צו הארנונה של המשיבה מגדיר מהו "שטח ביניין שאינו משמש למגורים" כדלקמן:
"...כל יחידת שטח ברוטו שאינה משמשת למגורים והשמוש בו הוא עסקי או אחר כגון: תעשיה, מלאכה, מסחר ושירותים בנקאיים, תחנות דלק, מוסכים, אולמי שמחות, מוסדות, משרדים, מרפאות, מרכזי חלוקת דואר, בריכות שחיה, מיתקני ספורט ונופש, מועדונים, מסעדות ומזנונים, מרכזים מסחריים וקניונים וכל עסק אחר שלא פורט כאן, יחויב בארנונה על כל השטח הבנוי ברוטו, לפי מידות חוץ, כולל קירות פנימיים בכל הקומות, לרבות מדרגות, יציעים, גלריות ומבני עזר, מחסנים, מרתפים, סככות וקונסטרוקציות וכן שטחי איחסנה לא מקורים, לרבות קרקע שעיקר שימושה עם המבנה ובלעדיו, כולל שטחים משותפים."
(הדגשות שלי - ר.ב).
וכך קבע שם בית המשפט העליון (כב' השופטת נאור, כתוארה אז, בדעת רוב):
"למערערים יש משרד. לנכס זה של המערערים שטחים נלווים כאלה ואחרים (הכוללים גם מקום חניה) אך אין מדובר במיתקן רב תכליתי. הזיקה שבין השטחים הנלווים (לרבות מקום החניה) לבין השטח העקרי (המשרד) היא ברורה ואף אם יאמר כי לא כל השטחים הנלווים הכרחיים לתכליתו של השטח העקרי עדיין לא ניתן להתייחס אליהם כחלק נפרד" [ראו פסקה 5 לפסק דינה של כב' השופטת (כתוארה אז) נאור].
...
כמו כן מגדיר צו הארנונה "שטח משותף בבניין שאינו למגורים" כדלקמן:
"...כל שטח המשמש לצורכי עזר של דיירי הבניין ואינו למגורים כגון: מעליות, שטחי מעבר, מדרכות, שירותים, חדרי חשמל וכיו"ב. אם הבניין בבעלות אחת או מחזיק אחד, יחויב הבעלים/המחזיק בשטח כולו. אם הבניין משותף לכמה נכסים ומחזיקים, יחולק השטח המשותף למחזיקים באופן יחסי לגודל הנכסים של כל מחזיק ויחויב בארנונה לפי סווג אוו מחזיק בבניין".
בהינתן הוראות אלו, אין בידי לקבל את עמדת העותרות בעניין זה. צו הארנונה נוקט במפורש במילה "כגון", דהיינו, מונה דוגמאות המלמדות על כוונתו ואין לומר כי מדובר ברשימה סגורה שתעיד כי בהעדר הגדרה של סיווג חניות מעיד הדבר על העדר חיוב בארנונה.
לאור כל האמור, והגם שקבעתי כי החלטת המשיבה עומדת במתחם הסבירות ואינה נגועה בפגם מהותי אשר יצדיק התערבות בית המשפט הרי שבנסיבות העניין, בהן סברה המשיבה אף היא כי יש לקדם תיקון צו הארנונה על דרך של קביעת תעריף לחניה לעסקים (הפחתה של 40%) מן הראוי כי תבצע בחינה מחודשת של הסיווגים הקיימים בצו הארנונה שלה שמא מחייב הדבר עדכונים והתאמות לנהוג ברשויות מקומיות אחרות דומות.
סוף דבר
לאור כל האמור, העתירה נדחית.