בית המשפט קמא קבע כי המשיב הרים את הנטל המוטל עליו להראות ששטר החוב והערבות האישית עליהם חתם נימסרו על תנאי לפיו ערבותו לחברה מותנית בקבלת סחורה נוספת עד למסגרת האשראי החדשה, כאשר הוכח שהמערערת לא עמדה בהתחייבות למשיב ולא סיפקה סחורה נוספת כנגד ההמחאות שמסר לה בנגוד למוסכם, "אצה רצה" לנקוט בהליכי גביה כנגד המשיב והפרה את היתחייבותה למשיב להוסיף ולמכור סחורה לחברה עד למסגרת האשראי החדשה ופעלה בנגוד למוסכם תוך הפרת עסקת היסוד.
שינוי חזית מהותי זה שנעשה ע"י המשיב בסיכומיו בולט כאמור לאור זניחת כל טענותיו השטריות והחוזיות כולל טענות הזיוף והמרמה, כאשר לפתע בסיכומי המשיב שהגיש לאחר שהמערערת הגישה את סיכומיה בה לא התייחסה כלל לטענה זו שטרם נולדה, הוא ציין כי "בחר להיתמקד" בעסקת היסוד והפרתה בלבד (לכאורה עקב מיגבלות על אורך הסיכומים) שכן זה העיקר והפרתה באי הספקת סחורה חדשה שהייתה תנאי להתחייבויותיו השטריות והחוזיות.
...
המשיב זנח את טענותיו שחלקן נדחו (ושהיו נדחות ממילא) של זיוף כתב הערבות, העדר תוקף שטר החוב, העדר הבנת השפה העברית, העדר הסברים כערב, העדר חוב, מרמה וקנוניה וכו'.
יחד עם זאת, לגבי גובה החוב, אני סבור שאין מקום לחיובו של המשיב בסכום שמעל 192,339 ₪ (משוערך) שזה היה גובה החוב של החברה למערערת בזמן חתימת כתב הערבות וזה גם (במדויק) גובה הסכום של השיקים שמסר המשיב למערערת, שלטענתו נאמר לו גם בעל פה שזהו גובה החוב המקסימלי, ובהתחשב בכך שהמשיב לא קיבל (גם אם עקב זאת שלא ביקש וגם אם הייתה כוונה לכך) סחורה ובכך שהמערערת הסכימה בעבר, בהגינותה, לכך שהמשיב יפרע את החוב בסכום המוסכם הנ"ל 192,339 ₪.
כמו כן ישלם המשיב למערערת שכ"ט עו"ד בגין התביעה בבית משפט קמא בסך של 15,000 ₪ ובנוסף שכ"ט עו"ד בגין הליך הערעור בסך של 20,000 ₪.