טענות התובע
לטענת התובע, ביומיים שקדמו לארוע השבץ, הוא ביצע 2 נסיעות עבודה לאירופה כדלקמן:
ביום 14/7/02 בשעות הערב (18:00) התובע יצא בטיסת עבודה הלוך ושוב לדוברובניק, (משך הטיסה לכל כיוון כ- 3 שעות, כאשר בין הטיסות שהיה למשך מספר שעות בדוברובניק.
הכרעה
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר מהי תאונת עבודה שארעה למבוטח כדלקמן:
"תאונת עבודה היא תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו..."
התנאי הראשוני להכרה בארוע מוחי כבתאונת עבודה הנו קרות "ארוע תאונתי", דהיינו פגיעה הנתנת לאיתור בזמן ובמקום באחד מאברי הגוף עקב ארוע חצוני.
דא עקא שעיון ביומנו של התובע מעלה כי עבודתו השגרתית הייתה כרוכה בטיסות עבודה רבות מאוד ליעדים שונים באירופה, כך לדוגמא, עיון ביומן מעלה כי בין 2-5 ביולי התובע טס הלוך ושוב לקופנהגן, אחר כך לאילת ואחר כך למלגה, שבוע לאחר מכן טס לדבלין ובהפרש של יום אחד – לפריז דו"ח הכניסות היציאות מהארץ מעלה כי היו בעבר הזדמנויות אחרות, בהן התובע נידרש לבצע עבודה הכרוכה בטיסה לחו"ל יום אחרי יום.
...
טענות הנתבע
לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה על הסף בשל השיהוי בהגשתה, וזאת מן הטעם שהתביעה הוגשה למעלה מעשר שנים לאחר האירוע התאונתי הנטען, באופן אשר פגע ביכולת לברר את תנאי עבודתו של התובע לאשורם.
לנוכח האמור אנו סבורים כי הטיסות שביצע התובע בימים שקדמו לאירוע המוחי אינן שונות באופן מהותי ממתכונת העבודה הרגילה של התובע ואין ענייננו באירוע חריג.
מעבר לכך, עיינו בחוות הדעת שצירף התובע לסיכומיו אלא שלא מצאנו בה את שמבקש התובע להסיק, שכן חוות הדעת שם עסקה במי שעלה לטיסה במצב של דחק נפשי.
לנוכח כל האמור לעיל מצאנו כי דין התביעה להידחות.