התובע הגיש חוות דעת רפואית של ד"ר קוריצקי, לפיה עקב קשר הזמנים, חריגות הארוע של אי עמידה בזמנים וקריסת המחשב, ניתן לקשור בין האירועים לבין הופעת השבץ המוחי הקשה.
תאונת עבודה מוגדרת בחוק כ -
"תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו."
ההלכה המשפטית אשר להכרה באוטם מוחי כ"תאונת עבודה", בדומה להלכה בנוגע לאוטם שריר הלב, נסקרה לאחרונה בעבל (ארצי) 35047-08-13 מרינה בריקלין - המוסד לביטוח לאומי, (23.7.14), בהאי לישנא:
"נפסק לא אחת כי בדומה לאוטם שריר הלב, על מנת שאוטם מוחי יוכר כתאונה בעבודה על המבוטח להוכיח קרות ארוע חריג בעבודתו בסמוך לפני קרות האוטם. השאלה האם ארוע מסוים מהוה ארוע חריג תבחן באופן סובייקטיבי לגבי המבוטח המסוים, דהיינו, כיצד השפיע הארוע בעבודה על אותו מבוטח ולא כיצד היה ראוי שאותו ארוע ישפיע עליו. עם זאת, בחינה סובייקטיבית זו מצריכה עגון בראיות אובייקטיביות. על המבוטח להוכיח כי היה ארוע שיכול להחשב לגביו כארוע חריג, ואין די באמירה שלו עצמו כדי להוכיח את קיומו של ארוע חריג (עב"ל 34697-06-12 אלי פסח לאופולד - המוסד לביטוח לאומי, מיום 11.2.14 בפיסקה 13 וההפניות שם; עב"ל 18386-12-10 קונסטנטין ז'ירנובסקי- המוסד לביטוח לאומי, מיום 17.1.12 בפיסקה 8 וההפניות שם)".
עוד נפסק, בעבל (ארצי) 29425-11-12 יוסף ישראלי - המוסד לביטוח לאומי, (29.4.14), כי:
"קביעת ארוע חריג הנו תנאי בלתו אין, להמשך בירור שאלת הכרה בארוע מוחי כפגיעה בעבודה. במקרה של ספק בחריגות הארוע, על מנת לא לסגור את שערי בית הדין בשלב מוקדם, ההלכה נוטה לכיוון המבוטח, ומאפשרת מינוי מומחה גם במקרה של ספק בדבר חריגות הארוע".
על רקע ההלכה הפסוקה, כמתואר לעיל, נבחן להלן האם ארע לתובע ארוע חריג, בהתאם לחומר הראיות בתיק-
לאור מצבו הרפואי של תובע, למעשה לא ניתן ליתן משקל של ממש לעדותו, או לגירסתו ביחס לאירועים נשוא התביעה.
...
שוכנעתי גם, כי התובע עבד החל מיום חמישי שקדם לאירוע המוחי שעות ארוכות, שכללו עבודה מאומצת עד סמוך לחצות הלילה ביום חמישי, במוצאי שבת וביום ראשון.
לאור כל האמור, מצאתי כי אכן הצטברו בימים שקדמו לאירוע המוחי, חמישי עד ראשון, 28.4.11 עד 1.5.11, מספר נסיבות יוצאות דופן אשר גרמו ללחץ עבודה חריג של התובע.