השאלה היא: האם דין אחד לזכות הערר ולאי-ציון הפרטים ששמשו יסוד לחישוב ההיטל; או שיש שוני מהותי ביניהם, אשר צריך להביא לתוצאה שונה, כאשר מדובר באי-הודעה על זכות הערר.
עו"ד מנדל, ב"כ העוררת ב-ע"א 294/02, מציינת בסיכומיה, על דרך השוואה, כי המועד של 30 יום נקצב גם להשגות על היטל השבחה ועל מס שבח, אלא שבשונה ממצב הדברים לגבי היטל הביוב-אותם 30 יום נמנים מעת שהנישום קיבל שומה מפורטת של כל אחד משני החיובים הללו, שבה מפורטים בדיוק יסודות השומה וכיצד נקבע סכום החיוב.
קביעה כי בהיעדר הודעה על זכות הערר, לא החל מניין המועד להגשתו, מצוייה במישור הדיוני בלבד, ואין בה-כשלעצמה-כדי לגרוע מחובתו של הנישום, במישור המהותי, לשלם את היטל הביוב כחוק.
...
תמצית המורם מכל המקובץ:
א.החוק מחייב את הרשות המקומית להודיע על זכות הערר בדרישת התשלום.
לפיכך אנו מקבלים את טענת העוררים וקובעים, כי בהעדר הודעה, בדרישת התשלום, על זכות הערר-לא החל להימנות המועד להגשתו.
לא מצאנו להתייחס בהחלטה זו לטיעונים של הצדדים בעניין הסמכות הטבועה; בעניין התיישנות שלא מדעת (סעיף 8 לחוק ההתיישנות, התשי"ח-1958); בעניין אופן הסילוק של ערר על הסף (מחיקה, דחייה, או דחייה תוך העברה אל ביהמ"ש); וכן-טיעונים שונים לגוף העררים, אשר אין מקומם בדיון בטענת הסף, שבה בלבד עוסקת החלטה זו.
כל אחת מהמשיבות בעררים מס': 312/02; 229/01; 218/03; 294/02; 288/03; תשלם לעוררים באותו ערר הוצאות הדיון בטענה הטרומית ושכ"ט עו"ד בסך 1500 ₪, בתוספת מע"מ ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל (ביתר העררים שבכותרת לא הוכנו כתבי טענות במיוחד לצורך החלטה זו).