מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שומת מקרקעין לצורך חישוב מס שבח

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

" בשנת 2010 פורקה החברה בהסכמה, והזכויות שנותרו במקרקעין עברו ללא תמורה לשני בעלי מניותיה באופן שווה, הם המשיבים בעירעור זה. חלקים מהקרקע נמכרו במספר עיסקאות, לפני ואחרי פירוק החברה, כאשר לצורך חישוב מס השבח תאריך הרכישה שדווח לפקיד השומה היה 31.12.2000 (להלן: המועד המאוחר).
...
לסיכום, המקרה שלפנינו עוסק בפרשנות של חוזה קונקרטי, ללא צורך לקבוע כלל מנחה, ובוודאי שלא כזה הנוגע לדיני המס עצמם.
המסקנה העולה היא כי אין המדובר בבעיה משפטית כמשמעותה בסעיף 90 לחוק מיסוי מקרקעין.
האמור רק מחזק את המסקנה כי עסקינן בסוגיה עובדתית ולא בבעיה משפטית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

בטופס ההצהרה שהגישה המערערת היא ציינה (בדרך של סימון במשבצת המתאימה בטופס) כי ההצהרה מוגשת לפי סעיף "73(א)(1) לצורך מס שבח (הצהרה רגילה על מכירת זכות במקרקעין)". זאת, להבדיל מהצהרה על "שומה עצמית", שלה מיועדת משבצת אחרת בטופס, שלא מולאה על ידי המערערת, המוגשת לפי "סעיף 73(א)(2) לצורך מס שבח (שומה עצמית)". ביום 1.10.98 הוציא המשיב שומה בה חויבה המערערת בתשלום מס שבח בגין המכירה.
סוגיית הגדרת ה"דירה" עמדה במרכז הדיון בפסק הדין בעיניין נסל הנ"ל. באותו עניין, נדון פיצולו של נכס מקרקעין לצורך חישוב מס השבח אשר יש לשלם במכירת הנכס.
...
לפיכך, מקובלת עלי קביעתה של ועדת הערר, כי המערערת איננה יכולה "לבסס טענת סופיות על אדני טעותה היא", ומשלא תיקנה את הטעות, היא איננה יכולה לקטוף את פרי טעותה.
אני סבור שאין להתערב בשיקול דעתה של ועדת הערר גם בנושא קבלת סיכומי המשיב, חרף האיחור הנטען של 7 ימים בהגשתם.
סוף דבר, צדקה ועדת הערר בקביעתה כי בשל נתוני הסביבה בכלל ומקרקעי המערערת בפרט, לא ניתן היה לפצל את המקרקעין לשם קבלת פטור מתשלום מס שבח בגין מכירת דירת המגורים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

כיצד יחולץ שווי הרכישה של החלק הנמכר מתוך שווי הרכישה של כלל זכויותיו במקרקעין לצורך חישוב מס-השבח החל על העסקה? מהו פירושה הנכון של נוסחת החישוב הקבועה לעניין זה בסעיף 22 לחוק מסוי מקרקעין (שבח, רכישה, מכירה) תשכ"ג – 1963 (להלן: חוק מסוי מקרקעין)? זוהי השאלה העומדת לדיון בעירעור זה. העובדות ביום 9.8.1994 התקשרו המשיבים בעסקת קומבינאציה עם החברה הקבלנית ש.א.פ בע"מ (להלן: החברה הקבלנית), לפיה מכרו לחברה הקבלנית 48% מתוך זכויותיהם במיגרש מסוים המצוי בחלקה 1 בגוש 6896 (להלן: החלקה), כנגד שירותי בניה שהתחייבה החברה הקבלנית ליתן להם בשטח המיגרש (להלן: עסקת הקומבינאציה או העסקה).
במלים אחרות, ככל שעסקינן במכירת חלק מסוים מתוך מקרקעין הטרוגניים ונוכח הבעייתיות המתעוררת ביישום הנוסחה הכללית שבסעיף 22 לחוק מסוי מקרקעין על מכירה מסוג זה, אני סבורה כי יש לאפשר לנישום להציג בפני פקיד השומה ראיות, אם יש בידיו כאלה, באשר לשווי הרכישה של החלק הנמכר וזאת בטרם תיושם הנוסחה הכללית שבסעיף 22 לצורך חישובו של שווי זה, על כל הבעייתיות הכרוכה בכך כמפורט לעיל.
...
עוד אני סבורה כי יש לפרש את נוסחת החישוב הקבועה בסעיף 22 לחוק מיסוי מקרקעין כנוסחה של יחסי שטחים ועל כן יש להוסיף ולהורות לוועדת הערר כי אם לא יהיה בידי המשיבים להציג ראיות מהימנות באשר לשווי הרכישה של החלק הנמכר בפועל, יחושב שווי זה על פי יחס של שטחים, כאמור.
מקובלת עלי בהקשר זה עמדת המשיבים כי מדובר בטענה סתמית ועמומה שיש קושי להתייחס אליה לגופה בהיעדר פרטים לביסוסה.
ואף על פי כן סבורני שראוי לאמץ את שיטת ה"יחס של שטח" המוצעת על ידי המערער.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2008 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענתה קיים לה הפסד צבור בסך 1,135,318 ש"ח לסוף שנת 2002, הפסד שהוא לגישתה בר קזוז במסגרת שומת מסוי מקרקעין לצורך חישוב מס שבח.
...
לטענת המשיב, דין העתירה להידחות על הסף מחמת היעדר עילה.
דין העתירה להידחות על הסף מבלי להכריע בשאלה המשפטית שתידון בערר בעניין חישוב השבח בכלל והזכות לקיזוז בפרט.
בהיעדר פניה מוקדמת של העותרת למשיב, אין העותרת רשאית לעתור ישירות לבית משפט זה לקבלת הסעד המבוקש בעתירה, ומכאן שדין עתירתה להידחות על הסף.
העתירה נדחית על הסף.

בהליך ערעור מסים (ע"מ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

" 4. מבחינת ההסדר החקיקתי כמפורט לעיל, דומה הוראת החוק כאן להסדר החקיקתי של חוק מסוי מקרקעין, לצורך חישוב מס שבח (ראה עמ"ה (חי') 434/03 ווקס נ' פקיד שומה חיפה. ניתן ביום 19/6/06. סע' 11 לפסק הדין).
...
-הרוכשים החליפיים מכרו בסופו של דבר את 50% מן המניות שרכשו בחב' קיש לצד ג' והתנאים במכר היו שונים ברכישה ונמוכים באופן משמעותי, ולעניין זה אף מתנהל הליך של בוררות (עמ' 86 לפרוטוקול ביהמ"ש).
המסקנה הייתה חיובית באופן שנמנעת החלת החריג לכלל.
התוצאה: אשר על כן, אני מורה על קבלת הערעורים בחלקם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו