עניינו של פסק דין זה במחלוקת בסוגית גובה הפצוי לו זכאי התובע עקב תאונת דרכים.
המוסד לביטוח לאומי הכיר בארוע כתאונת עבודה, ונכותו הרפואית של התובע הועמדה על שיעור משוקלל של 19%, המורכבים מנכות בשיעור 10% בשל מצב הרגל לאחר השבר בשוק, ו- 10% בשל תיסמונת בתר חבלתית, כאשר נכות זו מחייבת לעניינו מכוח הוראות סעיף 6ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
חישובי המל"ל בעיניין ההכנסה לצורך חישוב גובה תשלום דמי הפגיעה אינם תמיד חופפים או תואמים את הערכת ההכנסה שנעשית לצורך חישוב הפיצויים במסגרת תביעה לפצויי בגין ניזקי גוף, כאשר האחרונה נעשית על סמך בחינה, לפי חומר הראיות, של ההכנסה שהיתה צפויה אילמלא התאונה.
...
בנדון הוטל על התובע הנטל להוכיח קיום קשר סיבתי בין צריכת קנאביס רפואי לבין הפגיעה בתאונה מושא התביעה, וסבורני שהתובע לא עמד בנטל זה.
התובע אישר בפניי כי הוא פנה לביטוח הלאומי בבקשה להכרה בהוצאות אלה כנובעות מהתאונה, ונדחה, כאשר נזכור כי המל"ל הוא הגוף שקבע כי הנכות המחייבת בהליך זה.
בנוסף, התובע הסתמך על שני מסמכים של המומחה האורתופד הנדון (מחודשים ספטמבר 2021 וספטמבר 2022), ואולם הנתבעת התנגדה להגשת המסמכים, למעט לעניין עצם קיומם, ולתובע ניתנה הזדמנות לזמן את המומחה לישיבת ההוכחות, כאשר בסופו של דבר אותו מומחה לא התייצב והתובע ויתר על עדותו.
סוף דבר
סך נזקי התובע עקב התאונה, כמפורט לעיל, עומד על 389,711 ₪.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 238,105 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד כחוק, והחזר האגרה ששולמה בפתיחה ההליך, כאשר הסכומים ישולמו בתוך 30 ימים מהיום.