מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שיבוש הליכי משפט: הפרעה לחקירה או למשפט

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

(1)קיים יסוד סביר לחשש ששחרור החשוד או אי-מעצרו יביא לשיבוש הליכי חקירה או משפט, להתחמקות מחקירה מהליכי שפיטה או מריצוי עונש מאסר, או יביא להעלמת רכוש, להשפעה על עדים או לפגיעה בראיות בדרך אחרת; (2)קיים יסוד סביר לחשש שהחשוד יסכן את ביטחונו של אדם, את ביטחון הציבור או את ביטחון המדינה; (3) בית המשפט שוכנע, מנימוקים מיוחדים שיירשמו, שיש צורך לנקוט הליכי חקירה שלא ניתן לקיימם אלא כשהחשוד נתון במעצר; בית המשפט לא יצווה על מעצר לפי עילה זו לתקופה העולה על 5 ימים; שוכנע בית המשפט שלא ניתן לקיים את הליך החקירה בתוך התקופה האמורה, רשאי הוא לצוות על מעצר לתקופה ארוכה יותר או להאריכו ובילבד שסך כל התקופות לא יעלו על 15 ימים.
אותן מטרות הן הבטחת החקירה וההתייצבות למשפט, מניעת הפרעה לחקירה, מניעת שבוש ראיות והבטחת שלום הזולת והציבור.
...
לסיכום- דין התביעה להידחות.
במענה לשאלה זו אני סבור שכך הוכח ולא הוכח כי פעל שלא בהתאם לסמכויותיו.
בנוסף, אני סבור שלא הוכח כי התגלתה כל התרשלות בהתנהגותו של הקצין הממונה ועל כן נתונה למשטרה ההגנה הקבועה בחוק הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב-1952.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו החזקת סם מסוג קוקאין במשקל 20.02 גרם, שלא לצריכה עצמית וכן עבירות של שבוש הליכי משפט והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
עוד נטען, כי היתנהגות המשיב מקימה עילת מעצר של חשש לשיבוש הליכי משפט או היתחמקות מהליכי שפיטה או השפעה על עדים.
המפקחים המוצעים נחקרו בבית המשפט.
...
לאור זאת, בהתחשב בכמות הסם בה מדובר ובסוג הסם בו מדובר, לאחר שברכב נתפס גם משקל אלקטרוני המעיד לכאורה על מעורבות של המשיב במערך הפצת הסם ובהיעדר כל גרסה מצדו היכולה להחליש את חזקת המסוכנות בעניינו אני דוחה את הבקשה לשחרור המשיב לחלופה המוצעת ללא המלצה מתאימה של שירות המבחן.
בנסיבות אלה, אני דוחה את בקשת המדינה להורות על מעצרו עד תום ההליכים נגדו ללא קבלת תסקיר בעניינו.
אשר על כן אני מורה לשירות המבחן להגיש תסקיר מעצר בעניינו של המשיב, במסגרתו תבוצע הערכת מסוכנות וכן תיבדק החלופה המוצעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הבהירה כי המסמכים הרלוואנטיים לענייננו נילקחו ממנה ע"י רשויות החקירה והרשות לניירות ערך עם תחילת החקירה הפלילית, וכי הרשויות סרבו להעמיד לרשותה את המסמכים, עקב חשש לשיבוש הליכי משפט או הפרעה להליך הפלילי.
...
משכך, ומשקבעתי כי ההטעיה הנטענת הסתיימה בספטמבר 2012 ולכל המאוחר ביוני 2013, וכן נוכח היקף המידע שהיה בידי התובעת לכל המאוחר בחודש יוני 2013, אני קובעת כי השעיית מרוץ ההתיישנות לפי סעיף 7 לחוק ההתיישנות בכל הנוגע לתביעה כנגד הנתבעים הסתיימה לכל המאוחר ביום 16.6.13.
גם כאן מהמקובץ לעיל עולה כי בידי התובעת היה "כוח תביעה" כנגד הנתבעים לכל המאוחר בחודש יוני 2013, והיו בידיה הרבה יותר מ"קצה חוט, חשד או סברה" בדבר קיומן של העובדות המקימות את עילת התביעה, גם אם לא היו בידיה כלל הראיות שבאמצעותן ניתן להוכיחה (ראו ההלכות שהוזכרו בעניין זה בפסקאות 46-47 לעיל).
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל הנני מקבלת את הבקשה לדחיית התביעה על הסף של התביעה מחמת התיישנות.

בהליך ערר על החלטת קצין (ע"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

(1)קיים יסוד סביר לחשש ששחרור החשוד או אי-מעצרו יביא לשיבוש הליכי חקירה או משפט, להתחמקות מחקירה מהליכי שפיטה או מריצוי עונש מאסר, או יביא להעלמת רכוש, להשפעה על עדים או לפגיעה בראיות בדרך אחרת; (2)קיים יסוד סביר לחשש שהחשוד יסכן את ביטחונו של אדם, את ביטחון הציבור או את ביטחון המדינה; (3)בית המשפט שוכנע, מנימוקים מיוחדים שיירשמו, שיש צורך לנקוט הליכי חקירה שלא ניתן לקיימם אלא כשהחשוד נתון במעצר; בית המשפט לא יצווה על מעצר לפי עילה זו לתקופה העולה על 5 ימים; שוכנע בית המשפט שלא ניתן לקיים את הליך החקירה בתוך התקופה האמורה, רשאי הוא לצוות על מעצר לתקופה ארוכה יותר או להאריכו ובילבד שסך כל התקופות לא יעלו על 15 ימים.
  אשר לעוררים 3 ו- 4, לא הונח בפניי חומר ראיות, שמצביע על כך כי אלה סירבו להתפנות ממקום העצרת על אף שבדוחות העיכוב צוין כך. בנוסף, העורר 4, כלל לא נחקר בגין עבירה של הפרת שלום הציבור, אלא הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, עבירה שכאמור לא מצאתי כל בסיס ראייתי, לחשד לגביה בחומר הראיות.
...
לאור כל האמור, משלא מצאתי פגם בהחלטתו של מפקד התחנה, הנהנית מחזקת תקינות המעשה המנהלי, שלא להתיר קיום העצרת בנסיבות החריגות והמיוחדות ולנוכח המידע שעמד לנגד עיניו ומשלא מצאתי כי נפל פגם מהותי בהחלטה להורות על שחרור בתנאים בנסיבות, לא מצאתי מקום להורות על ביטול החלטת הקצין הממונה, למעט התערבות כאמור לעיל, במידתיות ההרחקה.
בהקשר זה, אין בידי לקבל טיעוני העוררים, כי לא קיים רציונל להרחקה דווקא מהעיר נצרת, וזאת בעיקר בשל היותה עיר מרכזית, בה בחרו העוררים לקיים את העצרת, ואשר מצדיקה את ההחלטה שהתקבלה על ידי הקצין.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מורה על התערבות חלקית, בנוגע לתנאי השחרור כמפורט לעיל.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

על רקע זה, יוחס למבקשים חשד לבצוע עבירה של היתנהגות במקום צבורי באופן העלול להביא להפרת השלום, לפי סעיף 216(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין), והפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
המבקשים מבססים את טענתם על התיבה "שיחרור בערובה יהיה על תנאי שהחשוד יתייצב לחקירה או למשפט בכל מועד שיידרש, ושלא ישבש הליכי חקירה ומשפט..." (ההדגשה הוספה – י' כ'), שבסעיף 42(ב) לחוק המעצרים, ועל התיבה "שיחרור בערובה הוא על תנאי שהמשוחרר יתייצב לחקירה, לדיון במשפטו או בעירעור, או לנשיאת עונשו, בכל מועד שיידרש, וכן שיימנע מלשבש הליכי משפט..." (ההדגשה הוספה – י' כ'), שבסעיף 48(א) לחוק המעצרים.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, כמו גם בהחלטותיהן של הערכאות קמא, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
ייתכן אף כי מסקנה זו עולה במישרין מהוראות סעיף 46(ב) לחוק, הכוללות בשיקולי השופט את מהות העבירה ואת עברו הפלילי של הנאשם" (עניין כיאל, בפסקה 7).
אשר על כן, דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו