ביום 2.11.14 הגישה המבקשת בקשה לבית דין זה (סק 850-11-14) בה טענה כי ביום 29.10.14 ננקטה על ידי עובדים במבקשת, חברי המשיב, שביתה פראית ללא כל התראה, בת שלוש וחצי שעות, בה הושבתה התחבורה הציבורית שמספקת המבקשת בשעות הבוקר באיזורי מודיעין ומודיעין עילית ונחסמו הכניסות והיציאות לחניוני החברה ונמנע מעובדי המבקשת שרצו לעבוד לבצע את עבודתם.
כמו כן, קובע סעיף 33יא לחוק כי בית הדין לעבודה מוסמך ליתן צו מניעה או צו עשה, וכן לפסוק פיצויים, אף אם לא נגרם נזק של ממון, בגין הפרת איסור זה.
לדעתנו, העובדה שהמחוקק קבע איסור פיטורים והרעת תנאים של עובד בשל חברותו או פעילותו באירגון עובדים, וכן קבע תרופות שבית הדין מוסמך להעניק בגין הפרת איסורים אלה, אין משמעותה כי מדובר ב"סיכסוך משפטי" שאין לשבות בגינו.
בהתאם לכך, להיתנכלות לחברי ארגון עובדים בשל חברותם או פעילותם באירגון ישנה השלכה ישירה על האינטרסים הכלכליים של הקולקטיב של העובדים.
במזכר הדוא"ל נאמר כי "מדובר בנהג מאד בעיתי, שמתסיס, עושה בכוונה בלגן ומייצר מריבות עם כולם בסניף". המבקשת מצביעה על מיזכר דוא"ל זה ועיתויו, כהוכחה להיעדר קשר בין ההחלטה לזמן את מר אליה לשימוע לפני פיטורים, לבין מינויו כנציג עובדים במשיב.
...
על רקע האמור, לעיל, החלטנו כי בשלב הנוכחי, שיקולי מידתיות מצדיקים הגבלת השביתה למתכונת שפורטה בסעיף 37.6 לתגובת המבקשת בסב"א 33332-09-14, זאת בהיבט של אי קיום שביתה בסניף מסויים מעבר ליום אחד, וזאת למעט בסניף עפולה, לגביו איננו קובעים מגבלה כזו.
התוצאה
התוצאה היא שהבקשה לסעד זמני מתקבלת בחלקה בלבד, באופן שעד להחלטה אחרת, לא יורשה למשיב לנקוט שביתה בסניפי המבקשת שאינם סניף עפולה, מעבר ליום אחד.
לגבי סניף עפולה – הבקשה לסעד זמני נדחית.