזדמנות', בנסיבות המהוות ניגוד עניינים והפרת חובות נאמנות". לאור מסקנה זו, נפסק כי חוזי המכר במסגרתם נמכרו המגרשים לשמריה, לורד ולחגאי יבוטלו (למעט המיגרש שחגאי כבר מכר לצד שלישי ובגינו נקבע כי ישלם פיצוי כאמור לעיל) והחברה תשיב להם את הסכומים ששולמו על ידם בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק, בכפוף לזכותה של החברה לקזז מסכומי ההשבה את הסכומים שבהם חויב כל אחד מהם כאמור לעיל.
יעקב ניהל איפוא עם יוסף את מכירת מקרקעי פרדס חנה, כאשר מצד אחד עומד שמריה כמי שטיפל בשיווק המגרשים, ומהצד השני עומד עו"ד פינקלשטיין שהכין את ההסכמים על פי הנתונים שהועברו אליו על ידי יעקב ויוסף (יודגש כי אין כל טענה כי עו"ד פינקלשטיין היה שותף לקנוניה, וגם שמריה הסביר לחוקר כי המדובר בעורך דין חדש שלא ייצג בכפר יונה אלא רק בפרדס חנה "אז הוא לא יודע מכל, גם לא היה צריך לדעת").
מבחינתו של שמריה, אותם "אנשים מצרפת מאד מאד עשירים, יש פה המון קרקעות", הסכימו לקבל מחיר מסוים "נטו" עבור כל מיגרש (למעט מס שבח), והם לא היתעניינו ולא שאלו מה ההוצאות הכרוכות בכך, מי ישווק את המגרשים, עבור איזה סכום וכיו"ב. לכן, שמריה תירץ לעצמו כי "זה נהנה וזה לא חסר", וכדבריו לחוקר:
"שמריה: תראה, להם לא חסר, אנחנו הבאנו להם הרבה מיליונים.
בית המשפט הגיע למסקנה כי רכישת 11 המגרשים החד-משפחתיים על ידי שמריה וילדיו, שעה ששמריה היה משווק ומתווך המקרקעין, ללא הסכמה מראש ובכתב של גוטמן, נגועה בנגוד עניינים ובהפרת חובות הנאמנות שחב שמריה לחברה ולגוטמן, כבעלים של המקרקעין.
...
עם זאת, וגם בהינתן המסקנה שהמערערים חטאו באי יושר כלפי החברה וגוטמן, דומה כי סכום שכר הטרחה וההוצאות שהושת על המערערים הוא חריג.
סוף דבר
(-) הערעור של ורד (ע"א 947/19) נדחה בזה.
(-) מתקבל הערעור לגבי חיובו של יעקב, ביחד ולחוד עם שמריה ויוסף, בנזק שנפסק על ידי בית משפט קמא בגין מכירת מקרקעי כפר יונה.