על הצורך בהגנה על אזרחים תמימים העוסקים בשגרת יומם לפרנסתם, עמד השופט א' רובינשטיין בע"פ 9647/09, שור נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 14.10.2009 [פורסם בנבו]:
"שוד כשלעצמו מן החמורות שבעבירות הוא, ועסקינן בשוד בנסיבות מחמירות לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, שעונשו המרבי עשרים שנות מאסר. שוד בתחנת דלק בשעות ליל ניתן להשוותו למשל, לשוד נהג מונית, שעל חומרתו עמד בית משפט זה לא אחת ולא שתיים, ורוב מלים אך למותר; הצד השווה ביניהם הוא הפגיעה במי שנכון לשרת את הציבור, לפרנסתו, גם באישון לילה, והוא חשוף לזדון הזולת. נהג המונית הוא בודד, וכך על פי רוב המתדלק הלילי. דרך יחידה שבתי המשפט יכולים לבטא בה את עמדתם הנחרצת כלפי החוטאים בכגון דא, ולתרום להגנת המתדלקים, היא בענישה"
עבירות השוד המבוצעות כלפי נהגי מוניות אינן תופעה נדירה.
"נהגי מוניות הפכו בשנים האחרונות טרף קל למעשי השוד, הואיל ונאסר עליהם לבחור את נוסעיהם, ולא אחת מנוצלת עובדה זו על ידי אנשים חסרי מצפון כדי להסיעם למקומות מבודדים שם הם תוקפים את הנהגים, מאלצים אותם לברוח על נפשם, וגונבים את רכביהם. זו היתנהגות שחומרתה רבה, ולא אחת פסקנו כי יש להשית בגינה תקופות מאסר ממושכות, במטרה להבהיר לכל את המחיר שיידרשו לשלם אם יימצאו חוטאים בכך..."
(ע"פ 1885/07, עיסא נאיף נ' מדינת ישראל, פורסם בנבו)
ראו גם ע"פ 10828/04 אלטורי טלאל נ' מדינת ישראל, פורסם בנבו.
...
אני סבורה שמתחם העונש ההולם בעבירת שוד בנסיבות של שהייה בלתי חוקית נע בין 4 ל-7 שנות מאסר.
סיכומו של דבר, עונש של 40 חודשי מאסר לו עתרה המאשימה אינו מחמיר עם הנאשם ואפילו חורג ממתחם הענישה התחתון שנקבע על ידי וחורג באופן משמעותי מרף הענישה התחתון שהוצע על ידי המאשימה.
באשר לקנס, נוכח תקופת המאסר והפיתוי שהוטלו על הנאשם, החלטתי להימנע מהטלת קנס.