באשר לטענת התביעה בגין שורשי העץ הגורמים להרמת האספלט, משיבים הנתבעים כי הבניין הנו בן כ-45 שנים, לכן טבעי כי האספלט יראה באופן זה. אין שביל הגישה מאפשר נסיעה במהירות של כ-80 קמ"ש, אלא כ-1 קמ"ש, לצורך כניסה לחנייה, ולכן היתרוממות של מספר ס"מ במקום שטן, אינה מהוה סכנה או נזק.
לאור העובדה כי עץ הפיקוס גורם להופעתם של עכברים, חולדות ועטלפים, גורם ללכלוך חזית הבניין, מכוניות דיירי הבניין, פירותיו ועליו הנושרים גורמים לצורך תדיר בניקוי גג הבניין, חצר הבניין, תריסי דירות הבניין וקירות הבניין, ובנוסף לכל אלה, שורשי עץ הפיקוס גורמים להתרוממות האספלט, דבר הגורם לסכנה להולכי רגל, לפגיעה במכוניות התובעים, המהוה מפגע, כפי שקבע שפיר, מבחינה אובייקטיבית, ממלא אחר דרישת הסעיפים האמורים, ומהוים בכך כמטרד ליחיד.
שפיר לא שינה את מסקנותיו והוא העיד בבית המשפט:
" אני הערכתי את עלות הגיזום בסך של 3,000 ₪ פלוס מע"מ ואת עבודות תיקון האספלט בסך נוסף של 3,000 ₪ פלוס מע"מ. כל זמן שלא יורידו את העץ אנחנו צפויים כל מספר שנים להגיע לאותו המצב. אני גם ציינתי שבהחלט יכולה להיות פגיעה בצנרת" (עמוד 5 ש' 25-28 ).
...
עוד העיד שפיר בעניין גבולות גיזום העץ, ואמר: "זה נראה לי סביר להשאיר מטר אחד מהגזע הנמצא על הגבול כיוון שזה לא מפריע, לדעתי זה הפרעה בגבול הסביר ומבחינת העץ זה משאיר אותו בצורתו, כעיקרון אפשר, אבל אז הוא מאבד מבחינת הצורה, וזה ישחית את העץ" (עמוד 4 ש' 16-18).
סוף דבר
יש לראות את עץ הפיקוס לרבות ענפיו, שורשיו ופירותיו, ככזה המהווה מטרד כמשמעותו בהוראות פקודת הנזיקין וככזה אשר הנתבעים חייבים לפעול לתיקונו מכוח הוראות חוק המקרקעין.
הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בסך כולל של 3,500 ₪.