רקע בתמצית
ענייננו בהיטל השבחה שנקבע ביחס למקרקעין הידועים כחלקות ישנות 4 – 13, חלק מחלקה 2 וחלקה חדשה 120, בגוש 6909, שברחוב הירקון 51, 53 ו-55 בתל אביב (להלן: "המקרקעין").
המערערת טוענת כי יש לבחון את ערך המקרקעין במצב הקודם בהתאם לשווי שנגזר מהיתר הבניה הראשון, ואילו ועדת הערר קבעה את היטל ההשבחה על פי השומה המייעצת, שהתייחסה לערך המקרקעין במצב הקודם בהתאם לנספח הבינוי המנחה.
זאת, תוך ייחוס תוספת גובה של 20 ס"מ בלבד למצב החדש (שם, סעיפים 7.2(2), 7.6 ו-8), כעמדת המערערת בעירעור זה.
בתשובתה לערר על שומת היטל ההשבחה (נספח ד'2 לכתב העירעור), לא כפרה המשיבה בקביעת השמאי מטעמה בנוגע למצב הקודם ולשיעור תוספת הגובה, אלא טענה כי אין להתערב כלל בקביעות השומה.
...
הכפלת התרומה בשטח העיקרי של הקומה הטכנית, העומד על 26 מ"ר, בשווי למ"ר שנקבע בשומה המייעצת, שהועמד על 49,000 ש"ח, תביא להשבחה של 127,400 ש"ח בגין רכיב זה.
טענות המשיבה בתמצית
המשיבה טוענת, כי דין הערעור להידחות.
המערערת טוענת כי ניתן היה לנצל את מלוא השטחים גם לפי היתר הבניה הראשון, אולם משיקולים תכנוניים היא בחרה שלא לעשות כן. אין בידי לקבל טענה זו. מעבר לעובדה כי טענותיה של המערערת בעניין זה הן טענות עובדתיות שלא הוכחו, לו אכן ניתן היה להשיא את ערך המקרקעין לפי התכנית, תוך ניצולם המלא של השטחים, חזקה על המערערת כי הייתה מבקשת לעשות כן ולאשר היתר בניה שכזה.
יתרה מכך, אני סבורה כי מבחינה רעיונית, כלל לא אמור להיות הבדל ביניהן.
מכל מקום כאמור, לא ניתן לומר כי ניתוח השמאית המייעצת את סוגיית ניוד קומת הגלריה אינו סביר באופן המצדיק להתערב בו.
סיכומם של דברים, הערעור מתקבל ברובו, והיטל ההשבחה ייקבע בהתאם לקבוע בתחשיב החלופי ובסך של 23,115,714 ש"ח.
המשיבה תישא בהוצאות המערערת ובשכ"ט באי-כוחה בסך של 25,000 ש"ח.
ניתן היום, ט' אייר תשפ"א, 21 אפריל 2021, בהעדר הצדדים.