מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שווי שכר טרחת כונס נכסים בהליך פירוק שיתוף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמות המידה מהפסיקה לקביעת שכר הכלל הנוהג בנוגע לשכר טירחת כונס נכסים בהליכי מימוש ופרוק שתוף הוא פסיקת שכר בשיעור של 10%-6% משווי הנכס (ראו: ע"א 373/70 מרגוליס נ' בנק ארץ ישראל בריטניה בע"מ, פ"ד כח(1) 273 (1971); ע"א 621/83 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' פינצ'וק, פ"ד מא(2) 660 (1987), עודד מאור ואסף דגני על כונס נכסים, כנוס נכסים בהוצאה לפועל ובהליכי אכיפה מנהלית (2015), בעמ' 590).
...
שחרור המנהלים מתפקידם 148 סוף דבר 150 מבוא עיקר ההליכים המשפטיים בתיק לפני בקשה לקביעת שכר למנהלים מיוחדים בגין פעולות שבוצעו משנת 1994 ואילך לשינוי ייעוד והשבחת גוש 6618 חלקה 3 (ולהלן: "הקרקע" או "החלקה").
לאחר שבחנתי את הדברים, מצאתי כי יש לבטל גם את מינויו של ד"ר שגב כמנהל.
סבורני שההרשעה, בהצטרף ליתר הנסיבות, אינה מאפשרת להותיר את המינוי על כנו.
סוף דבר מצאתי לדחות את עתירת המבקשים לחיוב המינהל בשכרם.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין ת"א (חדרה) 61670-01-16 יבולים נכסי ש. שרון (1964) בע"מ נ' גמליאלי, פסקות 17-13 (פורסם במאגרים המשפטיים, 22.6.20), סקר בית המשפט בהרחבה את שכר הטירחה הנהוג בכינוס נכסים בהליכי פירוק שתוף.
סבורני כי אכן שוויו הגבוה של הנכס מצדיק פסיקת שכר הטירחה על הצד הנמוך של שכר הטירחה הנהוג בהליכי פירוק שתוף, שכן מדובר בסכום גבוה יחסית.
...
כמפורט בהמשך, לאחר שנתתי את דעתי למכלול הנתונים, הגעתי למסקנה שאין מקום לשנות מהמוסכם ואפרט טעמי; פעולות המנהלים המיוחדים ראויות להערכה, והם נדרשו לפעולות שונות כמתואר בכתבי הטענות בבקשה ובסיכומים.
סבורני כי אכן שוויו הגבוה של הנכס מצדיק פסיקת שכר הטרחה על הצד הנמוך של שכר הטרחה הנהוג בהליכי פירוק שיתוף, שכן מדובר בסכום גבוה יחסית.
ודוק; בהינתן השווי הגבוה של הנכס, והסכמת הצדדים עליה עמדתי דלעיל, סבורני כי יש להסתייע בתקנה 13(א) לתקנות השכר, ולהורות על הפחתת שכר הטרחה לכדי 6% משווי מכירת המקרקעין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בתחום זה – לעומת האחרים שהוצגו לעיל – אין חקיקה מוסדרת והנוהג הקיים, שקבל ביטוי בפסיקה, הוא שבדרך כלל מועמד שכר טירחתם של כונסי נכסים בפרוק שתוף במקרקעין בטווח של 6% עד 10% משווי הנכס הנמכר (לדוגמה: ע"א (ת"א) 3120/00 בלייש אודט שאווט נ' אלבר (מינטלית) נכסים והשקעות בע"מ (21.7.2002)).
בית המשפט המחוזי קיבל את אחד מן הערעורים ופסק בנוגע לשכר טירחתו של הכונס: "היה מקום לפסוק את שכרו של הכונס, באשר הוא סיים את תפקידו, שכר הטירחה הועמד על סכום מתון כפי שהוסכם ואין הצדקה להתערב בגובה השכר, נוכח התמשכות ההליכים והעבודה הרבה והמאומצת שביצע". במקרה אחר הוצע הליך כנוס נכסים לעורך הדין תמורת שכר טירחה בגובה של 60,000 ₪ בצרוף מע"מ. עורך הדין נתן הסכמתו למינוי לשמש ככונס נכסים ומינויו אושר במסגרת פסק הדין שהורה על פירוק השתוף בדרך של מכירה.
...
אחר כל אלה, ואחר ששקלתי בזהירות מהו סך שראוי לפסוק בגין העבודה בתיק, אני סבור ששכר טרחה כולל של מיליון ₪ בתוספת מע"מ (1,170,000 ₪ בסך הכול) לשני הכונסים גם יחד יהיה שכר טרחה הולם, וכך אני מורה.
בשולי הדברים – טרם ניתנה החלטתי באשר לחלוקה מוקדמת של חלק מן התמורה שהתקבלה לתיק.
הכונסים ידווחו עד ליום 5.7.2020 על קבלה של מלוא התמורה, ולאחר מכן תינתן החלטתי באשר לבקשה להורות על העברה מוקדמת של חלק מן היתרה לצדדים.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לכאורה, הכלל הנוהג בנוגע לשכר טירחת כונס נכסים בהליכי מימוש ופרוק שתוף הוא פסיקת שכר בשיעור של 10%-6% משווי הנכס (ראו ע"א 373/70 מרגוליס נ' בנק ארץ ישראל בריטניה בע"מ, פ"ד כח (1) 273 (1971); ע"א 621/83 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' פינצ'וק, פ"ד מא(2) 660 (1987)).
...
גם שכר זה אינו עולה בקנה אחד עם השכר הצודק, הסביר והראוי, גם בהתחשב בעבודה הרבה והברוכה שהשקיעו הנאמנים, ואפשר אף לומר שהוא שונה בתכלית משכר שכזה (ראו פר"ק (מחוזי מר') 31163-01-16‏ גינדס נ' בנק הפועלים בע"מ (29.1.18); הערעור נדחה).
לסיכום, בעוד שככלל נפסק שמקובל לפסוק שכר לבעל תפקיד בשיעור של 10% - 6%, ניתן להבחין במגמה ברורה של פסיקת שכר בשיעורים נמוכים בהרבה, כאשר מדובר במקרקעין ששוויים ניכר.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, נפסק כדלקמן: המנהלים הנוכחיים אינם זכאים לשכ"ט בגין חלק המדינה במקרקעין; הבעלים אינם חבים בתשלום מיסים והיטלים בגין הזכויות שיועברו למנהלים הנוכחיים כשכ"ט ועל האחרונים לשאת בכך; אין מקום להפחית את שכ"ט המנהלים הנוכחיים כפי שנקבע בהחלטה מיום 21.9.08 (8%-3.25%=4.75%).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מהו שווי השכר הראוי לשכר טירחת כונס הנכסים במסגרת הליך פירוק השתוף.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובות מטעם עו"ד אראל והנתבעים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לפסוק לכונס 1.5% מסך התמורה הכוללת בתוספת מע"מ ולהלן אפרט נימוקיי.
לא מדובר בשכר מוסכם אשר לטענת המשיבים כי יש לקבוע שכר טרחה בהתאם לגובה הצעות שכר הטרחה הראשוניות בתיק ייאמר כי אין בידי לקבל עמדה זו. הכונס לא מונה על בסיס שלפיו שכר הטרחה שייפסק לו הוא בהתאם להצעות שכר טרחה של עו"ד אחרים שהוצעו ע"י הצדדים בראשית ההליך.
בשולי החלטתי אציין כי לא מצאתי לייחס חשיבות למחלוקת בין הכונס למשיבים ביחס לשאלה מי נושא בתשלום שכר הטרחה, בהתאם לתגובות שהוגשו בעניין זה, שכן אין בה כדי להשליך על גובה שכר הטרחה הראוי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו