ציין הנתבע כי הבעלים של חברת מראחלה הוא אחיו, עבד אלרחמן (להלן "עבד"), אשר היתקשר עם התובעת בהסכם אשראי לאספקת דלק לחברת מראחלה שבבעלותו, וכי השטר מושא התביעה הוא שטר בטחון לעסקה זו. לגירסתו, כפי ששמע מאחיו עבד, שטר הבטחון נעשה בנוסף להפקדת פקדון בסך של 100,000 ₪ אצל התובעת, אולם בשלב מסוים, כמספר שנים לאחר תחילת ההסכם, התובעת ביקשה להגדיל את סכום הפקדון, ומשסירבה חברת מראחלה לכך, ביטלה התובעת את ההסכם עם חברת מראחלה ואף מימשה את הפקדון בסך 100,000 ₪, תוך שביצעה זכוי בסך 100,000 ₪ עבור החוב השוטף של חברת מראחלה לתובעת, בגין הדלק.
כן ראה כב' השופט זוסמן, בספרו "דיני שטרות" (מהדורה שישית, עמ' 252-253): "זיוף חתימתו של אדם הוא פגם חפצי. על פי סעיף 22(א) לפקודה, האדם שחתימתו זויפה אינו חב, גם לא כלפי אוחז כשורה. ולא זו בלבד שאין חבות, אלא באמצעות הזיוף אינה עוברת כל זכות בכלל". אם כך, הנטל על התובעת להוכיח טענתה, כי אין המדובר בחתימה שזויפה, אלא בחתימת הנתבע מדעת על שטר החוב, כערב לחוב החברה שבבעלות אחיו עבד.
אין לפרש את כתב הערבות במנותק מנסיבות כריתתו ומהמסכת העובדתית המשתקפת בו. גם אלו המדגישים את חשיבות לשון החוזה סבורים כי לא רק מילותיו המפורשות של החוזה צריכות לבוא בחשבון בפתח תהליך הפירוש.
לענייננו, על גבי שטר החוב, בחלקו העליון, נכתב: "אני מתחייב לשלם נגד שטר זה לפקודת חברתTen חברה לדלק בע"מ ח.פ 511540809". בחלקו התחתון של השטר, בחלקה של ערבות האוואל, נכתב: "אני ערב ערבות אואל לתשלום השטר ע"י עושה השטר". לשונו של שטר החוב עליו חתם הנתבע כערב בערבות אואל לחובות החברה כלפי התובעת, איננו מיפרט כלל לאיזה צורך או מטרה נחתם, ובגין אילו חובות או חיובים, מקים השטר ערבות לנתבע.
...
"סבורני, כי אמת המידה להחלת ההנחה האמורה היא הציפייה ההגיונית והמתבקשת, בנסיבותיו של המקרה, כי בעל הדין אכן ישמיע את העד המסוים, שלא הובא על-ידיו לעדות, לשם גילוי האמת וחקר העובדות, כפי שאותו בעל-דין טוען להן".
יחד עם זאת, כפי שנקבע בדין ובפסיקה "לא קיימת מניעה במשפט האזרחי להכריע על פי עדות יחידה של בעל דין או בעל עניין (סעיף 54 לפקודת הראיות [נוסח חדש] תשל"א -1971), אולם מטבע הדברים הערכת משקלה של עדות כאמור היא עניין שעל הערכאה הדיונית להידרש לו בזהירות מובנית, ומכל מקום, מדובר בהכרעה שבמובהק היא תלוית נסיבות" ראה רע"א 3567/13 ע-מ-ס-ת ניהול והשקעות בע"מ נגד עטרה סחר רכב בע"מ [פורסם בנבו] מפי כב' השופט רובינשטיין, סעיף ח' לפסק הדין.
בעניין פרשנותו של כתב ערבות, ראה עא 3894/11 דלק - חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' ניר בן שלום, פ''ד סו(2) 544:
"אכן, לשונו של כתב הערבות כללית היא. מקריאתו ניתן להסיק כי מדובר בערבות כלפי כל עסקאותיה של החברה עם דלק. אולם, כפי שמציין בית המשפט המחוזי לא ניתן לשלול גם מסקנה אחרת, לפיה ההסכם חל על עסקה מסוימת, אשר לגביה תהא ערבות ל"כל חוב והתחייבות" של החברה כלפי המערערת מעת לעת; גם לגבי עסקה אחת, ובמיוחד בעסקה מתמשכת ומורכבת, עשויות להיות התחייבויות שונות מזמן לזמן.
סוף דבר
בנסיבות העניין, ובשים לב לאמור לעיל, מורה על דחיית התובענה.